Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2009 18:22 - БОЙКО БОРИСОВ: ГОТОВИ СМЕ ДА УПРАВЛЯВАМЕ
Автор: gerbsenior Категория: Политика   
Прочетен: 2082 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 19.01.2009 18:25


Борисов: Готови сме да управляваме  19 януари 2009, 14:45       image image image image image Имаме готовност да управляваме. На Станишев не му пука за народа, заяви в интервю за Агенция БЛИЦ столичният кмет и неформален лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. - Наши и чуждестранни експерти и анализатори предвиждат това правителство да падне още в края на януари, какви са Вашите прогнози г-н Борисов и имате ли готовност да управлявате?

Прогнози не мога да дам, защото това са неуправляеми процеси, а иначе що се касае за готовност - имаме. Аз считам, че от 20 януари натам ще сложим на сайта и нашата програма. Тя и в момента я има, но заради световната икономическа криза се наложи да се направят някои промени, за да има по-голяма гаранция за държавата, т.е. по-голямо участие на държавата, затова тя не е толкова дясна, колкото ни се иска.

- Бяхте критикувани за икономическата си програма от сега управляващите...

От хора, които изобщо нямат програма. Не искам да говоря за програми, защото те пуснаха тяхната за няколко часа на сайта и сега я свалиха веднъж, втори път. Когато ние сложихме програмата преди две години я сложихме с изричното обяснение, че това е програма, която търпи развитие и я слагаме, за да чуем мнение и след всяка кръгла маса, която провеждаме в България, всички добри предложения влизат и всичко това се асамблира в едно цяло. Това е разликата. А партия, която е казала, че строи магистрала "Тракия" и не е построила един метър от нея или партия, която е била против плоския данък, а го е въвела - за програма да говори просто е безсмислено. А и аз не се съобразявам с тях, ние искаме да направим програма, която можем да изпълним.

- Назрял ли е моментът за национален протест, има ли вече гражданско общество?

За съжаление много са различни опозиционните партии и когато става въпрос за общ протест и се съберат на едно място ГЕРБ, Атака, ДСБ, СДС не се получава общия протест, за съжаление много сме различни.

- А това признание ли е по някакъв начин, че това не е граждански протест, а той се управлява от партиите?

Не, точно обратното. Затова ние не участваме в протеста. И не случайно вие видяхте, че постепенно този процес се изроди, защото и партиите са граждански организации. И нищо по-добро демокрацията не е измислила от партиите, за да ги отричаме.

- ГЕРБ ще има ли сили да обедини дясното?

Ние нямаме претенции да обединяваме никого. Ако ние имаме основен противник, то това е тройната коалиция и популизма й, защото те лъжат много . От там нататък всеки, който иска да помогне в тази битка, е добре дошъл.

- А с кого бихте управлявали?

С всеки, който изповядва европейските ценности. Имам предвид партиите от Европейската народна партия на първо място.

- Смятате ли, че не сбъркаха полицаите на 14 януари и Вие по някакъв начин не бяхте ли принуден да прекратите протеста?

Вие знаете и съдебни заседания се прекратяват, когато има сигнал за бомба.

- Някак си не повярвахме на този сигнал, дори не стана ясно те да търсят взривно устройство?

Вижте когато генералният комисар на МВР или висшата фигура в МВР донесе лично сигнала, кметът е длъжен да го приеме. А факта, че аз разреших пет дни след това протеста, всички други обвинения са безпочвени. Трябваше полицията да организира информирането на хората: "Разотивайте се, защото има сигнал за бомба, а не Бойко спря протеста".

- Кирил Добрев се изказа, че ГЕРБ е мутренска партия след протеста, заради присъствието на вашия лидер от Баня Сапарева?

Как може този контрабандист да каже това. Аз не случайно вчера го извадих момчето къде, как и защо е участвал. Познавам Добрев от години, знам що за птица е. ..

- Толкова ли е чист този човек?

Толкова е мръсен. Не искам да го коментирам.

- Премиерът Станишев заяви, че нямало и газова криза, защото Чирен бълва повече?

За него нямало газова криза, икономическа криза, хората живеят добре. Спрели ни били еврофондовете, но те били спирани и на някои други, а че губим заради него милиарди, на него не му пука за народа.

- Мислите ли, че протестите в МВР ще катурнат този министър?

Не. МВР не може да протестира и това колегите го знаят, но това показва един вид отношение към управляващите.

- Ще трябва ли да отваряме 3 и 4 блок на АЕЦ "Козлодуй"?

Ще ги отворим заедно с ЕС, които разбраха, че с Русия и Украйна не може да се работи на доверие и трябва да се гарантираме отвсякъде. Така че аз съм за отварянето и ще се отворят, но през ЕС, и ние сме партньори в това отношение.

- Вчера Стефан Гамизов каза, че корупцията в енергетиката била на още по-високо ниво отколкото в другите ни сфери? 

Не искам да коментирам това, което говори уважаемия господин, защото не го познавам. А когато не познавам някой не давам мнение.

Едно интервю на Калина Петрова, БЛИЦ



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gerbsenior
Категория: Политика
Прочетен: 1811642
Постинги: 610
Коментари: 1666
Гласове: 3891
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031