Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2010 07:23 - БОЙКО БОРИСОВ, ГЕРБ е казусът "РУМЯНА ЖЕЛЕВА"
Автор: gerbsenior Категория: Политика   
Прочетен: 1578 Коментари: 1 Гласове:
0



20.01.2009 г.
 сряда
            Само за няколко дена държавническата кариера на г-жа Румяна Желева се срина тотално и потъна в небитието. Този факт се случи в резултат на един драстичен скандал, разразил се в цяла Европа.
             Как стана всичко това, какви са причините за него и - което е значително по-важно - какви изводи и заключения трябва да се направят?
             Най-напред ще поставя следният въпрос:
             МОЖЕШЕ ли Румяна Желева да премине успешно през процеса на изслушването в Комисията по развитието на Европейския парламент и да бъде избрана за еврокомисар?
               ДА, можеше да премине поне със същата степен на вероятност, с която нейната кандидатура се оказа провалена.              ЗАЩО тогава Румяна Желева не успя и претърпя
провал?
             ОТГОВОРНА за СВОЯ ПРОВАЛ е ЕДИНСТВЕНО г-жа РУМЯНА ЖЕЛЕВА. ТАЗИ НЕЙНА ОТГОВОРНОСТ СПОДЕЛЯ и МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ БОЙКО БОРИСОВ  ЗАТОВА и ДОТОЛКОВА, ЗАЩОТО и ДОКОЛКОТО  ТОЙ СЕ ОКАЗА ЧОВЕК, КОЙТО СЕ Е ПРЕДОВЕРИЛ НА  РУМЯНА ЖЕЛЕВА.             Първо:
          Румяна Желева се самопровали пред Комисията на Европейския парламент НЕ поради  липсата на предварителни знания,  НЕ поради  своята некомпетентност по отношение на ресора, който трябваше да управлява. Това е нов ресор, практически възможни са всякакви кризисни ситуации, от никого не може да се иска да знае предварително всичко, включително и за местоположението на всяка географска точка, в която някога би могла да възникне криза.
            Румяна Желева се самопровали пред Комисията поради своята неспособност да вземе бързо и правилно РЕШЕНИЕ  КАКВО ТРЯБВА ДА КАЖЕ В ОТГОВОР на евродепупатските въпроси и ПО КАКЪВ НАЧИН ДА ГО КАЖЕ.
             Румяна Желева НЯМАШЕ устойчивото ВЪТРЕШНО САМОЧУВСТВИЕ на ЧОВЕК, НАЙ-МАЛКОТО РАВЕН ПО РАНГ И ЛИЧНОСТНА ЦЕННОСТ на евродепутатите, които проведоха изслушването.  ТОЗИ ФАКТ  я тласна към неправилен избор на РЕШЕНИЕ  да  контраатакува по фатално неуспешен за нея начин.
             СЛЕДОВАТЕЛНО, изслушването на Румяна Желева от европарламентарната комисия очевадно  за всички показа и доказа, че тя не притежава в необходимата  степен нито личностни, нито управленчески качества за толкова висока позиция в цяла Европа.
                  Второ:
                  Безусловен  факт е, че срещу кандидатурата, а оттам и срещу личността на Румяна Желева беше организирана и проведена  именно от наши, български политици, една долнопробна компроматна кампания.
                  Само че да бъдем наясно - проведената долнопробна кампания пак стана възможна единствено заради това, че г-жа Румяна Желева е допуснала -поне формално - НАПЪЛНО ОСНОВАТЕЛНОТО ПОДОЗРЕНИЕ ЗА НАЛИЧИЕТО на КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ.
                    Масовото проучване на нейната биография, което се осъществи чрез и в електронните медии, извади на публичен показ факти, които раждат неблагоприятни за нея предположения и подозрения. В България вече много малко хора вярват на Румяна Желева, тя беше реално дискредитирана като политик, държавник и личност в общественото съзнание.
                    Трето:
                    Поставя ли казусът "Румяна Желева" въпросът за ДЕЙСТВИТЕЛНАТА КОМПЕТЕНТНОСТ И ГРАЖДАНСКА БЕЗУКОРНОСТ НА КАДРИТЕ, ИЗДИГНАТИ от БОЙКО БОРИСОВ и ГЕРБ по ВЪРХОВЕТЕ на ПОЛИТИКАТА и ДЪРЖАВАТА?      
                    НЕ, казусът "Румяна Желева"  е НЕСПЕЦИФИЧЕН за способността на министър-председателя Бойко Борисов и на политическа партия ГЕРБ да разпознават способните кадри и да ги привличат и издигат в управлението на държавата. 
                     Светкавичното издигане на г-жа Румяна Желева пъво за евродепутат, после за министър на външните работи, после за заместник-председател на Европейската народна партия и накрая - за български еврокомисар, категорично НАДХВЪРЛИ НЕЙНИТЕ ЛИЧНОСТНИ  И  УПРАВЛЕНЧЕСКИ възможности. В този смисъл нейната звездна кариера се оказа резултат от ГРЕШКА на БОЙКО БОРИСОВ и политическото ръководство на политическа партия ГЕРБ В ПРЕЦЕНКАТА НА НЕЙНИТЕ ЛИЧНОСТНИ, УПРАВЛЕНЧЕСКИ и ГРАЖДАНСКИ КАЧЕСТВА.
                   Да се разберем - ГРЕШКАТА е толкова неотменима част от живота, колкото и вземането на правилни, ефективни решения. Няма безгрешни личности, няма безгрешни политически и държавни ръководства. Който притежава способност бързо да поправя и да се учи от своите грешки, той е човекът, който действува и мисли правилно.                  Точно в това отношение както лично БОЙКО БОРИСОВ, така и политическото ръководство на партия ГЕРБ показват изключително адекватна рефлексивност. Вижте само с каква скорост министър-председателят прецени обстановката и взе абсолютно точните кадрови  решения за излизане от кризисната ситуация.
                Особено правилно и перспективно е привличането в правителството на професор Илиян Михов - икономист с ум, остър като бръснач и брилянтен стил на езиково изразяване.  
                   Скандалът завърши. След няколко дни България ще има още по-силно и компетентно правителство. Бойко Борисов успя да потвърди мъдростта на поговорката, че когато си умен, то наистина:
                 "ВСЯКО ЗЛО за ДОБРО."
 


Тагове:   Желева,


Гласувай:
0



1. cindy - Извинете ме,
22.01.2010 09:56
но съзирам тук словесна ала-балистика.
Това, което твърдите:
"Румяна Желева се самопровали пред Комисията на Европейския парламент НЕ поради липсата на предварителни знания, НЕ поради своята некомпетентност по отношение на ресора, който трябваше да управлява..."

"Румяна Желева се самопровали пред Комисията поради своята неспособност да вземе бързо и правилно РЕШЕНИЕ КАКВО ТРЯБВА ДА КАЖЕ В ОТГОВОР на евродепупатските въпроси и ПО КАКЪВ НАЧИН ДА ГО КАЖЕ.
Румяна Желева НЯМАШЕ устойчивото ВЪТРЕШНО САМОЧУВСТВИЕ на ЧОВЕК, НАЙ-МАЛКОТО РАВЕН ПО РАНГ И ЛИЧНОСТНА ЦЕННОСТ на евродепутатите, които проведоха изслушването. ТОЗИ ФАКТ я тласна към неправилен избор на РЕШЕНИЕ да контраатакува по фатално неуспешен за нея начин...."

Пъровото, което казвате означава точно, че е некомпетентна, след като не знае какво да каже. Иначе би означавало просто, че е тъпа! Хем имала подготовка, хем пък не знаела какво да каже?!? Ами за чий хикс й е била тогава тази подготовка?
Гледах й интервюто - беше се заплела като патица в кълчища.
Което води и до втората теза - как ще се чувства равностойна като не знае явно къде е попаднала? Сигурно е мислела, че отива на кафенце с белото костюмче, а пък онези лоши лели й задават въпроси, не ги е срам. Затова пък тя ги покани в Бургас - съвсем като равна с тях! :)

Ако тезата Ви е, че Бойко Борисов щото е много умен, затова я прати да се излага в Брюксел, струва ми се че нещо издиша. Напомня ми на добрата стара комунистическа демагогия "Партията винаги има право!" Сори, но звучи много смешно и жалко.


цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gerbsenior
Категория: Политика
Прочетен: 1818988
Постинги: 610
Коментари: 1666
Гласове: 3891
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930