Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2011 17:45 - БОЙКО БОРИСОВ - СТЕНОГРАМА...
Автор: gerbsenior Категория: Политика   
Прочетен: 1622 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
19.01.2011 г.
  сряда
                Стенограма

Бойко Борисов
: Ще ви прочета официалните мотиви, тъй като трябва да ги изпратим в Парламента:

Мотиви към проекта на Решение за предложение до Народното събрание за гласуване на доверие на цялостната политика на Министерския съвет с министър-председател Бойко Борисов.

Правителството на европейското развитие на България прие предизвикателството чрез непопулярни мерки и със силна воля да промени управлението на страната. Нито едно правителство през последните 20 години не е предприело едновременно такъв широк кръг реформи в различни сфери. Проблемите, които правителството решава днес, са натрупани години назад. Страхът или липсата на достатъчна отговорност да се поемат техните негативни последици са блокирали действията на предишни правителства за тяхното осъществяване. Това днес ги прави по-бавни, по-трудни за осъществяване и много по-болезнени за гражданите и всички засегнати от тях. Мерките, които прилагаме, за да разрушим тези кръгове от интереси, които години наред живяха и забогатяваха като източваха основни ресурси на държавата, днес пораждат съпротива и реакция срещу правителството и министър-председателя.

Създаде се ситуация, в която неясни политически субекти чрез анонимни източници и чрез медии с неясни собственици разпространяват незаконни материали, стенограми и записи от разговори, с които целят да компрометират правителството, неговите усилия и политиката и да трупат напрежение в обществото. Целта е да се възстанови статуквото от последните години, да се разчисти пътят на нови формации, които с ново лице и под различно име да се върнат на власт. Основната цел на атаката от последните седмици е да дискредитира политиката на управлението на Парламентарната група на ГЕРБ и на правителството, да я представи като еднаква с тази на предишните управления и да разруши доверието в премиера.

Правителството реши да внесе в Народното събрание искане да гласува вот на доверие за цялостната политика на борба с корупцията, престъпността, за модернизиране на българската икономика и финанси, за провеждане на реформи в сферата на външната политика, отбраната, в сферата на сигурността, здравеопазването, образованието, социалната политика, правосъдието, транспорта, земеделието, опазването на околната среда, културата, усвояване на средствата от европейските фондове и спорт. За да продължи да реализира своята политика, правителството се нужда е от подкрепата на българските народни представители, които да потвърдят с вота си политиката, за реализирането на която гласуваха преди година и седем месеца българските избиратели.

Уважаеми колеги, защо предлагам този вариант на действие?

Защото нашата сила винаги е била в това ясно, честно, открито, без увъртане и усукване да си казваме винаги истината в очите. Затова и хората ни избраха, затова и в условията на финансово-икономическа криза продължаваме да сме най-стабилната партия. За тези година и половина ние поехме една държава в тежка финансова, икономическа ситуация, точно толкова тежка и в сферата на сигурността и борбата с престъпността и корупцията. Тогава, ви напомням, ние нямахме мнозинство за Парламента. Тогава всички политически партии до една начело и с президента Първанов, твърдяха, че най-доброто за България е да се направи правителство. Защото ние тогава можеше на базата, че не ни стигат пет депутати, да искаме или нови избори, или просто да не поемаме с малцинство, сами, единствени, цялата отговорност за извеждане на държавата от кризата. И никой не можеше да ни обвини в това. Но аз съм убеден, че ние щяхме да сме вече дори по зле от нашите съседи в Гърция. И всеки нормално мислещ човек го знае, че е така. Защото тогава правителството на Тройната коалиция, то щеше да дойде на власт, няма кое друго, отново щеше да трябва да обясни откъде ще вземе парите за пенсиите, които ние платихме и какво ще прави с огромния дефицит, който ние заварихме. Ние в опозиция естествено, но вече със 116-117 депутати в Парламента, представяте си в какво положение щеше да бъде държавата. Все пак напомням, че тогава бяха спрени всички еврофондове, нямаше никакъв шанс за допълнително финансиране на държавата и в тази ситуация нямаше полезен ход. Затова тогава поехме този риск, направихме правителство и към днешна дата не само че сме възстановили доверието в Брюксел и с положителния доклад, който имаше, и в нашите евроатлантически партньори , но с близо десет пъти към днешна дата се усвояват повече парите, които Брюксел отпуска за България. И с нашата амбициозна програма в следващите месеци, в следващата година, това да се удвои, утрои, учетвори. Всички световни кредитни агенции посочиха и дадоха като най-обективна външна оценка стабилност във финансите на държавата. Стабилност в икономиката. Стабилност в цялостната политика на държавата.

Какво предизвика всичко това?

Едните бяха против да строим спортната зала, намалихме с близо 19 милиона лева цената. И в момента виждате като минавате покрай нея каква красавица става, което остава на поколенията.

Заварихме магистрала "Люлин" в полето опряна в планината без никакви документи, вече мазол на езика ми излезе и на мен и на Плевнелиев, да обяснява колко беше оскъпена, всъщност трябваше да загубим европейските пари и да я правим някога с български пари.

Разбира се, нямаше и кой да обясни защо вместо да започнем по-нужната магистрала "Тракия" или "Марица" да правим, е започната точно "Люлин", но това нямаше кой го обясни.

Днес с министрите, с Расмусен ще отидем да я видим, вече колите преминават макар, че Цветанов там трябва да се види, да се отрегулира този процес, защото практически е готова, остава да се постави осветление в тунелите и подобни неща, но надявам се до 15 март официално, ние можем и днес да я пуснем да минават коли, но с министър Плевнелиев и министър Дончев вчера като разговаряхме, или трябва да се пусне с документи, или не бива да се рискува.

Така, че по-добре е да им дадем още до 15 март срок, още един месец и нещо, да си я довършат направо и след това да нямат и основание да кажат: "Да, де но вие натискахте и искахте по-бързо да стане", да се направи така както трябва. Вече когато преминавате от София до Бургас по трасето на "Тракия" я виждате.

Колеги, това не са мечтите в сърцето на Станишев или на останалите – вижда се, пълно е с машини, багери, трактори, насипват, и 2012 година ще стане. Вече по "Марица" 32 километра се кара по магистрала, и през юни месец следващите два лота.

Да не говорим какво ще се случи за Южната дъга в София, когато достигне до там, до Камбаните. Северната тангента. През април месец Фандъкова ми е обещала идейният проект за мост 2 километра и 200 – 300 от "Борис" до Суходол фактически, за да се върже Южната дъга с "Люлин" и оттам със "Струма".

Сега на 21-ви с президента на Европейската инвестиционна банка трябва да уговорим финансирането за цяла Южна България от София до Солун – четирите лота на магистрала "Струма" с европейски пари. На 21-ви уговаряме и на пролет започваме два лота от "Струма".

Това е "ужасно" като новина, как могат да ни разклатят и така във всяка една сфера.

Пенсионната реформа си направихме. В здравеопазването проблемите с новото финансиране, виждате, че съсловието разбра усилията и това, което се прави и се надявам през тази година да няма повече проблеми с режима на плащане. В сферата на сигурността, в сферата на отбраната, в сферата на правосъдието. За първи път положителен доклад в сферата на правосъдието с показана силна политическа воля.

В образованието вече за радост виждаме Игнатов и хората от БАН да измесват разговора от площада на кръглата маса и да се намерят действително най-добрите възможности за използване на науката, разбира се със средства, адекватни на тяхната дейност.

В земеделието усвояваме с колко повече от предишни години?

Мирослав Найденов: Заварихме 4 % по програмата за развитие на селските райони, а в момента усвояването е над 20 %, а договорирането над 30 %. Така, че това са близо 5 пъти повече и на 100 % за първи път усвояване на директните плащания.

Бойко Борисов: Пет пъти повече усвояване на фонда и 100 % усвояване на директните плащания.
Огромните усилия, които положи Дянков в привеждането на държавата във финансова дисциплина и това, което утре ще предложим за следващите години как да се гарантира България винаги да бъде европейска държава в границите на нормалния дефицит.

В сферата на екологията, в сферата на културата, в сферата на спорта – това няма как да им харесва на всички политически партии.

Какво могат да ни причинят? Могат да ни причинят скандали.

Първо се опитаха с неуспешното представяне на Руми Желева в Брюксел да направят скандал. Ние така се поправихме в избора, че имаме най-добър комисар за годината на Европа и европеец № 1 – Кристалина Георгиева. Сиреч, не само, че не сме причинили щета на държавата и на имиджа на държавата, а с избирането й за европеец и комисар № 1 сме издигнали имиджа на държавата.

Проблемът с фалшивата диплома на Калина Илиева. Ние не сме чакали, ние сме я отстранили в момента, в който това като проверка е излязло. В резултат, на което няма щета за държавата – 100 % са усвоени директните плащания, пет пъти повече са усвоени фондовете.

Мирослав Найденов: Оценката, която даде еврокомисарят, който дойде тук, е положителна.

Бойко Борисов
: Виждате в какво искат да ни вкарат – скандал след скандал. Чакайте, кое от това е скандал след скандал. След това имотите на Цветанов. Той излезе и от трибуната в парламента обясни, кое му е наследство – четири апартамента от 1955 година. След това разговорите, които пуснаха с Менда, макар че не ги дадоха за анализ, на Фидосова и мои разговори. Добре подбрани истини.

Искам много добре да го оцените това. В "учебниците" на КГБ, в "учебниците" на Държавна сигурност, в учебниците за правене на компромати е казано, казвам учебниците в кавички, защото това се предава с поколенията.

Първо, когато правиш компромат трябва да удариш лицето в най-силната му част от неговата биография или кариера.

Нашето правителство стартира с най-много успехи в борбата с престъпността и корупцията. Не случайно рейтингът на полицията отиде като най-уважавана институция в страната. Самият аз като главен секретар и международните успехи и признания, които имаме в тази посока, това е най-силната ни страна от характера, или от биографията нека да го наречем.

За това в тези "учебници"за компромати пише: "Удря се най-силната част". Пише се компроматът така, че самият четящ като го чете, той да се отврати от себе си. Така нагло и така както виждате пускат, и не на последно място с добре подбрани истини. Като подберете няколко истини взети от различен контекст се получава нещо, което действително може да отврати човек. Срещу нас са такива майстори.

И когато четири години те са били на власт предишното правителство това им е един огромен грях към държавата. Защото службите тогава и всичко, което са правили всъщност са го подчинявали да подбират, събират и да се готвят за партизанската война, която в момента има. Те знаят, че няма с нито едно, в нито едно министерство, ако министър по министър сравняваме направеното сега и преди, нямат нито едно министерство, в което могат да извадят по-добри резултати от сегашните. Те знаят, че няма как да ни бият в тази област и за това минаха на другата.

Аз вчера говорих пред изпълнителната комисия, сега искам да знаете и вие, защото истината винаги е била нещото, което ме е водило.

В този случай, и Дянков е тук и е жив свидетел, президентът се обади, за да ме помоли за неправомерно действие на митниците, които за въпросния Мишо Михов искат да му съсипят бизнеса.

С вчерашното освобождаване на съветника си, който е бил адвокат на същия този Мишо Михов, той индиректно потвърждава всичко това.

В случая, аз не го упреквам. Ако при него дойде човек, особено съветник и му каже: "Митницата в лицето на Танов, или който и да е, или правителството пресира даден бизнесмен", той е длъжен да ми каже и аз съм длъжен да реагирам.

От всичко това има няколко категорични неща.

Най-важното: Първо, нито едно указание няма към Танов или към Дянков за толериране на този човек. Единственото указание е той да бъде проверен и Дянков извърши проверката като принципал на митниците.

Във времето, в което те отиват на проверка, те имат право да си бутилират тази налична бира. Те не са в контрабанда, или в някаква завера през нощта, в някаква незаконна дейност. Те имат разрешение и бирата трябва да се бутилира, за което са си платили акциза, защото ще се развали.

Вчера беше и доктор Тренчев при мен и ми каза: "Да, те идваха и при мен", даже Тренчев е ходил и при Дянков, заради тези 200, или 300, или 400 работници, които имат там, при което те не ходят на работа и не получават заплати.

В следствие на което, на другия ден, като дойдоха Дянков и Танов и седнахме с документите по темата която е, те твърдо държаха, че това е и те са в нарушение. Щом са в нарушение, ето тук Дянков нека да се закълне, аз му казах: "Действайте си, както е по закон, отнемайте или ако сте отнели лиценза и повече не се занимавайте, да си отива в съда".

С една дума от това, което искат те да изкарат, че на въпросния човек, който по никакъв начин нито ми е близък, нито го знам, нито го познавам, но съм бил длъжен и съм длъжен, и аз хиляди подобни проверки на ден правя, да не са хиляди, но пет, десет, петнадесет. Всички хора, които идват по дадена тема и дават сигнали, аз се обаждам и възлагам и всеки от вас знае по колко пъти съм се обаждал на всеки да го питам: "Това така ли е, или не е така?".

Като се вземе една част, или една, както казах, подбрана истина и се пусне само тази подбрана истина. Преди това се компилира един разговор на Менда Стоянова, преди това съответно на Фидосова.

Какво произлиза от техните разговори? Фидосова пита за началника на Лом, ама този началник на Лом и днес е шеф на митницата господа, и е назначен от предишното правителство или по-предишното, нямам представа кой е дори. Е, с кои очи те ни питаха, че се е увеличила например, контрабандата или не работят добре митниците, като техните хора стоят на митниците, кое от двете е вярно?

ГЕРБ е втора година на власт и не е направила кадрови назначения там, като партия и като правителство.

Самите БСП ни обвиняват в слаби резултати, ама вашият човек е на митницата. Хем да не го сменим, ама хем и да обясним – на кой да възложа аз да събере повече приходи - на техния човек в случая в Лом. До ден днешен аз чакам те да съберат повече приходи, техните хора. Разбирате ли къде е цинизмът на цялата тази работа.

В резултат на всичко това се оказва, че въпреки обаждането на Фидосова този човек не е назначен. Въпреки монтирания и не даден запис на Менда я омаскариха, а човека, за който пита дали ще бъде назначен, и в момента си е, бил е и е бил на митническото разузнаване в Пловдив. Пита, Танов не го харесва, не го назначава.

В кое ние сме еднакви с предишните? Ето Дянков е тук и Танов и се надявам да го потвърждават всеки ден. Като дойдоха при мен им казах: "Това, което сте преценили, щом е по закон, действайте" – така ли е Дянков?

Симеон Дянков: Така е.

Бойко Борисов: Вземайте лиценза, след това съда му го върна. По смисъл, ако тръгнем за независимата съдебна система, аз сега мога да кажа: "Дянков видя ли, че съдът го е върнал?", сиреч не сме били прави, но няма да се впускам в това, няма да се впускам и в това дали и как монтират, откъде вземат и как вземат записите, защото това пък е тема, която с вицепремиера ще обсъдим много отговорно, защото това безобразие с тези подслушвания и изтичания на информация трябва да престане. Това отвращава хората. Това ни торпилира доверието и навън и вътре и трябва министерството да предложи механизъм, който да гарантира това нещо, че повече не може да се случи.

Ако трябва да спрем – да се спре, докато не се намери формула да се гарантира, че това, което се проследява или подслушва, ще отива само, както прекрасно изказване направи онзи ден пловдивския съдия Сотир Цацаров.

СРС-то е, за да документира направени престъпления. СРС-то не е от него да се изваждат компромати и години наред непрекъснато да се изваждат подбрани части от СРС-то. Защото, аз имам стотици разговори с Дянков и Танов, стотици, но те подбират тази част. Сиреч, тя е напластена от добри специалисти. Този път всичко, което ни правят, го правят професионалисти. Това не аджамийска работа, тук са подбрани най-добрите.

Цветан Цветанов: Още не знаем дали е СРС или запис, така че това също е много важно.

Бойко Борисов: Дали е СРС, дали е запис, дали е от частна структура, дали е от държавна, всичко това е на втори план.

Убеден съм, че ще има манипулации по разговорите. Не случайно едни ги дават, едни не ги дават. Ако имаме официален диск, ако казвам това е от СРС, или ако имаме за цялостния период разговорите, ще видите какви са указанията.

Ще видите всъщност какво сме правили, но те изваждат една част. Сега търсят и всичко, което могат от някъде да изкопчат от старо време, само и само да продължи да се налива в мелницата им с една единствена цел - да подкопаят от една страна доверието в мен.

Второ, да ме направят колеблив и не на последно място, да ме подчинят или направят зависим.

Ще кажете как – ако ние загубим своята решителност, ако се дръпнем от агентурата по държавна сигурност, това което прави външно министерство, ако се дръпнем от заменките на горите, ако се дръпнем от енергетиката, ако се дръпнем от всички тези неща, които им нанасяме за милиарди щети, ако не слагаме фискални апарати по бензиностанциите, тогава всичко това няма да ни се случва. Да, тогава ГЕРБ ще спадне на 8, 10, 12 % като партия подкрепа, на един следващи избори, и тогава парламентът ще бъде в насипно състояние и тогава вече лобистите и всички останали, които искат да няма политическа отговорност в държавата, ще са успели.

За това аз повтарям – не ме интересува дали са манипулирани или не. Истината е тази – нямам грам, за което да се срамувам или да не е направено. Понеже много от вас сте хора, дошли от Европа или от Америка, затова ви разяснявам много по методите на Държавна сигурност. Затова, за да градират първо Фидосова, Менда, Цветанов, Дянков, Влади Горанов, Танов, задаваха се въпроси, "а защо не се занимават с Борисов?", защото мен искаха да ме запазят, да ме уплашат, да се съглася да играем с тях в тази 20-годишна игра на прехода, в която са играли всички правителства, и тогава нямаше да имам проблем. Това нямаше да излезе за мен, те нямаше да го пуснат.

Към това те почват да прибавят – сега да отговори дали е по време на възродителния процес с умрели хора, когато сме били, за да охраняваме реколтата. Нали ако са умрели хора, вече 11-12 години съм в политиката, дали нямаше някой да се яви там, дали нямаше да извадят тези документи или факти. А ние бяхме от пожарната, изпратиха ни да охраняваме реколтата. Но виждате към това, като прибавиш възродителен процес и вследствие на неговите действия умирали хора, не се ли отвращавате от мен. Да каже кой е Буда, да каже кой е Христос, говорил с олигарх от прехода. Аз съм говорил и говоря с всички, които поискат разговор с мен, моят телефон – даже и Дачков ми звъни по нощите. Сега се чудя дали да взема да го хвърля и да не говорим по телефони вече при това положение.

И наслагват, наслагват и това, разбира се е изгодно, иначе никой нямаше да ми обърне внимание. Но това е изгодно за всички партии. Идват президентски избори, идват местни избори. Силен ГЕРБ на никой не му е нужен, и за Синята коалиция, и за БСП, и за ДПС и РЗС и за кои има още, може би само "Атака" в момента разбират какво би станало, ако ние не сме на власт.

Затова, аз не мога да търпя да се упражняват по името ми и по правителството, и по партията, ако щете. За мен е по-важно да знаят хората и обществото каква битка водим, какво сме направили, че това, което ни правят в момента, е абсолютно целенасочено – да ни дестабилизират и да ни извадят от равновесие. Аз съм силен, когато съм уверен. Не ми трябва власт или пост за шест, осем месеца, една година, за да се стараем да доизживеем, да доизкараме или на всяка цена да имаме пълен мандат. Какво като имат другите, които са изкарвали пълен мандат?! Някой това да го помни, нищо. В случая ДПС имат пълен мандат изкаран, БСП нямат. И ние като столетницата можем и без пълен мандат.

Затова аз искам да отидем в парламента, да поискаме вот на доверие и там да видим тези, които само преди една година, дали са искрени. Ще помоля, да ми извадите изказванията, когато направихме правителството, на г-н Костов, на Мартин Димитров, на Яне Янев, на Волен Сидеров. С изключение на Сидеров, другите ще ми е интересно как ще гласуват и какво ще кажат, защото ако бяха честни, тогава трябваше да кажат "не, ние няма да подкрепяме това правителство" и аз нямаше да направя правителство. Искам да знам, за една година защо те постъпват по този начин. И ако гласуват срещу нас, за българското общество да е ясно кой иска да даде не само президентската власт на г-н Първанов, а и трите месеца служебно правителство, което да изкара държавата до следващите избори. Да се знае кой е, кой го иска, избирателите да го знаят. Ние това, което обещахме, самички сме го изпълнявали до ден днешен.

Аз на вас исках това ви кажа. Нито едно действие не съм направил, от което да се срамувам и което да не е по закон. А партията, като неин председател, нито едно в случая назначение, или нито едно ходатайство (използвайте най-лошата дума), в случая не е станало факт. Така че да се изведе това, да отиде в Народното събрание. Утре всички там. Всеки министър с кратък отчет за това, което е направил за година и половина и това, което трябва да направи. Кратко, за да дадем възможност и на тези, които говорят и не ни искат, да го направят.

Ако нямаме необходимата подкрепа, ако искат да ни направят зависими и ни се поставят условия, искам да ме извините, но за мен е по-добре да отидем веднага на избори. Три в едно, четири в едно, пет в две, каквито искат, аз няма да се дам на една шайка разбойници да направят ГЕРБ зависима партия. По-добре да я няма, отколкото да е зависима. По-добре да е малка, но да сме си ние и да сме истински и да си водим войната до край. Една година повече премиер или вие министри, това не ме интересува. Аз можеше още да съм си кмет и да им гледам сеира. Всички ние тук дойдохме и показателите на държавата са такива, и ние направихме подвиг и кауза, че спасихме държавата в тази криза. Ние си свършихме работата. И сега, когато виждат, че икономиката почва да потегля, че финансите се стабилизират, че магистралите, залите и всичко това става, те викат "е-е-е, искаме и ние да участваме в това", а как да участваме – "да ги съборим, те свършиха работа, извлякоха държавата от кризата".

Да, и аз днес искам да ви благодаря, за тази година и половина ние извадихме България от кризата. Другите държави – и много големи, и малки, се срутиха в тази ситуация. Сега искам да продължим или не, обаче с вдигнато чело. Да пускат, да правят, каквито искат компромати. Ние искаме вот, да видим какво казват другите партии. Нямаме ли подкрепа, искат ли да ни правят зависими, от сега мога да им кажа, че съм готов за три в едно избори. Но да знаят, че за тези три месеца президентът какво ще направи, кои ще са министрите, какво ще направят за тези три месеца – ще си носят отговорност. Точно, когато е финансирането по европейските проекти, точно тогава, когато са докладите от Брюксел, точно, когато е решаващото за влизането ни в Шенген, тяхна работа. Аз, когато трябваше да си наруша личния ако щете комфорт като кмет и да изчакам БСП, ДПС и НДСВ да се удавят до край, както направи Орбан в Унгария – унгарците оставиха тяхната коалиция да се срине и взеха 70-80%. Това беше правилната за ГЕРБ тактика, но антибългарска тактика, антидържавна тактика, и аз затова не го направих.

Очаквах, че има политическа класа, че има президент, които ще оценят това, което сме направили, този риск за партията и за мен самия. Какво направиха? Атакуват ни от сутрин до вечер с техните лъжи и с техните пороци. Да стигнат до нахалството да говорят за пенсии. От първия ден, в който дойдохме във времето на финансова криза, единствената държава в Европа, която във времето на финансова криза вдигна с близо милиард пенсиите, е България, няма друга. Плюс всичко останало, което изброих.

Така че искам или да сме силни и спокойни, или война като на война. И ние влизаме в окопите. В края на краищата, щом искат така – така ще бъде. Докладите, които са изтекли на Станишев са в интернет. Всеки ден и ние, като опозиция тогава, след избори, ще ги чета от трибуната и ще ги питам "вярно ли, защо, как пък тези доклади точно за контрабандата и за тези работи изчезнаха, откъде сте толкова вещи, защо държахте толкова време службите в това положение". Това е лесно, трудно е да правиш магистрали. Трудно е да докараш европейски пари. Трудно е да се бориш с престъпността и корупцията.

Затова, искам да ме разберете и да ме подкрепите. Ако аз не се чувствам сигурен и стабилен, и правителството няма да се чувства така. Абсолютно нищо не съм направил, от което да се чувствам неудобно да отида дори в парламента. Но да им вляза в игрите – уж Яне казал нещо, ама истинските говорители са Ангел Найденов, Станишев, Миков, Петков, Костов, Мартин, истинските говорители. Той само хвърля нещо, него не го слушат, но, когато се пренесе вече… Вие видяхте какъв сценарий онзи ден ни бяха изиграли за това. Никой не се изказа, че искат да свалят конституцията с умрели хора. Значи, за да намериш умрял човек да ти се подпише за Конституцията има цяла организация, която издирва кои са тези хора, къде са, че няма да се обадят, за да натрупат тази подписка. А подписката иска да промени държавния строй, конституционния строй. Те викат "това е детска игра, това не е важно". Но същите тези хора вадят и другите материали. Защо им вярвате? Вярвате им, защото е и угодно, защото е срещу мен, срещу вас, срещу нас.

Така че утре там. Няма ли подкрепа, да се знае ясно кой е виновен. Ние поехме нашата си част, нашата кауза, направихме правителство и се справяме прекрасно във времето на криза. Искат друга ситуация, искат държавата да се срути, не мога да я крепя сам, с вас, разбира се. Трябва да има и политическа класа, която да каже "да, може за момента да не са ни изгодни, но само така има стабилност в държавата". Ако я няма тази политическа класа, за съжаление българският народ трябва и този път да си понесе това, което сме си избрали и си избираме за български политици. Аз моята отговорност съм си я поел и управлявам с малцинство – с големи букви искам да го знаете и да го повтаряте. Малцинство знаете ли какво значи? Най-нестабилното нещо, не можеш сам. Разчитах на политическата класа и на президента в тази ситуация на финансово-икономическа криза и носим цялата отговорност. Ако не желаят да ни подкрепят, никой не може да ни се сърди повече. Но аз да седя в парламента и да се изтърчат от ляво и от дясно, какво ставало отвън?! Къде отвън какво ставало…?!

Отвън някакъв чичо с шлифер или младеж с каска донесъл флашка. Това става отвън. И отговорни политици тичат вътре да спрем заседание на парламента. Защо?! Щом искате да го спирате, като има служебно правителство, няма и парламент. И Първанов ще управлява и президентството и правителството, и парламента. Добре, това Мартин Димитров, Иван Костов, Яне и всички останали трябва да си го знаят в парламента. След това аз им обещавам, че няма в предизборната кампания да говоря друго освен да ги соча с пръст, какво са направили.



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gerbsenior
Категория: Политика
Прочетен: 1810705
Постинги: 610
Коментари: 1666
Гласове: 3891
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031