Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2011 14:59 - Какво предвиждаше Цветозар Томов на 08.06.2009, месец преди парламентарните избори?
Автор: gerbsenior Категория: Политика   
Прочетен: 3023 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 22.11.2011 17:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
22.11.2011
       Някакви  хора  казват,  че доцентът  Цветозар Томов  бил добър учен...
           Така  ли?
           А  защо  ли  е твърдял  следното  на  08.06.2009,  само  един  месец  преди парламентарните избори?

          

Цветозар Томов си къса дипломата Социологът ще го направи обаче само в пряко тв предаване


 

Един социолог показа, че държи на думата си и е готов да си скъса дипломата. Преди изборите в студиото на "РЕ:ТВ" Цветозар Томов се зарече, че ако Бойко Борисов и партията му ГЕРБ спечелят повече от 105 депутатски места, той ще си скъса всички дипломи.
Прогнозата на управителя на агенция Скала обаче не се сбъдна. Герберите взеха 116. "Аз съм човек, който държи на думата си. Ако ме поканят в пряко предаване, но само в пряко, бих си скъсал дипломите, без да се замисля. И с удоволствие бих споделил моето обяснение за грешната прогноза", заяви за "Стандарт" социологът. Той призна, че в изборната нощ е получил SMS от журналист от "РЕ:ТВ" с подсещане за облога, но покана за живо включване така и не последвала. Томов остава убеден в резултатите си, като нееднократно изрази съмнение в манипулация на вота. "Обстановката в България е такава, че за да се прогнозират избори, вече не са нужни социолози. Ние само даваме насока за какво да работят предизборните екипи на партиите", разочаровано заключава социологът.

                                #
Цветозар Томов от агенция "Скала",   08.06.2009:

„Продължавам да мисля, че няма българска партия, която е в състояние да спечели повече от 800 000 гласа на парламентарните избори, и при положение, че активността ще бъде по-висока, резултат над 30 на сто за ГЕРБ е слабо вероятен. Това означава, че какъвто и да е конкретният политически резултат от парламентарните избори, политическите идеи, изказвани от водещите политици на ГЕРБ, няма как да се осъществят, те няма да имат абсолютно мнозинство, няма да бъдат в състояние да управляват страната дори и с един политически партньор и ще им трябва повече от един”, каза Цветозар Томов.

Според него изходът от вота за национален парламент ще доведе до сложни преговори между евентуални коалиционни партньори за съставяне на правителство, при които може да се окаже, че нито в дясно, нито в ляво, може да се сформира правителство, без участието на „Атака”, която в момента не е желан партньор. Социологът не изключва макар и малка вероятност за широка коалиция тип БСП - ГЕРБ, която не е изгодна за ГЕРБ и се отрича и от двете страни. Но и неизгодната за НДСВ коалиция преди четири години НДСВ - БСП, се е случила.

„Ако наистина ГЕРБ прояви воля да не влиза в широка коалиция с БСП, е възможно да се стигне до парламентарна и правителствена криза и до нови избори наесен. Чака ни период на политическа нестабилност със сигурност - фрагментацията на вота и респективно възникването на много партии с шансове за парламентарно представителство е просто бреме за политическата стабилност”, допълни Цветозар Томов.   
                                +
      А  ето  какво  твърди  този  злонамерен идиот,  претендиращ да  бъде  учен в   интервю,  публикувано на  11.08. 2011:

         "ГЕРБ е най-патологичната партия, която е била на власт в България след 1989 година и трябва да бъде разгромена, за да има условия да се нормализира животът в България. Имат ли сили българите да го разберат и да го направят, е друг въпрос. Ако го разберат и се опитат да го направят – тогава ще видим до къде ще стигнат ГЕРБ и Борисов. Дали ще стигнат до опит на преки репресии срещу българските граждани, за да удържат скандалната си власт. Това вероятно ще научим, ако наистина обществото ни е в състояние да покаже някакъв демократичен инстинкт.

- Това ми звучи като вътрешни междуособици…

- Ако Борисов беше лидер на България през 30-те години на ХХ-ти век, ние щяхме да имаме най-отвратителния фашистки режим в Европа. Това е човекът с такъв манталитет. Той е престъпник по душа и по част от биографията си. Да не говорим за заместника му Цветанов. Тези хора са в малко по-други условия и плетат политическите си кариери в по-други условия, което ги прави по-безопасни. Независимо от това, ако нашият народ не е в състояние да изпита силно отвращение спрямо подобни същества, когато е необходимо да бъдат изритани от политиката, нищо добро не го чака. Израства едно поколение, което е живяло в по-свободна среда, което ще бъде по-слабо чувствително към тези традиционни недъзи в политическата ни култура, които ни карат да скачаме от крайност на крайност и да позволяваме на шепа кукловоди да манипулират публичния и политическия живот в страната."




Гласувай:
3



1. vmir - Този "учен" e май нещо недоучил.
04.12.2011 23:31
Какво означава обратното, даже не ми се губи време да се занимавам сега, защото човекът ми е достатъчно безличен.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gerbsenior
Категория: Политика
Прочетен: 1810676
Постинги: 610
Коментари: 1666
Гласове: 3891
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031