Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.05.2012 22:06 - Шайка о.з. аrенти хвърли /ла???/ БСП в краката на Борисов
Автор: gerbsenior Категория: Политика   
Прочетен: 2360 Коментари: 1 Гласове:
2



18.05.2012 Шайка о.з. агенти хвърли БСП в краката на Борисов   Публикувана: Петък, 18-ти Май 2012, автор(и): 24 Часа; прочитания: 182; коментари: 0 image

Активните мероприятия в БСП, дирижирани по един и същи класически сценарий от бивши агенти на Държавна сигурност, нямат край. Няколко персони, титулувани със звучни псевдоними, спретнаха тези дни "Сливенгейт" и вмирисаха и без това белязания от скандали конгрес на столетницата.

След скандала "Хохегер", с който ченгеджийницата стартира отчетно-изборна кампания за 48-ия конгрес на БСП, най-логично бе да я завърши с нещо много по-пикантно.

Какво по-пикантно от политици, които псуват, пазаруват избиратели, точат от някъде по милион и се пазарят как да се разпредели "ресурсът", хакват сайта на изборната комисия, въртят завери с Алексей Петров и вадят наяве цялата мръсотия около правенето на политически кампании у нас.

Все гадни работи, в които соцлидерът Сергей Станишев пламенно обвинява управляващите. Замисълът е плосък - да олекне залегналото в дневния ред на конгреса обръщение към народа и симпатизантите на БСП "Изборите - по волята на българските граждани".

Главен герой в тази история е Мартин Славов - делегат на червения конгрес и общински председател. На промоция е цапардосан и бивш министър на Станишев, сега депутат - Асен Гагаузов.

Основният цапардосан, разбира се, е самият Станишев. Заради очакваното му надмощие на конгреса опонентите му търсят всякакви начини дебатът да бъде изместен. Гоцевата гвардия така се престара, че хвърли собствената си партия в краката на ГЕРБ.

 Лично премиерът, вътрешният министър и главният прокурор разпоредиха проверки на скандалния запис от Сливен. Съмнително мълниеносна акция за държава, сочена с пръст в ЕС за бавно задвижване на правораздавателните органи.

Всъщност мълниеносната реакция на всички говорители по скандала изглежда повече от подозрителна. Като се почне от спретната безпрецедентна пресконференция на вътрешния министър от редакцията на един вестник, от чиито страници позициите на Георги Първанов звучат най-силно, а споменаването на агентурния му псевдоним старателно се избягва.

Продължи се с това, че ген. Димитър Иванов, по прякор Гестапото заради миналото си на шеф на кошмарния Шести отдел на Шесто управление на ДС, осъмна с предварително подготвена позиция по организационното състояние на БСП и "провала на Станишев" в това отношение.

Публикувана на страниците на същия вестник. И разбира се, пак там Румен Петков вече бе анализирал, че Бойко оттук до изборите няма защо да прави друго, освен да пуска избрани цитати от скандалния запис.

Както във всяка милиционерска сглобка обаче, има нещо недоизчислено. На хората ужасно им писна от компромати и колкото и да са отвратени от фактите, лъснали в сливенския гейт, два пъти по-силно ги отвращава самият замисъл на тази атака.

И тези, които не бяха сигурни дали Станишев не преиграва с предупрежденията, че другарите край Първанов кроят планове с ГЕРБ, ще се запитат в името на какво сега БСП се хвърля под обувките на управляващите.

Не че другарят Петков не е прав, че Бойко ще си я рита както иска, размахвайки сливенския диск. Това, което БСП сама си направи, никой не може да го причини, тя го доказва години наред.

Че другарят Първанов - Гоце има пръст в ченгеджийския сценарий, сочи и фактът, че въпросният главен герой на записа Мартин Славов бе сред най-близките сподвижници на Кирил Добрев при създаването на Младежкото обединение в БСП преди 3 г. Т

огава Добрев отговаряше за младежката политика, а Славов бе един от обучените по тази линия кадри на столетницата, випускник на Института за социална интеграция.

При скандала с избора на Изпълнителното бюро на БСП след миналия конгрес, когато се оказа, че вотът за Добрев е фалшифициран и той изхвърча от ИБ, шеф на изборното бюро с подправените бюлетини бе именно Славов (заедно с тогавашната звезда на отбора на Добрев - ихтиманската кметица Маргарита Петкова).

Пленумът искаше строги наказания, Ламбо обаче призова да се даде шанс на прегрешилите млади...
Явно за целта да се разбуни конгресът и да се дискредитира Станишев, в жертва се принася дори верният на първановистите сливенски кадър.

Въпреки че той тъй или иначе е отгърмян - за записа в Сливен се говори от месеци, от няколко седмици подбрани цитати се публикуват в местен сайт. И тъй като така или иначе Славов вече бе уличен, сега поне това няма да е напразно - пада жертва в боя по Станишев.

Което първосигнално потвърди и самият сливенски герой - след като научи, че искат да го изхвърлят като делегат на конгреса, а после и от партията, той призова тогава и Станишев да си скъса делегатската карта заради скандала "Хохегер". И кръгът се затвори.

Само че вътре в капана вероятно ще се окаже не Станишев, а тези, които го заложиха.
Едва ли БСП ще прости на шайката о.з. агенти факта, че я превърнаха във футболна топка на Борисов.




Гласувай:
2



1. zaw12929 - за тяхна сметка е
20.05.2012 12:19
за тяхна сметка е
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gerbsenior
Категория: Политика
Прочетен: 1818128
Постинги: 610
Коментари: 1666
Гласове: 3891
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930