Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2013 11:03 - БОЙКО БОРИСОВ - документ...
Автор: gerbsenior Категория: Политика   
Прочетен: 4258 Коментари: 0 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Бойко Борисов: Ако се отнеме имунитета на Волен Сидеров или се гарантира спокойствието, ГЕРБ ще се върнат в пленарна зала 06 юли 2013 | 09:40 | БНТ, „Животът и други неща” Начало / Мнение Бойко Борисов – председател на ПП ГЕРБ; Томислав Дончев – министър по усвояването на средствата от ЕС в кабинета „Борисов”; Менда Стоянова – председател на Комисията по бюджет и финанси в 41-вото Народно събрание, в интервю за предаването "Животът и други неща" на БНТ 

Водещ: Сега, магистрално интервю. Тук, с подкрепа, жокери сте си довели. 
Бойко Борисов: Да, да, аз обичам, когато говоря, да подкрепям нещата с факти. И когато някой говори за актуализация на бюджет, най-добре е по темата да говори председателя на бюджетната комисия в бившия парламент, хората, които са приемали бюджета на страната, а не да се говорят глупости. Защото това говорят и Станишев, и Орешарски. И когато се говори за европейски пари и за усвояване и договаряне, няма…
Водещ: Има новини тая седмица в тоя смисъл, да, актуализацията на бюджета…
Бойко Борисов: … по-добър коментатор от човека, който пряко се е занимавал. 
Водещ: … и обвинения за това, че всъщност благодарение на преговорите там 7-8 февруари, които ГЕРБ е водила, за земеделските производители ще има по-малко пари. Това са двата конкретни повода. 
Бойко Борисов: Това е толкова несъществено, толкова… как да го кажа… Съжалявам, че рано сутрин в събота, много искам да съм позитивен, но не може тези хора да са толкова некомпетентни. Това, което сме се договаряли февруари месец, а то беше добро за България, за съжаление, след като беше върнато нашето решение на Европейския парламент, преди една седмица наново се разглеждаха. С една дума, каквото и да е решавано февруари месец, то беше отменено от Европейския парламент, беше вкарано на Европейски съвет, на който беше Орешарски, и там са решили нещо, което ние не знаем какво. Но от февруари решенията нямат никакво значение към тази дата. Това е както в българския парламент – когато върнат бюджета, оттам-нататък започват комисиите да работят и отново да приемат нов бюджет. Оттук да почнем, само как лъжат, мажат и заблуждават хората. Само най-елементарният факт!
Водещ: Ще се върнем на тая тема. 
Водеща: Снощи пуснаха…
Водещ: Пуснахме вчера…
Водеща: Да, кажи, кажи, айде.
Бойко Борисов: Първо жена ти, щото…
Водещ: Добре. 
Водеща: Пуснахме въпрос и към вас и преобладаващ - може би повече от 50% от хората, задават два въпроса. „Защо не ходите в парламента?” и „Защо не поискате вот на недоверие?”. 
Бойко Борисов: Вторият въпрос е по-лесен, защото вот на недоверие искат ежедневно хората на площадите в България, и той е виден и ясен. А не ходим в парламента, защото вие ни улеснихте с репортажа, който дадохте вчера. В българския парламент има хора, които просто по начина, по който се държат, и заради което са дошли, пряко застрашават живота и здравето. Казвам живота, защото са въоръжени с пистолети, палки, белезници сигурно носят – отде да ги знам. И ето, всичките наши колеги са свидетели как те искаха да набият Деси Атанасова и скочиха всички около реда около тях. Този човек, както виждате, с наглостта си отишъл под балконите на Валери Симеонов, отдолу му подвиква, и отива след това да се оплаква, че бивал нападан. Нали виждате просто абсурда. Този човек дойде на моя ред и с най-цинични думи ми говореше от един метър. 
Водещ: Колко цинични думи?
Бойко Борисов: Ама толкова цинични, че…
Водеща: Не са за ефир. 
Бойко Борисов: … „майката” беше най-малкото. 
Водеща: Добре, страх ви е от Волен Сидеров, затова не ходите – така ли излиза?
Водещ: Е, ти сега…
Бойко Борисов: Точната дума е „страх ни е”, защото, за разлика от него, и един подобен инцидент в парламента… Или както беше на Консултативния съвет – пред всички той ме провокираше и аз на два пъти излизах, защото той това търси, да бъде набит и ние да станем лошите. Това търси, това провокира. И когато аз, за да запазя здравето и живота, и репутацията на хората, ги извадих от парламента депутатите от ГЕРБ. Защото в тежкия си махмурлук Мишо Миков сутрин – аз го гледам, той се гърчи милия, то му е тежко от препиването, то му е една мъка да каже едно изречение - той не взима никакви мерки като председател на парламента, да изгони Сидеров, да изгони всички, които се държат по този начин. Те седят и гледат като малки деца майка си, защото зависят от този човек. 
Водеща: Добре, вотът на недоверие, 1/5…
Бойко Борисов: Когато аз на колегата Станишев и Местан на Съвета по национална сигурност при президента им казах: господа, да излезем и да оставим този човек, който… Станишев, на теб ти казваше „гей”, с микрофона под президента, под председателя, под Министерски съвет, и те обиждаше по най-безпощаден начин - безспорен факт – обиждаше и тогавашния президент Първанов от един фургон отгоре. Да излезем, да го оставим, за да можем да си проведем съвета. Все пак, хората действително, когато избират политически партии и лидери, всяка една вече от тях представлява тази част от гражданското общество, която е гласувала за тях. Те си останаха, защото им зависи властта от Волен Сидеров. 
Водещ: Дайте на политическия въпрос – защо наистина не поискате вот на недоверие? Даже един от хората там в профила на предаването уточнява: „Сега го няма Пеевски и те са 119 депутата, защо не поискате вот на недоверие?”
Бойко Борисов: Това е една много добра идея, това е много добра идея и с колегите ще обсъдим още днес. Благодаря му, защото явно има и много хора, които извън парламента се чувстват без право на глас – това е точната дума. 
Водещ: Е, вие самите казвате, че… какво да казвате, то е ясно – милион и стотина хиляди души са гласували за вас и те сигурно очакват да предприемете някакви политически действия, по-различни от това просто да стоите извън Народното събрание. 
Бойко Борисов: Не само да предприемем. Да, и ако погледнеш, демокрацията какво е? Първата политическа партия, първата политическа сила да я оставиш без абсолютно никакъв глас в Народното събрание - това не е подигравка с лидера или с партията, а с тези 1,1 милиона избиратели, които са ни поставили на първо място, веднъж. Втори път – дават една комисия на ГЕРБ, по вероизповеданията, от 27-28 ли, колко комисии сега са направили. Отношението към нас показва, че те са се разбрали със Сидеров и си имат твърдата негова подкрепа. Но това ще бъде обмислено още днес и ще реагирам. 
Менда Стоянова: Аз мога да дам един жокер. Ние можем наистина…
Бойко Борисов: Благодаря му на този…
Водеща: Еленко Еленков.
Водещ: Еленко Еленков - гуру в интернет, между другото.
Бойко Борисов: Благодаря ви, ще го видим. 
Водещ: Даже чест е, дето се вика, че е посетил нашата страница да напише.
Менда Стоянова: Аз смятам, че въпросът е добър и наистина може да се поиска вот на недоверие, но отсега ви казвам, че той няма да мине, защото за да мине вотът на недоверие, трябва 121 души да гласуват „За”.
Водещ: Това е така, но вотът на недоверие е политически инструмент. 
Менда Стоянова: Дори и „Атака” да застане…
Водещ: Няма значение. 
Менда Стоянова: Да, това е само политически, но трябва да е ясно, че дори и „Атака” да застане 100% зад вота на недоверие, той просто няма как да мине. 
Томислав Дончев: Чисто математически, това правителство е несваляемо, ако се разчита на парламентарната процедура. 
Водещ: Не, не, това е ясно. Въпросът е, че примерно…
Бойко Борисов: Това е парламентарен вариант да се покаже нашето отношение…
Томислав Дончев: Това е знак.
Водещ: Точно така. 
Менда Стоянова: Да.
Бойко Борисов: … с вот на недоверие. Така че ние спокойно…
Водещ: В дебатите по вота вие може да изговорите много неща. 
Бойко Борисов: … можем да го направим. А и те сега ни дадоха достатъчно вече основания с лъжите, които изговориха. Просто аз… някой като каже „Орешарски бил финансист” – това вече звучи като шега. Не може човек да залага 800 милиона, които ние действително емитирахме заем, за да платим в зимните месеци на земеделските производители, по тяхното искане…
Водещ: В началото на януари, да.
Бойко Борисов: … за да могат тези, които са засели, хидромелиорации имат, пръскания имат – какви ли не там в земеделието операции, да могат да си ги направят, за да имаме сега една от най-големите реформи за поредна година, която е имало в България. Тези пари на 45-тия ден и Фонд „Земеделие”, и ние тогава публично казахме, че бяха върнати до стотинка от Брюксел. Но понеже заемът беше до август, тези пари са върнати. Той ги слага, че имало 800 милиона дупка. Той или не може да смята, или вече до такава степен партиите, които са го изпратили там, са заслепили неговото финансово и икономическо мислене, че той не иска да разсъждава. 
Водеща: Ами, ако бяхте в парламента, можеше да му се отговори от парламентарната трибуна и това да се чуе. 
Бойко Борисов: Ами ето, отговарям му във вашето студио. Каква е разликата дали днеска или от парламента?
Водеща: Щяха да ви дават вчера по БНТ и по БНР като отговаряте. 
Бойко Борисов: Е те умират да се гледат по БНТ и БНР. И можеше по БНТ и БНР да гледат как пребиват Десислава Атанасова или как той идва и ме хваща от първия ред за гушата, за да се сбием. И това можеше да гледат хората. 
Водещ: Защо не влизате поне на парламентарен контрол, например? Давам друга идея. 
Бойко Борисов: Първо, сега…
Водещ: Защото парламентарният контрол в момента е…
Водеща: Антон Кутев задава въпрос на Цветлин Йовчев.
Водещ: Антон Кутев задава въпрос на Цветлин Йовчев.
Бойко Борисов: Почваме Антон Кутев пак…
Водещ: Примерно, не, в смисъл…
Бойко Борисов: То това е и по друга причина. Той там за СПИН, били болни от СПИН и то също е опасно да се въртиш около него, в близост до парламента, но да речем, този риск…
Водеща: Страх ви е да не станете социалист. 
Водещ: Не, не, не се хващай за риска, да, да.
Бойко Борисов: Този риск /…/, той самият си го казва – заразна болест, и то си е риск. Но този риск - хайде, ще го преодолеем някак си. В случая, повтарям, в момента, в който Мишо Миков или прокуратурата отнеме имунитета на Волен Сидеров или гарантират реда и спокойствието… Защото, извинявайте – виждате го, това е човек, отива и крещи пред СКАТ вчера. Утре ще дойде да крещи… 
Водещ: Добре, значи да обобщим. Ако…
Бойко Борисов: Неговите хора с телевизия „Алфа” дни наред стоят пред дома ми под немия поглед на властта. 
Водещ: Тия със серенадата сутрин дето…
Бойко Борисов: Да, всяка сутрин. 
Водещ: Да, да, да.
Бойко Борисов: Комшиите не могат да спят, да отидат на работа. Така че от една страна, парламентът блокиран, от другата страна – домът ми блокиран. Къде да ходя?


Следва продължение...



Гласувай:
16



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gerbsenior
Категория: Политика
Прочетен: 1817986
Постинги: 610
Коментари: 1666
Гласове: 3891
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930