Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2009 17:42 - БОЙКО БОРИСОВ - интервю
Автор: gerbsenior Категория: Политика   
Прочетен: 1539 Коментари: 1 Гласове:
0



   29.01.2009 г.

                      Борисов: Братя Галеви са мишена на битката между двата клана на БСП   image Братя Галеви не са върхът на организираната престъпност, а мишена на битката между двата клана на БСП, заяви в интервю за благоевградския вестник "Струма" неформалният лидер на ГЕРБ и столичен кмет Бойко Борисов. Ексминистър Румен Петков е най-големият им покровител, така бяха спечелени изборите в региона Перник-Дупница-Благоевград, казва още той и отрича да е познавал Галеви: "Не ги познавам, компромат е, че съм им гостувал в с. Ресилово". - Г-н Борисов, като бивш главен секретар на МВР сте запознат с механизма на организираната престъпност. Какво е скритото лице на мафията у нас, кой “дърпа конците”?

- Това е дълга тема, за която, ако започнем да говорим, няма да ни стигне времето. Мафията няма лице, всичко е свързано с парите и икономическия интерес и понеже България все още е комунистическа държава, компартията я създаде. Разбира се, за България трябва да се отчете и факторът югоембарго. Финансовата мощ на мафията е голяма в целия свят, там където има сух режим, забрана за нещо, се генерират големи печалби и се раждат такива структури.

- Братя Галеви в Дупница “работеха” години, без да бъдат притеснявани от властта, независимо че превърнаха града в частен. В последно време се появиха слухове, че сте близък с тях и дори сте посещавали резиденцията им в село Ресилово. Има ли чадър над Галевите на най-високо ниво?

- Това са активните мероприятия на БСП, нито съм служил с тях, нито съм ходил и не им знам резиденцията. По мое време те бяха наблюдавани, но се пазеха много внимателно. Като главен секретар аз не съм извършвал арести, не съм правил разработки, това е работа на структурите в МВР. Но явно и тогава е имало хора на местно ниво в региона, които са бдели над тях, и затова не е работено активно. Аз не считам, че братя Галеви са на върха на организираната престъпност, те са мишена на битката между двата клана в БСП, а другите партии им служат за прехвърляне на вина. В момента Галеви са много изгодни за доклада в Брюксел, да можем да кажем, че нещо се върши.

- Каква е ролята на ексминистър Румен Петков в случая “Галеви”?

- Оказа се, че Румен Петков е най-голям техен покровител, в същото време БСП винаги е стояла зад тях, затова и са печелили изборите в Дупница.

- Шефът на отдел “Общински имоти” в Дупница Владимир Ангелов-Стъклето, един от най-приближените хора на Галевите, в интервю за вестник “Струма” заяви: Ако Галев подкрепи приятеля си Бойко Борисов на предстоящите избори, то ГЕРБ ще вземе половината от гласовете в Дупница. Имали ли сте предизборни уговорки с Галеви?

- Как да имаме, като нито сме ги виждали, нито сме ги чували, нито сме ги ползвали, за разлика от БСП. Те са били служили в МВР много преди мене. Пак повтарям: това са активни мероприятия на БСП, за да може, като се каже нещо, да тръгнат коментари. /БЛИЦ/ 


Тагове:   интервю,


Гласувай:
0



1. анонимен - Владимир Йосифов : Въпрос към г-н Бойко Борисов
31.01.2009 14:38
Добър ден г-н Борисов,
Никой не коментира близостта на Братя Галеви с Братската Гръцка Комуно-Социалистическа партия.
Смятате ли , че има такава връзка.
Има ли покровителстване на български престъпни групи в Юго-Западна България от кръгове в Гърция ?

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gerbsenior
Категория: Политика
Прочетен: 1811894
Постинги: 610
Коментари: 1666
Гласове: 3891
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031