Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02.2009 07:24 - БОЙКО БОРИСОВ в САЩ - КАКВО ТАКА ВТРЕСЕ НЕКАДЪРНИТЕ и КОРУМПИРАНИ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ?
Автор: gerbsenior Категория: Политика   
Прочетен: 1445 Коментари: 1 Гласове:
007.02.2009 г.
        събота

                         Посещението  на  Бойко  Борисов  в  САЩ  и особено  неговият  откровен  и  дълъг  разговор  с  българи  в  Чикаго  предизвика  мощен  медиен  и  политически трус  тук,  в  България.
                          Защо  ни   разлюля  такъв  трус?
             Защо  изведнъж  управляващите  български политици  скочиха  като  ужилени  от  стършел  и  зареваха  на  умряло?
                     Българската  нация  ли  беше  обидена  от думите на Бойко  Борисов,  или  продажната  политическа  класа прикри  собствената  си  обида  и страх  с  тялото  на  българската  нация?
                      В  Чикаго  Бойко  Борисов беше  толкова  честен  и  откровен  в  разговора,  колкото е  честен  и  откровен и  тук,  в  България.   Той  казва  неща,  които  се  знаят и говорят от всички.
                        Приятни  ли  са  тези  неща  за  ухото?
                        Не,  не  са  приятни,  особено  пък  за ушите на политическите  демагози, но  те  са  просто  нещата  от  нашия собствен  живот.
                       Лично  аз  бих  откроил  следните  основни  моменти от  разговора  на  Бойко  Борисов  с  българи  в  Чикаго.
                                                  +     

                 1. Да  се  ометат тези, които  управляваха  досега     
      П
риоритетите, колкото може, повече българи на практика да се върнат в България. Затова в ГЕРБ взимаме само нови лица и целта е да може веднъж - завинаги да се ометат тези, които са досега. За мен реформи в държавата не са правени и самият факт, защото ми давате вестник, ако извадите един днешен вестник в България и един отпреди 25 години, ще срещнете същите фамилии. Дали ще е Живков, Велчев, Пръмов, всичките! Не знам какво се е променило, според мен не е, защото крушата пада под крушата, не може да пада под ябълка.
                              2. Отношенията ни с Иван Костов, в какво сме заедно и какви са ни различията? Каква  е разликата  между  червената  и  синята  корупция?

               Илия Консулов:
             
Добър вечер г-н Борисов, добре дошли! Аз се смятам представител на старата политическа емиграция и ви поздравявам с това, че идвате и мога да ви задам някои въпроси. Казвам се Илия Консулов и съм от 42 години емигрант и искам да ви задам един-единствен въпрос.
             Положението в нашата родина е тежко и плачевно, кой каквото ще да говори, сега е третият шанс, когато може да се направи нещо за бъдещето на България. Тук чух възрожденска песен, се пее за Райна Попгеоргиева и другите, които си дадоха живота за България преди сто и колко години. ’92-a се явиха предатели, които свалиха правителството на Филип Димитров, демократично избран. 2001 година се намериха предатели, които доведоха невменяемия цар Симеон, така наречен, за да не може Иван Костов да се избере за втори път.
             Сега е третият шанс, не само трети, но последен.
             Или ще вървим напред, или България ще се унищожи, България ще я завладеят цигани и мюсюлмани, и най-недостойните, които не заслужават да живеят и управляват. И до ден-днешен от 60-70 години насам, вие сте този, който българският народ сега очаква да направите нещо и искам да ви задам единствен въпрос.
               Какви са различията между вас, лично теб, твоята партия и другите десни партии, специално Иван Костов?
               Какви са вашите различия?
                Това е, друго нищо не искам.
                 Бойко Борисов:
                
Уважаеми   г-н Илия,  няколко думи ще кажа и малко история, което е важно. На 9 септември ’44-а година моят дядо е бил кмет на едно село до София, (...) се казва и са дошли комунистите са го извели и са го утрепали с тояги. В смъртния акт се водеше „безследно изчезнал”, чуваш ли ме?
                 Илия Консулов: Чувам много добре.
                 Бойко Борисов: Водеше се безследно изчезнал и като главен секретар в МВР отидох да потърся документи, намерих ги. Оказа се, че са го утрепали, след това са го пренесли в болницата на затвора и там са издали смъртен акт, даже и тук са били цинични, че починал от червен вятър. Отвял го червения вятър. Затова трябва да ти кажа, че към Станишев и тази компания там – БСП, ДПС...               
                    Ето това ми е различието с Костов - защо не отвори досиетата? Цялата власт имаше Костов – прокурор, президент, парламент! Това ми е основното различие. Кой не му даде? Защо не им каза имената,
                         каква е разликата между червената и синята корупция?
                  Защо не им каза имената, защо не ги вкара в затвора?
                   Затова се сринаха на един-два процента.
                   И ако сега се доближим повече до тези десни, почвам да нося пасив,  който аз нямам.
                  Да вземем София, ако за държавата са ни виновни комунистите, София е управлявана само от сини и е разграбена по най-безобразния начин. Само от „Софийски имоти” - над един милиард.
                        По кое управление? По това управление!
                       Това са ми различията и въпреки всичко аз не си позволявам, именно заради това, че толкова ги мразя червените, че към десните дума не казвам.
                       Те ни атакуват, ние не казваме нищо, ако забелязваш. Факт! На всички избори те излизат и гласуват, и се бият срещу мен, за БСП.   Девет пъти падат.  Ако има нещо радостно е, че сега с г-н Костов намерихме общ език. Това българските медии не го знаят, но ние направихме няколко срещи. Общият противник е ясен, той е толкова силен.
                   Спомена царя, царя не бих го споменавал, защото той има личен интерес, който си го гледа и ако някой е предаден, то съм аз и такива много като вас. Защото, когато ме даде на Румен Петков да съм му главен секретар, аз отидох при царя и му казах – аз не мога с тези да работя и като се шегувам и им казвам, всъщност истинският създател на ГЕРБ е Румен Петков.
                     Ако не го бяха сложили него министър, сигурно още щях да марширувам там по плаца.
                     Всяко зло за добро.  Но царят ме жертва за...така.   Ходих,  молих му се е точната дума - да дадем военно министерство,   да остави вътрешно, за да мога да остана.  Така че за това не го броя.
                     БСП и ДПС са изключително силен противник и нищо не се е реформирало или променило от там.  Рублата я смениха с долар, Варшавският договор - с НАТО, СИВ - с Европейския съюз.     Същите хора, това са фактите и това е основното различие.
                   Затова с ... последния ти въпрос за   отношенията  ни с Костов.
                    Действително, особено първите две години на неговото  управление, бе  добро управление. Но когато трябваше да започне да реже неговите хора, той ги махна, но не каза защо. И наскоро в едно интервю той самият го отчита като вина, че не им е отрязал главите. Само че в политиката като не им режеш главите, те режат твоята.
                            Затова кой кмет, заместник-кмет някъде да вдигне главица и да направи нещо, го омитам веднага, а не го връщам в партията. Навънка и това е! Това е единственият начин и превенция.
                        Защото хората винаги ще ме разберат, че от всички тези хора, които идват при мен като нова партия, винаги ще дойдат и боклуци. Няма да ме разберат, ако не ги махна, когато стане вече факт, че са направили някаква грешка.

                                    3. Хората  чакат  от  мен,  но  положението с 
                         човешкия материал,  който  избира и  който
                         трябва  да  бъде  избиран  не  е  добро...                             Хората чакат от мен.
                             Вярно е, че е много важно една партия да има лидер, да има отговорен човек. Затова не можем ние с тази народопсихология - да чакаме някой да дойде да ни оправи. И вие сте пример за това, като не сте дочакали и всеки от вас си е вдигнал торбата кой в Чикаго, кой по Франция, по Италия, изкарва пари и се оправя.
                            Идеята ми да съм тук е да можем ваши деца или тези, които искат да се занимават, да се върнат обратно.   То няма как, в България да останат...
                             Ами това е основата на населението в момента – един милион цигани,   700 - 800 хиляди  турци,    два милиона и половина пенсионери.
                            Ей това е срещу ГЕРБ.
                            Пенсионерите с цялата си глупост, носталгията и младостта ги води, те си викат: „Едно време на Хаинбоаз какъв проход правихме... Имаше един Пешо, какъв беше хубав...” Все едно, че ще се върне пак. Никога няма да се върне младостта. Обаче това си ги води под строй и си гласуват за Станишев.
                              И вие като избягахте милион и половина,  материалът,   който се явява на избори или можем да избираме като кадри, никак не е голям.
                              Лесно е да кажеш:   „На теб разчитаме”.   Ако така се разсъждава - „На теб разчитаме”,      значи след една година ще се издъня и аз.
                             Трябва и потенциалът на нацията да се използва.   Виждате, американците не са по-умни от нас, обаче си избират хора, които да ги водят и по този начин просперират.
                              Така че относно БСП и ДПС, в момента, понеже  съм  по-млад   от вас,   как да кажа – дядо Илия или чичо Илия,    не знам как да се обърна към вас - но в момента те,     за самия червен електорат,     коалицията с Доган и с царя е пагубна.    Това са хората, които червените  мразят,  те  мразят  и  царя,  и  Доган.
                              И затова ГЕРБ им е толкова сладък за коалиционен партньор.
                              Това, че ние не ги искаме и сме толкова твърди, това ги вбесява до голяма степен и пускат от сутрин до вечер... ама то са професори,   то са политолози,   то социолози...    Аз никога не съм вярвал,        че имаме толкова много такива.        
                             И всеки излиза  и  вика:     „Е   да  де, ама  в политиката всичко е възможно,    може и да се направи  коалиция  между  ГЕРБ  и   БСП”.
                             И това се наслагва поради две причини.
                             Първата – десният електорат,   да  го  наречем - понеже  царят  един  път ги лъга, става мнителен и викат:        „Дали и този няма  няма  да  се  провали като царя?"
                             Втората  -  левият електорат   пък,  който  би  гласувал  за  нас, защото не харесва тази коалиция, си вика:       „Абе, нашите сигурно се оправят с Бойко, така че пак ще си гласуваме за БСП”.
                            Това е едно много активно мероприятие,  което  всеки ден го правят,  всеки ден!
                            Пусни и гледай примерно при Бареков - всяка сутрин има някой, който казва, че БСП - ГЕРБ коалиция, някаква. И после набиваме на хората в главите и всеки вика: „Ами щом толкова се говори, може и да стане”. Сиреч, те умишлено ни нанасят щета всеки ден.

                                       4.  Ситуацията,  в  която  се  намира ГЕРБ,
                             е  сложна, но корумпираните  управници
                             знаят,  че  докопам  ли  ги,
                            "Топлофикация"  ще  им  се  види  детска  игра


                                  Ситуацията, в която се намираме  ние  от  ГЕРБ,   не е  никак за завиждане.   Срещу нас - Тройната коалиция,        срещу нас - „Атака”   и   много,      много  слаби  десни.
                             Много слаби десни, не заради друго господине, защото там не махнаха лицата, които бяха символ на корупцията.
                              И сега както и да искат да се обединят, пак  нещо  механично. Сборът в политиката на две и две не е четири, а обикновено е три или две и половина.  Затова лично съм много притеснен,           но съм абсолютно категоричен,   че не ги ли бием сами и не успеем ли ние да си направим правителство   и да си  носим  отговорност,   оставаме  опозиция!
                          Ще дойдат други избори, такива като вас, които с право сега могат да са мнителни, да кажат: „Абе, дай да те видим дали ще го направиш”.       Тогава със сигурност ще дойдат и ще гласуват за нас. Защото ще видят, че сме били искрени и честни с тях.
                              Много ми е трудно, защото съм изправен срещу няколко милиарда откраднати пари и се плаща за всичко на всеки.  Моите хора също имат цена,  надявам се, че  няма  да  ме предадат. Ако примерно на това младо момче, или на това, дойде някой и му каже: „На ти 10 милиона, 20 милиона само излез във важния момент и се махни”. Дали ще устиска? Надявам се! Вие сте хора, които живеете вече години на Запад и знаете, че парата е нещото, което много бързо се услажда, много бързо развращава.
                          Един от най-сериозните ми сътрудници го бяха викнали скоро на една среща, му бяха предложили 20 млн. евро. И му казвам – виж, няма как (...).   Напиши колко е... защото знаят,  че докопам ли ги,   не „Булгартабак”, Държавен резерв, това са много пари, „Топлофикация” ще им се види детска игра. И правят всичко възможно да не се случи.

                                           5. Пред  изборите,  на  изборите,  след 
                               изборите....

                          Не е много весело, но всъщност и вие по кожата си чувствате, че в България реформа няма! Просто те я нагаждат, комунистите са като хамелеона, мимикрират, нагаждат се, това е!
                       Какво имат предвид, да ти го обясня сега къде е капанът. Допускаме, че ГЕРБ печели 100 депутати, за правителство примерно трябват 130. Не можем да направим с другите политически партии поради ясни ограничения, които вие сте ни ги сложили – хората, които ще гласуват за нас. Те ни казват – ще гласуваме за теб, но не щем комунистите, не щем турците, не щем с „Атака”. 
                        Предварително ни казват с кой не щат и фактически ние имаме един избор – или да бием, да вземем пълно болшинство, или оставаме опозиция.
                      Аз нямам варианти да се срещам и да се пазаря с други партии, което е и хубавото за страната. Ако те ми вкарат 20 или 30 мажоритарни депутати – България не е Америка, всеки един могат да го пробият, човек – ще го купят, ще му платят, близки, ще му намерят кусур, досие, нещо ще му намерят. Тези хора ще се манипулират много лесно.
                      И тук фактически е капанът, който се опитват да заложат с мажоритарната система. Той звучи много хубаво – както казвате, има личности в политиката.
                          Да, разбира се, че трябва да има личности, но те трябва да са от всичките партии. Ние трябва да си възобновим доверието в партиите, защото видяхте – когато демократите извадиха Обама, какъв потенциал изведнъж обществото придоби. Партията го крепеше него, демократите му правеха предизборната кампания. Там се събираха на първичните вотове. И фактически се получават както във футболните отбори – трябва да имаш един силен отпред да вкарва голове, но отзад ти трябват и вратар, и защитници, трябва ти цял тим, а това го има само в партиите.
                        Така че ние трябва да избягваме, госпожо, порочното мислене, че стане ли някой партиец, той автоматично става маскара. Това ние си го правим.
                      По-добре да изкараме такива хора и затова аз съм тръгнал да се оглеждам и в чужбина, които да не са окаляни, да не са омаскарени, да са придобили качества и опит като работници, и да ги върнем обратно. Да не са зависими – това е най-големият проблем. Аз досега бия на два избора без пари и усещам, че това са ми последните, които можем да изкараме на мускули срещу огромните пари, които се дават за медии от другите партии, за купуване на гласове и за всичко останало. Мисля, че ме разбрахте.
Въпрос:Не се чува.
Бойко Борисов: Да, не може, разбира се.
Въпрос:Не се чува.
Бойко Борисов: Това е промяната.
Въпрос:Не се чува.
Бойко Борисов: Това е, госпожо, този призив, ако може да го кажете по микрофона. Не са ни виновни нито турците, нито циганите. Ако излезем да гласуваме седем милиона, те ще си вземат техните 8-10% и не могат да влияят на политиката. Като отидат 30% да гласуват, от тях 10% роми и турци, естествено, че ще ни управляват после.
Въпрос: Това трябва да се разясни.
Бойко Борисов: Ето това наемам те, разяснявай. Всеки ден го приказвам. Моля ти се.


Тагове:   Какво,   некадърните,


Гласувай:
01. giorgiocbr - Тук не се сърдим на себе си,
07.02.2009 10:23
А по стар обичай се сърдим на вестоносеца.

Всичко казано тук е абсолютната ИСТИНА.

Привествам и подкрепям хора, които са готови да жертват проценти от личния си рейтинг и да си създадат нови врагове, в името на ИСТИНАТА.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gerbsenior
Категория: Политика
Прочетен: 1734776
Постинги: 610
Коментари: 1666
Гласове: 3891
Календар
«  Юни, 2023  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930