Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.04.2009 17:46 - ИЗПЪЛНИТЕЛНА КОМИСИЯ: КРИТЕРИИ ЗА ДЕПУТАТИ
Автор: gerbsenior Категория: Политика   
Прочетен: 1506 Коментари: 0 Гласове:
0




     14.04.2009 г.
    вторник
           ИЗПЪЛНИТЕЛНА КОМИСИЯ:
  критерии за депутати в  Народното събрание
Одобрени са критериите за кандидатите за депутати от 41-ото НС на ГЕРБ, само Бойко Борисов от кметовете на ГЕРБ ще бъде номиниран за депутат
14-04-2009


На заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ окончателно са одобрени критериите за започване на номинациите за депутати от 41-ото Народно събрание. Това обяви на пресконференция председателят на партията Цветан Цветанов. Очаква се до дни да започнат процедурите по провеждането на общински събрания, на които ще бъдат направени номинациите за кандидати за депутати. След това ще бъде направено заседание на областно ниво, на което ще бъдат обсъдени всички постъпили номинации от общинските структури. Тогава областното ръководство ще проведе процедура за провеждането на събрание, което да бъдат потвърдени съответните номинации. ГЕРБ ще бъде първата партия, която ще въведе бюлетина, което ще даде възможност на всеки да направи своето одобрение за номинациите в областта и всеки ще има право да гласува толкова пъти, колкото е броят на листата в даденото населено място, умножено по две, обясни процедурата Цветанов. „Ако хипотетично в една област има десет мандата на депутати, те ще бъдат 20 и 20 пъти ще могат да гласуват в тази интегрална бюлетина, която ще представят за избор”, каза още той

 

Кметовете от ГЕРБ няма да бъдат номинирани за депутати за 41-ото Народно събрание. Единствено ще бъде направено изключение за лидера на ПП ГЕРБ и кмет на столицата Бойко Борисов. Аргументите - категоричното желание на структурите Борисов да участва в листата за представители в Народното събрание.

 

За два дни партията е събрала 38 000 подписа при минимум 15 000, изисквани за регистрацията за участие в предстоящите избори. Утре ще бъдат внесени и документите за регистрация в ЦИКЕП, каза Цветанов.

Всички кандидати за европейски и национален парламент от ГЕРБ ще трябва да попълват своя договор за открито управление, както и договор за политическа лоялност.

Кандидатите за депутати за 41-ото НС пък ще трябва да подписват декларация, че ако станат народни представители, няма да отсъстват повече от три заседания на НС по уважителни причини, иначе ще трябва да напуснат поста си. Те не трябва да отсъстват и повече от пет заседания на парламента за година.

Декларациите нямат юридическа стойност, но пък ще носят моралния момент, на който разчитаме, каза Цветанов.

ГЕРБ си поставя за цел и да прекрати порочната практика с гласуването с чужди карти, каза още председателят на партията.

 

След Великден ГЕРБ ще обяви номинациите си за евродепутати. Председателят на партията Цветан Цветанов бе категоричен, че партия ГЕРБ ще се яви сама на предстоящите избори за европейски и национален парламент и посочи, че в момента ГЕРБ се дистанцира от изказванията на политически сили за коалиране. ГЕРБ си поставя за цел да спечели изборите и да участва самостоятелно, за да може да носи цялата политическа отговорност.

Не е на дневен ред обсъждането на каквито и да е коалиции, посочи той и допълни, че са възможни следизборни коалиции само с партии членки на Европейската народна партия.

Задължителните документи, които трябва да подготвят всички кандидати за депутати в 41-ото НС от ГЕРБ, са: автобиография, декларация за съответствие със закона за народни представители, свидетелство за съдимост, декларация за кандидата, че срещу него няма образувано съдебно производство, декларация, че кандидатът няма агентурно минало в Държавна сигурност, документ, че кандидатът няма неплатени публични задължения, медицинско свидетелство и копие от лична карта, както и договор за декларация за политическа лоялност.

Предходното участие на кандидатите в други партии не трябва да ги е дискредитирало в обществеността. Кандидатът трябва да има и съществен принос в развитието на политическа партия ГЕРБ и провеждането на нейната политика. Освен това кандидатите трябва да умеят да работят в екип, да са почтени, компетентни, инициативни личности, те трябва да се ползват с уважение и доверие сред своите съграждани и колеги.

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gerbsenior
Категория: Политика
Прочетен: 1820122
Постинги: 610
Коментари: 1666
Гласове: 3891
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930