Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.12.2009 13:47 - МАФИОТЪТ-ПРОФЕСОР писал на ВЕЖДИ РАШИДОВ
Автор: gerbsenior Категория: Политика   
Прочетен: 3741 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 12.12.2009 13:58



                         КОЛЕДА ДОЙДЕ, ПРОФЕСОРЕ-МАФИОТ!

Людмил Георгиев до Рашидов: "Излъчваш братоубийствена омраза"  15 юли 2009, 10:18   image
              “Знам, че с тъпия генерал в момента не знаете какво правите, но ако до Коледа се провалите, просто жална ви майна!!!!”. Да, пратих на Вежди Рашидов този SMS защото с него сме приятели, каза политологът Людмил Георгиев. В дискусия с колеги по БНТ той обясни, че идеята му била Вежди, като човек с авторитет, да се обърне към политическия елит с призив да загърбят езика на омразата. Заедно с честитката, че става министър на културата, Вежди Рашидов получил от професора, който е от ръководството на ДПС, предупреждение: "Излъчваш братоубийствена омраза".

Людмил Георгиев поясни, че е бил доброжелателен. "С него се познаваме отдавна, били сме на една маса, пили сме и ракия, и водка, наистина не разбирам кое го е смутило”, коментира той пред столичен вестник.

“Веждичка, брат, в момента нищо друго освен държавата не ме интересува, допреди я спасихме от БСП, дано сега вие да не я закопаете”, писал още професорът.

“Не съм отговарял на есемеса, аз съм прост член-кореспондент, не съм му на нивото. А иначе много хора са били на моята маса и предатели, и приятели”, коментира Вежди Рашидов.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обаче реагира, като обяви че твърдо Вежди Рашидов ще бъде министър на културата и още няколко български турци ще бъдат заместник-министри.

Според Людмил Георгиев развитието на истерията, която започна още със самоубийството на Ахмед Емин, крие опасности. Тя не е преставала през целия предизборен период , продължава и в момента.
 
                                              И още...      
image
Вуйчото проф. Л. Георгиев в съдружие с ексминистър В. Цветанов върти бизнес с 3 фирми от обръча “Доган” и дърпа конците на делото “Чората” image
30 септември 2009 , вестник "СТРУМА"
image
  image
image
Людмил Георгиев ДПС активистът, който е основен диригент на обвинението в съдебния фарс, довел до присъда 82 г. затвор за 5-имата полицаи, печели 1,3 млн. лв. по САПАРД с проект за мандра “Дядо Либен”, в комбината и бившият шеф на програмата Мартин Банов image

Съоснователят на СДС в Благоевград проф. Людмил Георгиев - член на Централния съвет на ДПС и бивш преподавател в ЮЗУ “Н. Рилски”, специалист по етническа и политическа психология и вуйчо на загиналия при полицейската акция “Респект” криминалнопроявен благоевградчанин Ангел Димитров-Чората, е в тесни бизнес отношения с бившия земеделски министър Валери Цветанов, който завчера бе привлечен като обвиняем за 35 незаконни заменки на земеделски земи. Става въпрос за 3 фирми, в които Л. Георгиев и ексминистър В. Цветанов са съдружници заедно с бившия шеф на САПАРД Мартин Банов - “Възраждане 1” ООД, “Възраждане 2” ООД и “Ренесанс груп” АД.
Според фирмения регистър ДАКСИ първата регистрирана фирма е “Възраждане 1” ООД. През 2004 г. тя е вписана в Софийски градски съд с адрес на управление на ул. “Пиротска” 3 в столицата. Предметът на дейност е в сферата на туризма и хотелиерството. В това дружество съучредителите са 5-има - проф. Георгиев, ексминистър Цветанов, ексшефът на САПАРД Банов и две дами - софиянката Донка Христова и дупничанката Татяна Иванова Златанчева. Управител на “Възраждане 1”е проф. Людмил Георгиев.
“Ренесанс груп” АД е регистрирана на същия адрес 2 години по-късно - през 2006 г. Съучредители са бизнес партньорите на Людмил Георгиев от “Възраждане 1” без Татяна Златанчева. Човекът на Доган проф. Георгиев е председател и изпълнителен директор на акционерното дружество. В него той и Цветанов имат по 36 акции, Банов - 18, а Христова - 10. Фирмата се занимава с изграждане и експлоатация на информационно консултантски бизнес център. През април 2008 г. Цветанов и Банов са освободени от дружеството заради държавните постове, които заемат.
На 18.01.2008 г. “Възраждане 1” ООД и софиянецът Петър Лозанов Славейков учредяват нова фирма - “Възраждане 2” ООД, този път с предмет на дейност професионално, практическо и колежанско обучение и адрес в Сапарева баня. В новото дружество “Възраждане 1” държи 75% от дяловете, а Славейков - 25%, а управител е Людмил Георгиев.
Регистрациите не са безцелни - фирмите развиват дейност и част от нея може да се види в бюлетините за обществени поръчки и в сайта на придобилата скандална слава покрай замразяването на средствата по нея програма САПАРД.
През 2005 г. “Възраждане 1” печели малка обществена поръчка за строителство на обект “Корекция възстановяване коритото на Меран дол - с. Сапарево”, община Сапарева баня. Стойността на проекта е 84 805 лв. без ДДС, срещу които трябва да се изсекат и извозят дърветата и храстите по коритото на късата рекичка.
През 2008 г. отново “Възраждане 1” печели проект по САПАРД за 1,3 млн. лв. за изготвянето на проект на мандра с екзотично фолклорното име “Дядо Либен”. Според правилата на програмата, преди да се платят парите, експертите на фонд “Земеделие”, чийто зам. шеф по това време е Банов, трябва да проверят дали инвестицията е изпълнена точно и в продължение на 5 г. да я контролират. Заради отявления конфликт на интереси /защото не може един земеделски експерт да проверява безпристрастно фирмата на шефа си/, “Дядо Либен” стигна до първите страници на медиите и това сериозно разбуни духовете около името на Банов.
“Възраждане 2” също има регистрирана дейност, макар и засега само на книга. На адреса на фирмата в гр. Сапарева баня - на ул. “Рила” 11, фигурира неработещо учебно заведение, наречено Колеж по мода и дизайн. Колежът отсъства от списъка на акредитираните от Министерството на образованието, младежта и науката висши училища в България.
Извън съвместния им бизнес дуото проф. Людмил Георгиев-Валери Цветанов имат и друга връзка, свързана по сложен начин с 3 смъртни случая в България от последните 4 години.
Единият е смъртта на Ангел Чората през ноември 2005 г., заради който 5-има благоевградски полицаи бяха осъдени на 82 г. затвор. Другите два са самоубийствата от октомври 2008 г. - на Ахмед Емин, шеф на протокола на Ахмед Доган, и на проф. Раданов, по чиято първоначална експертиза на 3 октомври 2008 г. полицаите получиха нечовешката присъда.
Раданов и Емин се самоубиха 2 седмици по-късно.
Една от версиите за смъртта на Раданов е информацията, която той получил в последните часове на живота си от висш магистрат, че срещу него започва разследване за манипулативната му експертиза, според която Чората умишлено е бил пребит. Любопитното е, че Раданов е “нает” за експерт по настояване на бащата и брата на Чората, действията на които от фаталната дата 10 ноември 2005 г. досега се дирижират от близкия им родственик проф. Л. Георгиев, който е особено близък до Ахмед Доган и дори бе водач на депутатската листа на ДПС в Кюстендил.
Около смъртта на Ахмед Емин пък, който се застреля в сараите на Доган на ул. “Беловодски път” в Бояна, изскочиха две имена. Едното е на ексминистър Валери Цветанов, който сам призна, че бил последният човек, говорил с Емин половин час преди смъртта му. Другото е на съветника от ДПС в Сандански Венцислав Иванов, който е последният човек, разговарял с Емин по телефона минути преди смъртта му. Иванов е изключително близък до уволнения сандански съдия Илия Янев. В момента Янев е един от най-мощните бизнесмени в региона, занимава се със строителство, казина и гориво, понякога работи като адвокат, а на последните парламентарни избори бе кандидат на ДПС в Сандански. Илия Янев е изключително близък със семейството на Чората и от самото начало е негов адвокат в делото срещу 5-имата полицаи. Другият адвокат е Васил Василев.
Едва ли е случайно, че Васил Василев ще защитава и обвинения завчера ексминистър на земеделието Валери Цветанов. Не е тайна, че ДПС контролира Военна прокуратура и военния съд, чиито магистрати направиха скоростни кариери през 8-те години управление на Доган.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gerbsenior
Категория: Политика
Прочетен: 1818968
Постинги: 610
Коментари: 1666
Гласове: 3891
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930