Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2010 15:58 - БОЙКО БОРИСОВ...
Автор: gerbsenior Категория: Политика   
Прочетен: 1897 Коментари: 0 Гласове:
0Бойко Борисов за управлението на ГЕРБ и промените в кабинета
image
06 февруари 2010 | 06:00 | Нова телевизия, „Шоуто на Иван и Андрей”
image
Бойко Борисов, министър-председател на Република България


Водещ: Време е да поканим нашия специален гост тази вечер. Уважаеми зрители, да посрещнем с аплодисменти министър-председателя на Република България ген. Бойко Борисов.
Толкова се радваме, че чак „Одата на радостта” изсвириха хората. По-сериозно ли ще го направим или по-лежерно, по-веселичко?
Бойко Борисов: Вие сериозно можете ли?
Водещ: Ще се напънем. Ние можем да се опитаме. Аз само те предупреждавам, не казвай „Конграчулейшън”, защото спира да слуша.
Добре, няма.
Бойко Борисов: Важно е да знаеш малко, но навреме.
Водещ: Днес има ли за какво да кажем „Конграчулейшън”? Разбрахме, че конкурсът за АМ „Тракия” е приключил.
Бойко Борисов: Да. И за вашите зрители само да знаят, че близо два и повече пъти е по-евтино това, което ще построим като 32 километра, този лот, от линейния километър, който е строен да речем Карнобат – Бургас... или в няколко пъти...
Водещ: Това означава ли, че ще бъде по-некачествен?
Бойко Борисов: Момент само. Няколко пъти по-евтин е на линеен километър от гръцката магистрала, която построиха...
Водещ: Тя сега така и не се ползва гръцката магистрала, защото те са я блокирали, но това означава ли, че по-некачествена ще е нашата, като е по-евтина, аз така съм свикнал, ако е нещо по-евтино?
Бойко Борисов: Напротив, дори дискриминационни условия сме поставили в конкурса. Час, не срок, час, неустойки, срок.
Водещ: Кога е този час? Какви са неустойките? Какъв е срокът?
Бойко Борисов: Аз съм поел ангажимент до 2012 година...
Водещ: В колко часа, защото казахте час?
Бойко Борисов: До 2012 година метрото на София да върви в двете посоки, заводът за битови отпадъци, който вчера Европейската комисия, Европейската световна банка и конфинансиран от държавата, и от общината, абсолютно 100% вече е финансиран, сиреч, върви строежът му и магистралите, които сме казали – „Марица”, „Люлин”, „Тракия” и всичко възможно ще направим по „Струма” да се стартира така процедурата, защото много е забавена и там за съжаление ще се върнат пари.
Водещ: Имаше един репортаж за АМ „Люлин”.
Бойко Борисов: Следващият петък премиерът на Румъния ще дойде на Видин, сме се разбрали, аз ще отида там, ще гледаме „Дунав мост 2”, който толкова е забавен, че не се ми се коментира, но така или иначе с него сме се разбрали да искаме по шест месеца отсрочка България пред Брюксел, той пред Брюксел, за да можем да удължим с една година, защото 2010 година, декември месец, трябва да върнем парите и за „Дунав мост” и за АМ „Люлин”, ако не бъдат усвоени. Така че, виждате, всеки ден ми е ценен, за да мога така, както съм си поел ангажимента и обещанията, така да си ги изпълня.
Водещ: Казват обаче, че има някаква организирана атака и че март-април ще има протести. Те ще ви пречат да си вършите работата. Вярвате ли, че ще има протести?
Бойко Борисов: Демокрацията ги позволява, така че...
Водещ: На вас как ви се струва? Ще има ли? И организира ли ги някой целенасочено?
Бойко Борисов: Нека ги организира.
Водещ: Какво ще стане?
Бойко Борисов: Виждате, че колкото повече ме атакуват, толкова по-добре се представям.
Водещ: Това е до един момент, ама вие с президента се разбрахте – от 5 до 20 метра отстояние...
Бойко Борисов: Видяхте, че комплотът в Брюксел срещу г-жа Желева беше успешен, нанесоха ми поражение или както на футболен език се казва – вкараха ми гол, поведоха ме с 1:0...
Водещ: То без грешки няма голове.
Бойко Борисов: Да, но така ги контраатакувах, че в момента в Брюксел, ако направите едно социологическо проучване, а и сред вас самите, дали знаят друг комисар за еврокомисар от друга държава...
Водещ: Да, добре, но това означава, че признавате...
Бойко Борисов: В момента в Брюксел се говори най-добрият комисар, пратен досега...
Водещ: Супереврокомисар, само че това означава...
Бойко Борисов: ... е от България.
Водещ: Така е. Моля ви само една секунда. Това означава, че признавате, че се учите в крачка. Човек очаква от един министър-председател да е готов, а вие сега признавате, че се учите в крачка. ОК...
Бойко Борисов: Кой министър-председател бе готов, като дойде на власт?
Водещ: Де да знам.
Аз ще ви кажа какво казва Петър Курумбашев – „ мога да коментирам думи на премиера, които са с давност повече от 72 часа, защото той днес казва едно, утре друго”.
Бойко Борисов: Кой го казва това?
Водещ: Петър Курумбашев.
Г-н Курумбашев.
Бойко Борисов: Където проведе няколко много силни предизборни кампании и всички загубиха? Включително и Петър Стоянов.
Водещ: Значи Петър Стоянов е учебник. Какво да направим, за да...
Бойко Борисов: Нека само...
Водещ: В крачка ли се учите?
Бойко Борисов: Само 30 секунди...
Водещ: Само ми кажете в крачка ли се учите.
Бойко Борисов: ... да запазите тишина, за да мога да говоря.
Водещ: Това е правилният вариант, да. Ето казвате...
Бойко Борисов: Опитвате да ме надговорите. Няма как да стане.
Водещ: В крачка ли се учите?
Бойко Борисов: Нека сега да... В „Банкя” нямахме нито училище, нито университет за премиери. Не знам някой да се е научил на тази дейност. Смея да твърдя, че от всички досега премиери аз имам най-много трудов стаж като главен секретар, ръководил с преки отговорности, които съм носил.
Водещ: Това е...
Бойко Борисов: 4 години кмет, за което два пъти са ме преизбирали и освен това нека не... Много правителства и много премиери губеха от това, че всички – и обществото, и партиите им дори им сочеха грешките, но те именно, за да покажат, че са много твърди, много железни, само тяхното мнение е важно, накрая съсипаха всичко. Държавата не е моя, не е на никой и когато ти се посочи нещо, че е грешно, аз не виждам нищо лошо, не виждам и безгрешен човек да има...
Водещ: Контрата на това е...
Бойко Борисов: ... да се поправиш. Аз досега от тези корекции, които съм направил, нито една няма ни произлязла щета или каквото и да било за държавата.
Водещ: Добре, контрата на това е, че не държите на хората си, някак си се отказвате много лесно от тях.
Бойко Борисов: От кои хора?
Водещ: Ние имаме списък тук.
Бойко Борисов: Да чуем.
Водещ: Кольо Парамов, Илиян Михов, Румяна Желева.
Бойко Борисов: Не сте се подготвили добре.
Водещ: Ето, подгответе ни.
Бойко Борисов: Г-жа Румяна Желева, откакто е дошла в ГЕРБ, два пъти става евродепутат, става зам.-председател на ЕНП и вчера беше в Брюксел на нейните мероприятия, става външен министър. Правителството застана зад нея и беше кандидат за еврокомисар. Но когато видяхме, че условията и обстановката около нея са такива, че дори да успеем, ние щяхме да успеем, ЕНП, г-н Мартенс, г-н Лопес, г-н Дол до последно не ни даваха да я оттеглим.
Водещ: Това честно ли го казвате това?
Бойко Борисов: Абсолютно честно.
Водещ: Защото аз предполагам, че стана обратното. Час преди да кажат – няма да я одобрим, тя да се оттегли.
Бойко Борисов: Нека вашите предположения...
Водещ: Аз заради това ви питам.
Бойко Борисов: Да, щеше да настане голяма битка в Европейския парламент (ЕП) и в Европейската комисия (ЕК) и тя щеше да бъде на наш гръб. Накрая, за да има комисия, те щяха да се разберат, но това щеше да ни бъде голям пасив. Именно заради това говорих с г-н Барозу, с г-н Бузек, усетих обстановката и уговорката с г-жа Кристалина Георгиева беше в края на март, в началото на април с нейния шеф се бях разбрал в Световната банка...
Водещ: Да дойде тук...
Бойко Борисов: Да си довърши проектите и да дойде като вицепремиер, който да дава...
Водещ: Нямаше ли да е по-ценна тук?
Бойко Борисов: Да, щеше да ми е по-ценна. Наруши ми се планът, затова казах, те ме поведоха с 1:0, а аз ги контраатакувах и в момента победата е изцяло наша.
Водещ: Какво си казахте с Кристалина Георгиева след изслушването?
Бойко Борисов: Тя ми благодари, аз й се радвах, така че...
Водещ: А от Илиян Михов защо така бързо се отказахте?
Бойко Борисов: Тя е истински свестен човек. По този въпрос – аз не съм се отказал от г-н Михов.
Водещ: Или той се отказа?
Бойко Борисов: Той също не се е отказал. В момента аз имам трима съветници по финансово-икономически теми. Това са Кристалина Георгиева, Любо Христов и Илиян Михов.
Водещ: Да, но щеше да става вицепремиер.
Бойко Борисов: Г-н Михов... Нали ме питате... Ако знаеш повече, отговори.
Водещ: Не, не знам повече.
Бойко Борисов: Аз изрично казах, а и когато г-н Михов дойде тук по Нова година да се видим, току-що го бяха избрали за декан в Сингапур, той има лекции и ако дойде сега, това означава поне 20 дни да излиза в неплатен отпуск в месеца, за да отиде и да си довърши всичко, което има. Интернет направи света просто толкова малък, че и аз имам ежедневен контакт с него. В момента правителството, международните рейтинги са му добри, и аз мога да го ползвам него, когато пожелая. А когато преценя, мога да го докарам тук. Така че от кой човек съм се отказал? Дотук двама посочихте, и от двамата не съм. Третият, Кольо Парамов, беше два дни съветник, но на половин щат. И уговорката ми с него беше, че на мен ми трябва антитеза на това, което финансисти и икономисти ми говорят. Идеята ми беше, когато правя съвещанията да имам противник на тезите им, за да мога да слушам повече мнения. Колегите от Синята коалиция се възпротивиха. Ако бях тръгнал да се инатя, никой не може да го махне.
Нали разбирате. Но първо създаваме една хранителна среда да ме атакуват, да се измества центърът на внимание... на общественото внимание в тази посока, без да има абсолютно никаква нужда и смисъл от това. Така че виждате ли колко са различни нещата от това, което питате.
Водещ: Разбираме ви, но същият този човек днес каза, само да не го объркам, ще го цитирам, че Иван Костов... Кольо Парамов каза, че Иван Костов подготвя атака напролет срещу вас. Тя цели да ликвидира авторитета ви и ви обвиняват, че по някакъв начин Иван Костов ви командва. Чува се от различни страни. Чу се... Аз четох интервю на „Стефан Софиянски”.
Бойко Борисов: Аз бих цитирал и господин Костов в негово интервю, който казва, че всички пък подобни приказки са в посока да ме дразнят мен. Защото всеки, който ме познава, знае – аз много обичам да слушам, съобразявам се с всички, чувам възможно най-много мнения, но да ме командва, никой не може.
Водещ: Да, станахте ли...
Бойко Борисов: Ето и днес имаше питане от господин Костов за Турция, отговорих му, казах му в кое според мен не е прав в питането, кое е правилно и не виждам досега, ако съм искал някой да ме командва или да съм направил официална коалиция. Аз не съм.
Водещ: По-раздразнителен станахте ли, откакто сте министър-председател?
Бойко Борисов: По-раздразнителен ставам тогава, когато се изопачават фактите.
Водещ: Те в България се изопачават винаги.
Бойко Борисов: Когато се действа нагло и просто противниците забравят какво са вършили.
Водещ: Може ли пример за това да ни дадете?
Бойко Борисов: Пример – за заменките със санкциите, които Брюксел...
Водещ: Точно за това исках да ви питам.
Бойко Борисов: Да, те спекулират с отделни фрази. Истината е, че Европейската комисия ни изпрати писмо, с което ни дава 20 дни срок да кажем – направените заменки дали са държавна помощ или не. Парадоксът е, че аз трябва да отида сега, а знаете в цялата предизборна кампания ние обяснявахме, че това е държавна помощ.
Водещ: Ще разберем ли кой се е облагодетелствал чрез тези заменки? Ще разберат ли хората?
Бойко Борисов: То ги има, всички ги знаят. И ето, понеже защо казах: „арогантност”, те от 47 заменки дават пример със сегашния депутат, по време на заменката той не е бил депутат, не е и бил в тази фирма, Емил Димитров от ГЕРБ и спекулират. Затова аз съм помолил утре, мисля, че 10.30 самият депутат Димитров да покани всички медии и да ги заведе на заменената гора и ще видят...
Водещ: И медиите утре отиват на зелено училище с други думи.
Бойко Борисов: Истински апелирам да отидат. Защо? Само, за да си довърша въпроса за секунда, защото те ще видят, че в ловното стопанство – държавно, после взето под аренда ловно стопанство, той е заменил гора в Ловеч за ниви, които ниви те ще видят, че са изорани и в момента са дивечовъдни – там зимно време пасат животните, че няма нито, че няма барака построена. Няма да се построи нищо и по никакъв начин тази заменка не го облагодетелства. Просто прави стопанството по-функционално.
Водещ: Защитавате ваш човек, това е...
Бойко Борисов: Не, не, аз не защитавам, както за всички заменки, ние, както виждаш, ние не го, аз изобщо не го защитавам. Но той утре ще го посочи това и аз се надявам след това медиите да отидат и да снимат другите 46 заменки, по морето особено, и да видят разликата.
Водещ: Това ще бъде много интересно, но да им разберем имената.
Бойко Борисов: Да бъдем докрай щом по този начин...
Водещ: Вие не можете да се оплачете от това, че медиите не ви харесват, генерал Борисов, по-скоро обраното.
Бойко Борисов: Защо?
Водещ: Струва ми се, че по-скоро комфортни са медиите към вас.
Бойко Борисов: Кои?
Водещ: Ето, ние например, с огромно удоволствие тук ви приветстваме.
Бойко Борисов: Единственото, което не съм си мислил за вас двамата, е, че сте медия.
Водещ: Въпреки, че той в главата малко прилича на телевизор. И като говорим за медия в нашата медия...
Бойко Борисов: Ако вие сте медия, дано и другите да са такива.
Водещ: Ние сме медиуми и ми се дава, в момента ми се дава въпроса дали ще сядате на детектора на лъжата, защото точно в нашата медия имаше едно такова предаване, както ви посъветва и поиска Станишев.
Бойко Борисов: За какво?
Водещ: Нали иска да сядате на детектора на лъжата?
Бойко Борисов: За какво?
Водещ: Не знам.
Бойко Борисов: Аз доколкото знам, той има да се оправдава сега.
Водещ: За какво?
Бойко Борисов: Може действително да му се наложи да седне на детектора на лъжата, защото трябва да отговори къде са докладите, секретните доклади, на кой ги е давал, знаел ли или не е знаел...
Водещ: Той точно за това казва, че трябва да седнете на детектора на лъжата.
Бойко Борисов: Аз толкова пъти съм ползвал детектора на лъжата в работата си, че...
Водещ: Може и да го преметнете.
Бойко Борисов: Гарантирам, че....
Водещ: „Труд” писа, че сте дал заявка за президент. Дал ли сте заявка за президент, като заговорихме за ловни стопанства?
Бойко Борисов: Аз истински благодаря на колегите вашите колеги от „Труд”, щом сте медии, за това, че и шегата ми я хващат. Защото действително ритъмът е страшно бърз, страшно наситен и много пъти се получава така, че дадени теми изпреварват – или влизат в Министерския съвет, парламента... Президентът беше коректен. Обади ми се, беше неделя, и каза искаш ли да се видим да обсъдим тези няколко теми, които са и по изборите за зоната и съответно за наименованието на началника на Генералния щаб. Парадоксът беше, че аз мисля по същия начин и не бях проследил, примерно това е грешка, но не ми стига обемът от време и възможности, и на другия ден направихме публична среща, помолихме колегите от ГЕРБ и аз съм убеден, че те ще го преправят, защото излиза, че ако обявят министърът и началникът му на отбраната откриват казарма, примерно.
Водещ: Стои нелепо.
Бойко Борисов: Стои нелепо, слушателят и зрителят казва: „Сега кой е по-важен: министърът на отбраната или началникът на отбраната?” Какво пречи да има щаб? Така че...
Водещ: Във вашия случай...
Бойко Борисов: Веднъж, втори път – по зоната за...
Водещ: Протестите.
Бойко Борисов: ... протестите.
Водещ: От 5 до 20 метра.
Бойко Борисов: Дали да е от 5 до 25 метра или от 5 до 20 метра.
Водещ: Това е изключително важен въпрос.
Бойко Борисов: Изключително важен, за да го дебатираме, но...
Водещ: Аз, дни наред, не можах да мигна.
Бойко Борисов: Всъщност приехме от 5 до 20 метра, защото когато дават акредитивните писма на президента и той ги посреща пред президентството – 20 метра там е почетната карулна стража, до шадравана фактически.
Водещ: Да.
Бойко Борисов: Е, за 5 метра да спорим...
Водещ: Не, недейте. Освен това то...
Бойко Борисов: Ето примерно днес за спекулациите по генномодифицираните организми, ГМО, опитват се хора, които поне десет пъти са гласували в Брюксел, това са предишните управляващи по искания на Европейската комисия, са гласували, тук да яхват някаква вълна, която изобщо не стои на дневен ред, затова днес взехме решение, мораториум, първо парламентът да гласува мораториум, че... Връщам се само на заменките – именно този депутат, когато стана Емил Димитров депутат, внесе предложението и ние ГЕРБ приехме закон да не могат да се преотреждат, сиреч ако си го взел за нива за дивеч, да е за нива за дивеч. Едно дърво да не можеш да отрежеш вътре. Точно този депутат направи това предложение. Кое защитавам? Нищо и се връщам на ГМО-то. Първо имаме мораториум, че няма да се допуска генно модифициране и тогава, тъй като от Брюксел имаме задължителни параграфи...
Водещ: То вече има доста...
Бойко Борисов: Моля?
Водещ: Вече има доста продукти, които са така или иначе генно модифицирани. Пише, че са...
Бойко Борисов: Аз говоря за България. Говоря за България...
Водещ: Пише, че в /.../ и в България имало вече.
Бойко Борисов: Говоря, че това сме взели като решение днес и парламентът ще го вземе като решение, дай Боже.
Водещ: Объркахте ме, господин Борисов.
Бойко Борисов: Когато имаме мораториум, вече тези, които отиват да протестират, няма от какво да се притесняват.
Водещ: Господин Борисов, объркахте ме.
Бойко Борисов: Затова и тези протести ще спрат. Връщам се и още един...
Водещ: Не можах да разбера дали ще ставате президент и ме объркахте тотално. Аз не съм с висок коефициент на интелигентност.
Господин Борисов, и на мен ми е трудно с него. И в тези завои, в които темите се криволичат, аз не можах да разбера дали ще ставате президент.
Бойко Борисов: Доста е сложно за теб.
Водещ: Да. Говорете на Иван.
Донякъде...
Бойко Борисов: Ако реша да ставам президент, първо на вас ще кажа.
Водещ: На него, аз няма да разбера.
Защото си го представяме много добре: вие – президент, Цветан Цветанов – министър-председател, госпожа Фандъкова – кмет. Супер си го представяме.
Бойко Борисов: Аз не кандидатствах да стана президент тогава, когато като кмет имах най-много проблеми в София, а останах и си ги реших до един. В София има и метро, ще има още по-голямо метро, ще има завод за битови отпадъци, видно е по-чиста, видно.
Водещ: Не е достатъчно чиста.
Бойко Борисов: Видно по-чиста след махането на Вълка, разбира се, че се стараем много повече. Считам, че това, което в момента имам да свърша като задача в следващите години.
Водещ: Какви са приоритетите?
Бойко Борисов: Магистрали, здраве, образование, което правим в момента, сигурност разбира се.
Водещ: А тези протести с болниците, хората излизат и мен ми е много мъчно. Това, пак ли медиите преувеличават? Излизат 100 човека – баби, дядовци и казват: „Искаме си болницата.”
Бойко Борисов: Нито веднъж не съм обвинил медиите за нищо, за да кажеш: „Пак ли медиите преувеличават?”.
Водещ: Не, не, питам, защото казват „Искаме си болницата.” Излиза един чичко казва: „Затваряме тази болница.”
Бойко Борисов: Така, нека, ще се опитам с няколко думи да кажа и по темата здравеопазване и болници. Огромни пари се наливат в здравеопазването години наред. Аз досега не съм чул някой да е доволен от фактическото състояние на здравеопазването. Освен това да вземем Хърватия, Румъния, подобни на нас държави, колко болници имат за почти същото население или по-точно на...
Водещ: И колко по-малко от нас, така ли?
Бойко Борисов: Точно така. Освен това като кажеш болница какво си представяш? Място, където ако влезеш, ще те излекуват – модерна апаратура, подготвени доктори, санитари, медицински сестри и всичко.
Водещ: Т.е. по-добре е по-малко места, но по-качествени.
Бойко Борисов: Много от тези лечебни заведения, да ги наречем, сега са като пощенски кутии – отиваш, оплакваш, те получават за този преглед пари и те препращат към голямата болница. Ние искаме да остане. Ако само ще преглежда там, те да са спешен център или участък...
Водещ: Но нещо не можете да им го обясните добре, защото те протестират.
Бойко Борисов: Защо протестират? Защото на никой не му е приятно, ако е свикнал да си ходи на работа, ако някой му сложи един бинт или да го наръси с прахче и ако е по-тежко, да го прати в голямата болница. Ние казваме така: „Ако в тази болница има пет отделения и тези, които оперират, тези, които дават качествена услуга остават". Тях финансираме.
Водещ: Този път ви разбрах навреме.
Бойко Борисов: Тези, които са не на нивото, които са, отиват в голямата болница. Там остават, заедно с една линейка, и ги пращаме.
Водещ: Разбрахме ви.
Водещ: Значи до момента сме 1 на 1.
Водещ: 1 на 1. Аз този път ви разбрах бързо.
Бойко Борисов: Това, което само искам да кажа, че тези, които ни критикуват, са прави. Има едно нещо, в което са прави. Реформа не се прави с икономии. Да, икономии трябва да се направят поради кризата. Но реформа се прави с пари. Лошо е, че ние в момента сме заварили държава, която няма пари. Но трябва да се направи. Сега не се ли направи, отложим ли го за догодина, няма да е правилно.
Водещ: Ясно. Има два важни въпроса преди няколко лични въпроса да ви зададем, които трябва да ви попитаме. Вчера тук беше Спаска Митрова – известната българка от Македония, на която беше отнето детето. Какво прави държавата по въпроса с правата върху нейното дете. На 17-ти тя има дело. Помага ли й България по някакъв начин?
Бойко Борисов: Аз се надявам, че тя не е казала нищо против нас. Напротив.
Водещ: Не е. Точно така.
Бойко Борисов: Съдействах й максимално по това, която тя ме помоли.
Водещ: Въпросът е, че тя не каза нищо конкретно.
Водещ: Може ли да очаква съдействие оттук нататък е въпросът.
Бойко Борисов: Това е деликатна сфера – намесата в съдебна система на друга държава.
Водещ: Тя в нашата съдебна система е деликатно, камо ли за друга.
Бойко Борисов: А за нашата още по-деликатно.
Водещ: Като стана дума за нашата съдебна система, защо, както вие казахте, 70 хил. полицаи, магистрати и т.н. се борят срещу 300 души бандити? Защо тия 20 години не са се преборили, след като е толкова...
Бойко Борисов: С много от тях са се преборили. Много от тях имат вече и присъди. Много от тях имат условни присъди. Въпросът е, че това е тема, която тръгна ли да я обяснявам, ще следва ново писмо на съдиите, на Висшия съдебен съвет. На срещата ми с тях аз ги помолих, във всеки доклад на ЕС пише: „Реформа в съдебната система”, „Направете си реформата!”, защото политическата намеса, колкото и да е правилна, няма да бъде разбрана. „Направете си вие!”
Водещ: То самото изказване – 70 хил. срещу 300, вече е някаква обида.
Водещ: Сега 70 хил. не могат да се справят с 300.
Бойко Борисов: 70 хил. е голяма маса хора, но и много поправки трябва да се направят в законите, защото виждате доскоро, сега не е така, за което благодаря на съдебната система, но доскоро, ако преди да отидеш да утрепеш човек и да извършиш престъпление, си намериш добър доктор, който да ти открие достатъчно качествени заболявания, нямаш шанс да бъдеш съден. Сиреч, преди да вземеш пищова отиваш, докторът ти дава една...
Водещ: Извинителна бележка.
Бойко Борисов: ... извинителна бележка – куца, боли го.
Водещ: Нямам търпение да ви питам защо носите червен конец на ръката.
Бойко Борисов: Къде го виждаш?
Водещ: Виждам едно червено конче.
Бойко Борисов: Е то е толкова тъничко.
Водещ: Предполагам, че е против уроки.
Водещ: Почнал е да изтънява. Да не би късметът да почне да ви изневерява?
Водещ: Не, не. Просто това е част от личните въпроси, а за да стигнем до личните въпроси, трябва да пуснем едно бързо видео, защото там говори и сестра ви и ще стигнем до там. Колеги, пуснете следващото видео.
Николай Бареков: Един-единствен политик в България.
Водещ: И той е?
Николай Бареков: За 20 години един-единствен политик и това е Бойко Борисов.
Юлиян Вучков: Искам тези зрители, както приеха Бойко Борисов, оттук нататък да не му гласуват доверие на вересия, а чак когато проверят дали той ще изпълни обещанията си с делата си.
Водещ: Той справя ли се до момента, според вас?
Юлиян Вучков: До момента криво-ляво.
Водещ: Има ли още министри за смяна през 2010, че вече се притесняваме?
Цветанка Рангелова: Има, господине.
Водещ: Кога?
Цветанка Рангелова: Юли. Юни-юли.
Водещ: Юни-юли? Това е точно преди да излязат във ваканция.
Цветанка Рангелова: Бойко няма да излезе във ваканция, бъдете сигурни.
Красимира Иванова: Една сутрин беше откъснал всичките лалета в градината на баба ми. И тогава малко имаше ремонт.
Водещ: Имаме сведение, че сте се карали ужасно жестоко заради някакво колело.
Красимира Иванова: Да, вярно е.
Водещ: Значи ял е бой заради лалетата.
Красимира Иванова: То беше едно-единствено и баща ми го купи, тип дамско колело, за да мога да го карам и аз.
Водещ: Искам да го уточним сега. Значи, премиерът Бойко Борисов...
Водещ: Е ял шамари заради лалетата.
Водещ: И е карал дамско колело.
Красимира Иванова: Ако мога някакво обобщение да кажа за него като дете плюс три-четвъртите чорапи...
Водещ: Че е любознателно дете с три-четвърти...
Красимира Иванова: Носеха се. Това се носеше тогава. Панталонки с презрамка, едната винаги беше долу.
Водещ: Значи с презрамки, едната долу. Къси панталони, три-четвърти чорапи, бере лалета и кара женски колела. Дотук добре.
Красимира Иванова: Така. И носеше значка на шериф.

Водещ: Мило и драго давам сега да ви видя в този вид, както ви описа сестра ви. Хубаво ли беше колелото, дамското?
Бойко Борисов: Много.
Водещ: Като обрахте лалетата в двора, пляска ли ви? Защото тя каза, че ви е ремонтирала тогава.
Бойко Борисов: А, майка ми ме беше нашляпала тогава.
Водещ: Майка ви ви беше нашляпала.
Бойко Борисов: Но понеже виждам, че за колелото, дамското, пита, разликата между мъжко и дамско знаеш ли каква е?
Водещ: Вие ще ми кажете.
Бойко Борисов: Защо сме смееш? Каква е разликата?
Водещ: Не знам ама звучи хубаво.
Водещ: Ами аз си го представям с едно розово, с едни такива гирлянди отстрани.
Бойко Борисов: Беше зелено. Но понеже аз имам рамка...
Водещ: Аха.
Бойко Борисов: ... а това е разликата между мъжкото и женското. Сиреч аз мога, ако искам, да си повозя някой на рамката.
Водещ: А, значи проблемът е, че вие сте искал да си возите някой, но понеже дамското няма рамка, не може...
Водещ: Това е кофти.
Бойко Борисов: И доста возих.
Водещ: Стана дума за майка ви. Тя ви е карала да учите френски, а знаем, че сега учите английски.
Водещ: Не, не. А пък вие сте бягал от френския, за да ходите да ритате.
Водещ: Или по гаджета, не знам.
Водещ: И сега ни футболист, ни франкофон.
Бойко Борисов: Една тромава деветка.
Водещ: Обаче сега разбрахме, че учите английски в колата като слушате. Ето: „В колата имам една кутия. На нея съм си написал листчета – глаголи, думи, изречения на английски. И си ги запаметявам”. Днес има ли някоя нова дума? Защото оня ден беше “congratulation”.
Бойко Борисов: Нея я знам от отдавна. Много пъти съм я слушал.
Водещ: Дава страхотни интервюта на английски Стоичков. Препоръчвам ви ги да ги гледате.
Водещ: Още един-два лични въпроса да ви задам. Бил ли сте някога гадже скоро на дъщеря ви, някое скорошно гадже да е яло бой?
Водещ: Вече не ни отговаря, колега.
Водещ: Добре. Прочетохме, че Роман Абрамович ви е поканил да гледате мача между „Челси” и „Арсенал” при него. Ще ходите ли на мача? Защото, ако да, ви завиждаме искрено.
Бойко Борисов: В интерес на истината, понеже с много от европейските колеги вече и се сприятелихме и си знаем и хобито и имаме възможност да си говорим много, за което благодаря на господин Гордън Браун, че поканата му дойде в понеделник. Неслучайно, защото вечерта играят „Челси” и „Арсенал”.
Водещ: И се получиха нещата?
Бойко Борисов: Е как да не отида?
Водещ: Така е. Полезното с приятното трябва.
Бойко Борисов: Знаете, че Испания председателства ЕС и преди няколко дни колегата Сапатеро имаше дали първо той да дойде в България или аз да отида в Испания. И понеже март месец на празника на България, националния празник на България, ще дойде президентът на ЕП господин Бузек да покаже отношението към нас, господин Мартенс, президентът на ЕНП ще си представи книгата в София – доста знакови посещения. И понеже аз настоявах и той да дойде сега първо и той вика: „Да де ама точно програмата ми съвпада и поканата с „Реал” Мадрид и „Лион”. Защо да не го видим в Мадрид?
Водещ: И аз имам един личен въпрос. той касае само и единствено мен. Пише, че пращате SMS-и на главни редактори и на журналисти. Аз не съм получил нито един SMS от вас. Искате ли да ми пишете някой път?
Бойко Борисов: За сметка на това ти ми пишеш.
Водещ: Пазите ли си моите SMS-и?
Бойко Борисов: Не.
Водещ: Значи да свършваме с разговора. Колега, имаш ли нещо друго да питаш?
Водещ: Ами не.
Бойко Борисов: Нека да уточним, защото малко спекула има.
Водещ: Да го уточним това наистина.
Бойко Борисов: Много пъти...
Водещ: Защото не е гот да се пращат SMS- и на журналисти в 2010 година.
Водещ: Защо да не е? Имаш право да си общуваш с всеки.
Водещ: А да, да. В смисъл, да им казваш какво да правят искам да кажа.
Водещ: Ако не са натиск.
Бойко Борисов: Нека да обясня, за да не се балтаете вие като много други. Много от редакторите – дали на новини, дали журналисти, дали вестници, примерно ето днешния ден, целия ден телефонът ми е бил на беззвуков режим. Парламент, след това съвещания няколко. И когато ме търсят по няколко пъти пускат SMS. Примерно, „Искаме, да речем, Нова телевизия, във вторник по време на новините ще има включване на госпожа Кристалина Георгиева, защото тогава ще е минало гласуването в Страсбург” и Краси, редакторката на, шефката на новините ли, какъв й е постът там не знам...
Водещ: Шефка.
Бойко Борисов: ... понеже ме търси няколко пъти, а и е важно да си направи програмата – дали може от моя кабинет да ме запишат и в живата връзка с Кристалина Георгиева да я поздравим, и ми пише. И аз й връщам отговор, че ще го направим. Това, кое е лошото в него?
Водещ: Въпросът е да няма, да кажете на ясен глас, че никога не сте оказвали натиск.
Бойко Борисов: Как? На кой ще окажеш натиск?
Водещ: Хората са много мнителни.
Бойко Борисов: Да, защото подобни по този начин поставени въпроси могат да създадат впечатление, че подобен род действия има. Ето, аз давам пример директно за днес, днешния ден. И ако ме питаш „Пращаш ли SMS-и?”, да, пратил съм днес. Но съм пратил: „Да, става”.
Водещ: Това е.
Бойко Борисов: Лошо ли е това?
Водещ: Така, както го казвате, не е лошо. Много е добре. оперативно е.
Водещ: Аз продължавам да страдам единствено, че не съм получавал никога SMS, но се надявам, че има време това да се промени. За съжаление времето ни изтече.
Бойко Борисов: Това е радост за мен.
Водещ: Ще има ли още промени в правителството, както каза нумерологът Цветанка Рангелова?
Бойко Борисов: Вижте, промените в правителството могат да се правят непрекъснато. Всеки министър знае, че е сменяем и всеки министър знае, че трябва максимумът да даде от себе си във всеки един ден – който държи на темпото. И в случая аз като мениджър на този отбор считам, че във всеки един момент...
Водещ: Можете да правите смени.
Бойко Борисов: ... мога да правя смени. Във футбола знаете как е. Отборът когато върви, не се правят смени.
Водещ: Така е. Ама във футбола имаш право само на три смени.
Бойко Борисов: А когато не върви, веднага правиш смени.
Водещ: Почваш ги веднага. Можеш да ги направиш ударно. Можеш да ги направиш и една по една. Благодаря ви много.
Бойко Борисов: Къде тръгна?
Водещ: Ще ви изпращаме.
Водещ: Ще дойдете ли друг път в нашето предаване?
Водещ: Вижте колко е хубаво.
Водещ: Ако ви поканим пак, ще дойдете ли?
Бойко Борисов: Ако смените червените възглавници.
Водещ: Уважаеми зрители, аплодисменти.Гласувай:
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gerbsenior
Категория: Политика
Прочетен: 1840567
Постинги: 610
Коментари: 1666
Гласове: 3891
Календар
«  Юли, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031