Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2010 07:54 - А КАК СЛУГУВАШЕ ВЕЛЕВА-та на ДОГАН...КАК МУ СЛУГУВАШЕ!!!
Автор: gerbsenior Категория: Политика   
Прочетен: 6350 Коментари: 6 Гласове:
11

Последна промяна: 26.03.2010 08:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
26.03.2010 г.
  петък
                    Препечатвам тази своя публикация, за да напомня какви бяха един за друг Валерия Велева и Ахмед Доган до самите парламентарни избори през 2009 г.

01.07.2009 г.
    сряда

ПРОДАЖНА, КОРУМПИРАНА "ЖУРНАЛИСТИКА"

         Преди няколко дена Валерия Велева отпечати във вестник "Труд" репортаж за предизборната обиколка на Доган, който сякаш беше писала по пеньоар и без бельо от неговата спалня...
         Вчера Кеворк Кеворкян отпечати във вестник "Труд" една отвратителна апология на Ахмед Доган...
          Днес Валерия Велева печати пак във вестник "Труд" едно пространно "медийно-проститутско" интервю с Ахмед Доган...
          А на пазара в квартал "Иван Вазов" има едно малко павильонче за продажба на кафе, в което най-напред в цяла София на стената беше залепен  следният - отдавна популярен на Запад - афоризъм:
          "КАКВОТО и да Ви ГОВОРИ КЛИЕНТЪТ, НИКОГА не ЗАБРАВЯЙТЕ, че СТАВА ВЪПРОС ЕДИНСТВЕНО и САМО за ПАРИ!"
          Опитен журналист от  вестник "Труд", мой квартален съсед по местоживеене, ми каза, че Ахмед Доган е заплатил  50.000 евро    на двамата автори във вестника за тази поредица от статии за него при условие, че статиите бъдат разпространени и в световната информационна мрежа...
            Та прочетете сега това интервю на Велева-та, което според сметките на моя съкварталец струвало ни повече, ни по-малко от 25.000 евро...

    
30.06.09 Доган: Кризата ще е страшна! Къде са ви идеите, г-да? автор: Валерия Велева, прочитания: 158, коментари: 1 image Снимка Дафинка Стоилова

С Ахмед ДОГАН, лидер на ДПС, разговаря Валерия Велева

- Недопустимо! Удар под кръста на БСП. Лош знак към европейските институции. Цинизъм! Да се сезира прокуратурата! Това са само част от реакциите, взривили българското общество след думите ви в с. Кочан: “Властта е в моите ръце, аз разпределям порциите в държавата”. Не съжалявате ли вече за тях, г-н Доган?

- Няма за какво да съжалявам. Защото казаното отразява само част от технологията за правене на реална политика и мястото и ролята на лидера във взаимодействието между централната и местната власт. Необходимото уточнение, което бих искал да направя, е, че казаното се отнася само и единствено за общините, които ние управляваме.

- Очаквахте ли такава бурна реакция?

- Признавам си, не! И ме учудва, че в обществото се дава път на хора, които заместват правенето на политика с налагането на мними опасности или с представянето на желаното за реалност.

- Знаете какво е отношението в обществото към такива признания. Дори от чувство за самосъхранение не можехте ли да си наложите да не дразните хората, за да не се превърнете в мишена?

- Ние правим кампания за нашите избиратели. И казваме истината пред тях. На много места, където кметовете ни са втори или трети мандат, се виждат като единствените субекти по проектите. На тази база правят собствена политика и ние имаме сериозни разминавания с тях. В с. Кочан разясних нивата на компетенциите: докъде се простира ролята на кмета и каква е отговорността на лидера на партията. Хората избират една партия заради програмата й и с оглед очакванията си тяда бъде осъществена. Отговорността за това е на лидера...

- Всички обаче приеха позицията ви като: “Доган си прави, каквото иска, той е извън закона и на това трябва да се сложи край!”.

- Учудвам се, че всички сега на наш гръб се упражняват, че с нас искат да си измият ръцете. Това е елементарно, архаично и недостойно. Израз на безсилие!

- Но вие ги провокирате!

- Нима преди години Костов не е вземал персонално решения накъде да насочи едни инвестиционни потоци и къде да спре други? Ще дойде време и специално ще ви дам конкретни примери за неговата избирателна отговорност. Това не е незаконно, то се прави с авторитета и правомощията на даден лидер и е в рамките на конституцията. Аз не съм казал нищо, което да е практика само на ДПС. Аз обаче имам смелостта да го обявя на висок глас. Както когато казах за обръчите около партиите и всички скочиха - може ли днес поне една сериозна партия да каже, че около нея няма бизнес структури? Вижте предизборната кампания. Откъде са тези пари? Забравихте ли рекета, с който Костов навремето притискаше бизнеса? Забравихте ли какво се случваше на всеки бизнесмен, който можеше само да си помисли, че няма да даде лептата си за фондацията на жена му? Каква е тази истерия сега?

- Акумулирахте, г-н Доган, невиждана омраза срещу себе си и ДПС. Това няма ли да ви унищожи?

- Не. Цялата тази развихрила се анти-ДПС и анти-Доган кампания ми помага много. Тя е контрапункт на нашата изцяло позитивна и разгърната в човешки план кампания. На мен дори не ми се налага да обяснявам пред нашите избиратели нито за стратегии за управление на страната, нито за евроинтеграция, нито за приоритети. Хората виждат за какво става въпрос.

- Защото сте ги изолирали вашите хора!

- Не! Защото, когато се почувстват в опасност, дори в несигурност, естествено е да се обединяват. Това улеснява много моята работа, действа мобилизиращо. Когато нашите хора виждат реакцията срещу нас, аз няма нужда да им обяснявам защо трябва да имаме повече представители в парламента, защо трябва да вкараме повече компетентни хора на всички нива във властта. Антикампанията върши много работа на ДПС и аз благодаря на всички, които използват тази терминология.

- А омразата не ражда ли омраза и във вас?

- Омразата по принцип ражда омраза. Но тези дни аз искам да се обърна към Всевишния с молитва да изчисти душите на тези, които ни мразят. Тях да ги направи по-добри, а нас да ни предпази от изкушението да им отвърнем с омраза. Иначе докъде ще стигнем? Ами ако и ние отвърнем с тази омраза? Какво правим тогава? Всеки трябва да си зададе този въпрос. Събирането на анти-вот е временно явление, този вот е фалшив. А пък изграден и на етнорелигиозна основа, създава опасност за стабилността и сигурността на страната..

- С какво тази кампания се отличава от другите?

- Най-големият дефицит на тази кампания в национален мащаб е липсата на идеи. Нито една политическа сила няма реална представа за изход от кризата. Да не говорим за управление на процесите във финансов и икономически аспект, рискови ситуации и т. н. Това показва, че политическият елит на страната не е на равнището на предизвикателствата, пред които тази криза ще ни изправи. И това е най-тъжното! Вместо избирателят да търси от политическите си представители форма за изход от тази ситуация, политиците търсят от избирателя подкрепа на антиоснова. Това е пошлото, некомпетентното, незрялото! Разбирам, че в случая се атакува един модел за развитие, нещо, което дава плодове, но то е контрапродуктивно за страната като цяло.

- Накъде ще тръгне държавата след 5 юли?

- България ще има нужда от спешна програма за управление и преодоляване на кризата, от консенсусно поле за справяне с изпитанията, които ни предстоят. Ако това не стане в първите месец-два след изборите, след това ще бъде късно.

- Това предполага след вота политическите лидери да седнат и да се разберат. При тези изгорени мостове помежду им как ще се получи това съгласие?

- Това отново е следствие на тази емоционална, личностно оцветена кампания. Ние не водим състезание, в което да се конкурираме с нови идеи и стратегии, с преформулиране на старите приоритети в новите условия на криза. Ние водим кампания анти-, анти-, анти-... Това е хашлашка, примитивна кампания. Съжалявам!

- Смятате ли, че ще се сключи коалиция за десноцентристко управление. Няколко пъти подчертавате, че България има нужда от десен завой.

- Все още има шанс за десноцентристко управление. За голямо съжаление субектите не са ясни. И затова се затруднявам да кажа как ще изглежда това управление. В обществото се налага тенденцията за нещо различно от сегашното. За съжаление това различно може да бъде съвсем случайно и оттам да дойдат рисковете за държавата. Защото моментът е кризисен. Иначе в политиката е имало и ще има рискове, но днес рисковите фактори може да се окажат драматични за държавата. И после да си скубим косите.

- Социолозите казват, че вълната на ГЕРБ е преминала билото си. Имате ли обяснение?

- Моторът на една вълна е емоцията. Вълната винаги е свързана с огромни очаквания. Предишната вълна бе свързана с царя, пак на базата на високи очаквания и необосновани надежди. И тя бе на антиоснова. Няма вълна, която да е на база рационалност, основана на нова стратегия или нови приоритети за развитие на страната. След изборите може би българските учени ще се замислят сериозно върху този феномен. Защото той вече опира до характерологията на българина - да чака месията. И едновременно с това да е негативно настроен. Само че месия вече няма да има! Защото времето не предполага месия. Политиката е колективна игра и тези, които се правят на месии, рухват бързо. Историята ги отритва.

- Научихте ли нещо за банката кадри на ГЕРБ? Бизнесмени сами се предлагали за министри, търсят се специалисти в Лондон, Вашингтон...

- Учудвам се, че една политическа сила, която има претенциите да управлява, едва ли не излиза на пазара на режим “на търси се”. Това звучи несериозно. Административният капацитет на страната не е толкова голям, за да прекрояваш властта на база случайност. Подборът трябва да бъде сериозен от гледна точка на конкретната ситуация, в която се намираме, конкретните потребности и приоритети на страната. Известна ми е тази нагласа всеки да се вижда министър. Това е липса на зрелост, на отговорност. За голямо съжаление избирателят като че ли не се замисля върху това. И никой не пита: кой ще управлява, с кого, кои са конкретните хора, които ще поемат ресорите на държавната власт. Има една витаеща идея - абе, дай да видим другите какво ще направят. Избирателят трябва да бъде отговорен, когато взема една бюлетина, да не би да стане по-лошо за него, за начина му на живот, за страната. Всъщност на 5 юли отговорността е на избирателя.

- Споделяте ли оценката на президента, че партиите изкривиха мажоритарния вот, издигайки предимно партийни кандидатури?

- Още в самото начало знаех, че вотът за мажоритарните кандидати ще бъде изкривен. При нашите условия, на тази степен на развитие на демокрацията в България, мажоритарните кандидати не могат да успеят без намесата на партийните машини. Как си представяте, примерно проф. Андрей Пантев, когото изключително много уважавам, да успее в Търново? Той заслужава да бъде икона на Търново заради неговата компетентност, отговорност... Но ако той няма на разположение поне 500 души, ако зад него не е една добре смазана машина за провеждане на изборите, не може да успее. Избирателят вече е станал много придирчив. Само с един плакат няма да го накараш да гласува. Той трябва да се организира до урната. А ти трябва да го мотивираш с различни форми и методи до такава степен, че той да отиде на всяка цена до урната. Това един независим кандидат как да го направи?

- Трудно ли ще бъде на ДПС след 5 юли?

- Независимо дали ще бъде в управлението или в опозицията, ДПС ще бъде фактор в обществено-политическия живот на България. Това е нашата цел. Друга нямаме. И ще я постигнем!"



Тагове:   как,


Гласувай:
11



1. morko - Не мога да разбера какво трябва да ...
26.03.2010 13:35
Не мога да разбера какво трябва да покаже статията,че Велева е продажна ,но това го знаят всички.Даже вървеше и клюка ,че е любовница на Доган.Или ,че Доган е политик от класа ,защото от това ,което той казва преди 9 месеца всичко сега е факт
цитирай
2. milenich - Нищо не му пречи на Доган да е политик ...
26.03.2010 15:55
Нищо не му пречи на Доган да е политик от класа и гепач от класа едновременно. Повечето българи определят двете понятия като синоними.
Новото тези дни е, че Доган повдига въпроса за продажноста на медиите от ниво което досега не беше коментирано. За мен безграничния цинизъм на българските медии нанесе много повече щети от всички политици на куп.
цитирай
3. zaw12929 - Отдавна повтарям Доган е най ста...
26.03.2010 20:21
Отдавна повтарям Доган е най стабилния политик за 20 години, край него са хора толерантни. Той подкрепи ОДС, което тогава го унижи
Доган може да е управляващ и опозиция, а ние сме само плювюлници...Весело е в Интернет

Убииствени постинги...но Доган ще оцелее и ще управлява, най веселото е преиначаването на всякакви факти, което си е традиция от 200 години по нашите географски ширини

"... гепач от класа едновременно" той е доктор Доган, а това е много по вече... един проект , на каквато и да било стойност, има норматив , че идейният му проект струва най малко 10-15 процента. Щом обекта е за 300 милиона, на Доган са платили "милостиня" от милион и половина и той не е взел сумата, а е имало колектив.
Всеки апхитект, проектант ще ви каже, че е така
Едисон не е инженер, нито откривателите на най важните атрибути на цивилизацията. Дори и Айнщайн не е завършил колежа, изгонили го, като лентяй и неудачник, ... Ние имаме талантливи журналисти, които могат да "скроят зло на всеки" Нали с вестник се убива муха и министър. Може и президент... и лидер на партия. Всеки, ако пречи някому може да буде повален... Такива са правилата на лъжата
Идея може да има всеки, независимо от образованието, важен е таланта, а Доган има особен талант, която мнозина не оценяват, поради насаждана от партии омраза, от което губи България.
Интернет всеки дава мнения, като кандидат комунист
Дига се щум, за да се хвърли мъгла, върху истинските крадци...
цитирай
4. pilcho - аа, zaw12929,
27.03.2010 07:50
за Айнщайн не позна! Бил е отличник ;)
цитирай
5. kostadin - Че то човек защо влиза вполитиката, ...
28.03.2010 23:30
Че то човек защо влиза в политиката,ако няма какво да гепи?..
За да улесниме елита предлагам:
-изборите да се считат за действителни независимо от процента на участниците.Изобщо за какво са ни такива избори?
Крайно време е да узакониме практиката, политиците да си правят ,каквото поискат .Вече 20 години те практикуват тази специфична особеност на демокрацията.
цитирай
6. pachangel - Както винаги Доган е прав
30.03.2010 19:59
Не заня защо Велева се припозна,дли пословицата "Гузен негонен бяга" не се потвърждава за пореден път.Не съм турчин но Доган винаги ми е харесвал като политик защото вижда играта с един ход преди останалите светила на политиката ни в последните 20 години.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gerbsenior
Категория: Политика
Прочетен: 1811813
Постинги: 610
Коментари: 1666
Гласове: 3891
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031