Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.04.2010 09:24 - КОВАРНАТА и КОРИСТНА СТРАТЕГИЯ на ИВАН КОСТОВ спрямо БОЙКО БОРИСОВ и ПРАВИТЕЛСТВОТО на ГЕРБ
Автор: gerbsenior Категория: Политика   
Прочетен: 6474 Коментари: 7 Гласове:
4

Последна промяна: 13.04.2010 09:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
13.04.2010 г.
 вторник

       Иван Костов се чувствува унизен и пренебрегнат от Бойко Борисов. Макар постоянно да демонстрира свръхсамочувствие на свръхексперт по извеждане на държавата от криза, него никой за нищо не го пита; повече от месеци наред той въобще няма лична среща и личен разговор с Бойко Борисов.
        Няма и да има личен разговор дотогава, докато нагло продължава да се самопредставя не за друг, а, представете си, за гарант, че правителството на Бойко Борисов и ГЕРБ ще извършат истински реформи в България.
         Сега, когато мерките за излизане от кризата бяха в основни линии обсъдени и съгласувани между правителството, работодателите и синдикатите без никакво участие на Иван Костов, той напълно се изнерви и започна да говори така, че целите му станаха достатъчно прозирни и ясни.
          Иван Костов иска да вкара Бойко Борисов и правителството на ГЕРБ в драстичен конфликт с държавната администрация, който конфликт неизбежно ще отслаби доверието към Борисов и ГЕРБ за сметка на някакво илюзорно увеличаване на доверието към самият Костов и доминираната от него Синя коалиция.
           Иван Костов и Мартин Димитров не са и не могат да бъдат никакви гаранти за реформите, които се извършват от правителтвото на Бойко Борисов и ГЕРБ. 
            И колкото по-бързо успеят да осъзнаят своята реална политическа тежест, място и роля в българската политическа система, толкова по-големи са техните шансове поне да съхранят сегашното си, макар и незавидно,  място в тази система.
              Започнат ли директно да претендират за бъдещи конкуренти на Бойко Борисов и ГЕРБ, те окончателно ще се трансформират в колеги по съдба на вече загубилите всякакво реално влияние по-малки десни партии.



Гласувай:
6



1. mamkamu - !!!
13.04.2010 14:06
Нещо бъркаш! Иван Костов се зъби на Бойко, за да му вкара малко акъл в главата! Също и заради факта, че нещо дадоха на заден за по-важните реформи в образованието, здравеопазването, осигурителната система. Ако искат първо да съберат парите за тях, а после да ги реформират, ще се получи един омагьосан кръг, от който измъкване няма. Особено по време на криза!
цитирай
2. crisis - Не споделям написаното от автора..
13.04.2010 14:54
Твърденията на Син.коалиция са основателни.
Управлението на държавата и фирмата се започва със среща със счетоводителя и му се иска отчетите и анализ на приходите и разходите, включително и бъдещи, както и експертен анализ с препоръки.
Девет месеца да не направиш горното е много, много лошо - за народа ти.
Реформи и промяна? - Да има.
Положението на автентичния бизнес и домакинствата се влоши.
Администрацията, съдебната система, полицията, войската и бялата мафия цъфтят и вързват. Даже се размножават и увеличават.
Е, те това се искаше в задачата.

Сега очаквайте да стане по-лошо: пенсии само за полицаи и военни, за другите работа до гроб.
Здравеопазване - ако имаш пари или власт може, ако не - умирай трудно в Бг.
Данъци и осигуровки - увеличение, сега с 64%, утре с още и в други градове...
ДДС, ДДТ, ток, вода, парно и бензин ...увеличение, амин.
цитирай
3. yann - Стига с тая криза!
13.04.2010 15:17
До коментарите на 1 и 2:

Каква криза бе хора! Стига сте повтаряли заучени фрази които ви подават от медиите! Спадовете в БВП се основават на кризата в големите Европейски страни с които що-годе имаме някаква търговия, която съвсем замря. Търговския баланс на България е отрицател от близо 20г. Това е КРИЗАТА!!!

Точно Костов да дава акъл, е разносилно на това, да направят премиер отново Жан Виденов.
цитирай
4. crisis - @ yann
13.04.2010 16:55
Прочетох блога ти - 1 бр. постинг и предположенията ми се потвърдиха - Ти си младо момче и си от Плевен, но живееш в София.
Държа да ти заявя, че нямаш си на представа, колко не си прав в твърденията си, особенно да поставящ знак на равенство между Костов и Виденов - това са две взаимно изключващи се личности и персони.

Искрено твой,
арх.Стойчо Парушев, 56 годишен
цитирай
5. vmir - Виждал съм "реформи" преди, виждам и имам достъп до документите и разработките
14.04.2010 07:55
за сегашната реформа в моята професионална област, виждам идеите и мерките, и съвсем уверено и с чиста съвест мога да кажа, нещата са несъпоставими и всеки, който залага на това, че СДС и ДСБ имат голям опит и разбиране за реформите, ги отдалечава все повече от действителността и спомага за маргинализирането им и отпадането им от политическия живот. Не ми е приятно да го кажа, но това е истината, и каквато и да е причината, много ми се иска приятелите от СДС и ДСБ да не забравят, че условията за "реформи" преди дузина години бяха коренно различни, пред управлението стояха задачите да се извърши стабилизация на финансите и бърза приватизация, за да се спре разложението, всичко това в състояние на заварена анархия и липса на правила, и да надмогнат изкушенията да се изживяват като ментори на "тъпия пожарникар", защото действителността няма да понесе подобна лишена от реализъм самонадеяност.
цитирай
6. yann - Прочетох блога ти - 1 бр. постинг и ...
20.04.2010 13:04
crisis написа:
Прочетох блога ти - 1 бр. постинг и предположенията ми се потвърдиха - Ти си младо момче и си от Плевен, но живееш в София.
Държа да ти заявя, че нямаш си на представа, колко не си прав в твърденията си, особенно да поставящ знак на равенство между Костов и Виденов - това са две взаимно изключващи се личности и персони.

Искрено твой,
арх.Стойчо Парушев, 56 годишен




Да, познал си всичко!
:)
Абсолютно.....нищо.
На 36г. съм, т.е. средна възраст. Не живея в София, а във В. Търново. Защо когато не живее в родното си място задължително трябва да е в София?
Колкото до моите твърдения - аз съм икономист, ти архитект. Това, че си на 56 не те прави по-запознат с каквото и да е. Хората са казали - Не питай старило, а патило. Би трябвало да ги знаеш тези неща.
За икономика не искам да ти говоря, защото нито му е мястото, нито имам време, но ако се интересуваш - питай. Ще се опитам да ти отговоря.
цитирай
7. gothic - "реформите, които се извъ...
20.11.2010 02:54
"реформите, които се извършват от правителтвото на Бойко Борисов и ГЕРБ." Я пак?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gerbsenior
Категория: Политика
Прочетен: 1814566
Постинги: 610
Коментари: 1666
Гласове: 3891
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930