Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2010 07:10 - ЛЪЧЕЗАР ИВАНОВ и ГЕРБ - СОФИЯ
Автор: gerbsenior Категория: Политика   
Прочетен: 4224 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 22.04.2010 12:52


22.04.2010 г.
четвъртък                         В своята предишна публикация аз коректно изказах своето мнение за личността на г-н Лъчезар Иванов в качеството му на  Областен председател на ГЕРБ - София.
                      Тук препечатвам негово интервю пред вестник "24 часа", а след това може би ще направя и коментар.
                                                               +                     "-
Г-н Иванов, много пламенно защитихте новия здравен министър, а по информация на ваши колеги точно вие сте човекът, който се съмнява в нейните качества.

- Пълна инсинуация! След като г-н Борисов я е избрал и Министерският съвет е приел предложението му, оттам нататък не се коментира нищо. Тези слухове, които се носят, една жена каза... предпочитам да разговаряме с имена.

- Е, добре, заговори се, че в ГЕРБ много са ви набрали и ще ви сменят като лидер на столичната организация.

- Това е решение на събранието и на лидера ни г-н Борисов. Гордея се със софийската организация, в събота спечелихме изборите в с. Лозен с 83%. Достатъчно показателен факт за работата ни.

- Откъде и защо са атаките срещу вас?

- Атаките идват от хора, които са незадоволени за постове и са очаквали да получат места в изпълнителната власт. Част от тези настроения са в противовес на политиката ни, г-н Борисов ясно каза, че в ГЕРБ не се влиза заради постове, а да се работи.

                      Мой коментар:
               С това обяснение на недоволството от него като Областен председател на ГЕРБ - София г-н Лъчезар Иванов нагло обвинява в кариеризъм активистите-експерти на софийските районни организации.
         Неговото обвинение е абсолютно несъстоятелно; реално то му служи за прикриване на факта, че протежира лица, които не са предлагани от районните партийни организации. Разполагам с много конкретни факти в това отношение, но ще се въздържа да ги споделям тук, понеже престоят районните отчетно-изборни събрания, където бих искал най-напред да ги изложа.
                   
- Но основните обвинения срещу вас са, че точно вие основно кадрувате в сферата на здравеопазването...

- В ГЕРБ назначението на кадрите става по строг ред - чрез предложения, които се внасят от хората до секретаря Цецо Паунов, а той ги представя на Изпълнителната комисия и тя одобрява.

- Можете ли да гарантирате на 100%, че нямате ваш човек, назначен в здравното министерство или НЗОК.

- Да, абсолютно мога да гарантирам. Знам защо задавате въпроса. Д-р Златарева беше назначена по време на старото ръководство на НЗОК и избрана от старото ръководство начело с Румяна Тодорова. Няма как д-р Иванов да назначи при старото ръководство д-р Златарева. Още повече че тогава аз атакувах д-р Тодорова. А и се пропуска едно нейно изказване, защото всеки чете фактите както дявола евангелието - че тя е предложила д-р Златарева.

- Какви са личните ви отношения с д-р Златарева?

- Чисто професионални. И не бих желал да коментирам неща, които се запалиха като фитил по време на развода ми. И е некоректно да ме питате. Много се спекулира на тази тема, нямаме никакви отношения. Освен това съм разведен човек.

- Ваш личен провал ли е Жени Начева като шеф на НЗОК?

- Не сте информирана. Това беше предложение на вицепремиера Симеон Дянков, тъй като НЗОК се нуждаеше от финансист в тази криза. И в зала я подкрепиха всички групи, което е безпрецедентно.

- Разговаряхте ли с премиера за атаките срещу вас?

- Да, разговаряхме. Каза да си изпълнявам задълженията и това е.

- Ще ви подкрепи ли Борисов отново за лидер на ГЕРБ в София?

- Още е рано да се каже. Но вече виждаме подготвителния артилерийски огън преди атаката. Това са платени писания с единствената цел да ме дискредитират.
      

- Защо?

- Когато човек има да каже нещо, излиза с името си. Медиите не са мястото да се разрешават вътрешнопартийните проблеми. Това трябва да се прави на събранията. Досега съм бил на 2 събрания, хората седят твърдо зад кандидатурата ми.

- Имате ли конфликт с общинските съветници от ГЕРБ?

- Не. Те бяха първите избрани от ГЕРБ, нашите първи рожби, така да се каже. Но някак не успяха да се приобщят към районните организации, голяма част от тях не посещаваха събранията, нито приемните си. И според мен тяхното разочарование дойде от решението на лидера ни те да не могат да се кандидатират за депутати.

- Съзирате ли тяхната намеса в тази атака срещу вас?

- Това е един възможен вариант. С всеки от тях се познаваме, имат ми телефона и по-правилно е да се срещнем и да говорим, а не по медиите анонимно. Това не е коректно.

ЛИЛИ КЛИСУРОВА






Гласувай:
4



1. zaw12929 - Много земетръсно
24.04.2010 01:22
За 9 несеца много министри се смениха
Имам чувството, че има програма, да дават постовем като благодарност за "заслуги" без притеснение, че така държавните дела страдат за сметка на партийните
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gerbsenior
Категория: Политика
Прочетен: 1810776
Постинги: 610
Коментари: 1666
Гласове: 3891
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031