Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2011 16:12 - СКАНДАЛЪТ с ПУБЛИКУВАНИТЕ ТЕЛЕФОННИ РАЗГОВОРИ
Автор: gerbsenior Категория: Политика   
Прочетен: 1555 Коментари: 4 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
15.01.2011 г.
  събота
                 

            СКАНДАЛЪТ с ПУБЛИКУВАНИТЕ

                  ТЕЛЕФОННИ РАЗГОВОРИ

          До настоящия момент, ако не съм пропуснал нещо, бяха публикувани  8  /осем/ писмени текстове, които претендираха /от вчера не така уверено/ да са точно писмено копие   на  8 /осем/ проведени телефонни разговори  между хора от най-високите етажи на държавната власт.

         Във всеки от тези отделни  разговори на едната страна на мобилната телефонна линия  е  Директорът на Агенция „МИТНИЦИ” Ваньо Танов, който разговаря с Министър-председателя Бойко Борисов /два пъти/, със заместник-министър-председателя и министър на финансите Симеон Дянков   /два пъти/, със заместник-министъра на финансите Владислав Горанов /един път/, с бившия заместник-директор на Агенция „МИТНИЦИ” Тони Странджев /един път/, с народната преставителка от ГЕРБ Искра Фидосова /един път/ и с народната представителка от ГЕРБ Менда Стоянова /един път/.

          Каква беше целта, която се преследваше с публичното обявяване първо на писмените текстове, а после и на повечето звукови записи на устните разговори?

        ГЛАВНАТА ЦЕЛ БЕШЕ И СИ ОСТАВА ЕДНА ЕДИНСТВЕНА – ДА СЕ РАЗКРИЕ УЖ С АВТЕНТИЧНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА, ЧЕ БОЙКО БОРИСОВ и  ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ, министър-председателят и министърът на вътрешните работи на България, председателят и заместник-председателят на политическа партия ГЕРБ лично покровителствуват контрабандата, която се извършва от точно определени фирми.

             А „кадруването” на двете народни представителки при конкурсите за началници на митниците в Пловдив и Лом е по-скоро детайл, който да подсили странично главното обвинение срещу Борисов и Цветанов за покровителство на контрабандата и чрез техни хора като началници на митници.                  

              Не ще и дума – целта е да бъде  нанесен удар точно там, където Борисов и Цветанов изглеждаха абсолютно неуязвими.

            Такъв план е поне за широката публика изненадващ и радикален по замисъл,  рисков за неговите изпълнители, отчаян като мотивация за неговите първосъдатели.

           В момента аз няма да коментирам нито безусловно противозаконния път,  който текстовете и звуковите записи са изминали до попадането им в ръцете на Явор Дачков, главен и заместник-главен редактор в два седмични вестника,  нито пък тяхната съдържателна автентичност.

           Аз имам пълно доверие в личната почтеност и държавническата отговорност на Бойко Борисов и на Цветан Цветанов.

           Почувствувах се обаче интелектуално отвратен от драстичната липса на интелигентност у Ваньо Танов. Смутолевените приказки на този човек са прогизнали от семантическа простотия и са  толкова  хаотични, та между тях може незабелязано да се имплантира текста на цяла смъртна присъда за някой невинен.

          Впрочем – да влезе прокурора... 






Гласувай:
7



1. vmir - Моите уважения, Професоре,
16.01.2011 03:26
Но по скромното ми мнение, целта не е да се дискредитира Премиерът като покровител на контрабанда, а да се дискредитират СРС – тата като инструмент срещу престъпността. Страхувам се, че във врявата и припряността, която успяха да предизвикат, провокаторите донякъде успяха да постигнат целта си. Доказателство за това са изявленията на БСП, че има злоупотреба с власт и от сорта, което е лесно оборима спекулация, единствено предвид нуждата от съобразяване с производствената и технологичната дисциплина при подобни внезапни проверки, което няма как да не е известно на Станишев.

Целта на този блъф е да се вземе инициативата от БСП и съдружие, да се принуди правителството да доказва невинността си и да бъде проточен проблема до разследването на служителя, евентуално нарушил Закона За Защита На Класифицираната Информация и установяване на редакциите върху оригиналните записи, през времетраенето на което БСП и съдружие ще въртят неуморно песента за злоупотреби с власт, прикривайки жалкия факт, че са принудени да имитират политическа дейност, превръщайки клеветите в политика и истеризирайки блъфа си, да не позволят на общественото внимание да отбележи, че градят “политиката” си върху закононарушение.

Докато трае всичко това, правителството ще отнесе достатъчно много псувни от недоброжелателите си (за които всеки повод за псувня е ОК), а БСП – похвали от феновете си, че е пазител на обществото от “далаверите” на ГЕРБ. До изясняване на случая, хората ще са се преситили от него, и когато стане ясно, че приказките на БСП са били единствено прах в очите, на никой вече няма да му е до това, БСП и съдружие ще насочат “политиката” си към доказване на безсилие и нехайство от ГЕРБ, хората отново ще бъдат докарани до ярост или недоволство от “нерешителността” на ГЕРБ (внушението, чe СРС-тата диктуват дневния ред, а не проблемите), и в края на краищата, на никого няма да му е до замисляне, че всички тези трикове са нищо повече от имитация на политика, построена, при това, върху закононарушения, и глътнала поне две седмици или месец на цялата ни държава. По-важното за БСП и съдружие обаче е, че след всичко това, никой няма да иска да приеме СРС като инструмент на властта, и всяко упорство на ГЕРБ в тази насока ще предизвиква псувни по очевидни причини.

По този тертип вече 21 години се прави политиката у нас и се пречи на всяка реформа, БСП вече толкова са се специализирали в угаждане на нелегалните си "работодатели", че са изгубили представа и дори интерес към реалната политика, забравиха дори понятието и функциите на "кабинета в сянка", защото там отдавна никой не се занимава с друго, освен с раздухване на политически интриги и оправдаване на присъствието си в политиката с тях.
цитирай
2. gerbsenior - Виж какво казва тази скодоумна "политоложка"...
16.01.2011 14:54
Буруджиева, , която, между впрочем, е една от главните сценаристки на Георги Първанов:
"Това е скандал, заради който в нормална демократична държава министър-председателят не би трябвало да е министър-председател в рамките на 24 часа.
Фокус:
Премиерът се оправда с президента. Той каза, че държавният глава му се е обадил за оказван натиск от митниците върху собственика на бирената фабрика.
Доц. Татяна Буруджиева:
Премиерът и за посланиците обясняваше, че някой друг му ги е подготвил и той само ги е изпратил. Това е негов маниер. По принцип на премиера винаги са му виновни някои други. Но в записа е неговия глас, той е наредил и той казва, че бизнесменът е говорил с него. От друга страна, на него могат да се опитват да му оказват всякакво влияние. Ами, нека да се върнем преди ден-два, когато той по повод на другите записи категорично, пред очите на целия български народ по една телевизия обясняваше, че той е казал на Ваньо Танов – „който и да ти влияе, то на мене ми кажи, никакво влияние няма да има и няма да се поддаваш”. Ама, моля ви се, за какво става дума – за какъв президент и за какви 5 лв.?

Фокус:
Проблемът казват е, че няма кой да ги смени?
Доц. Татяна Буруджиева:
Винаги има кой да смени. В обществото няма празни полета. Ще се намери кой да смени правителството. В началото на ’90-те не по-малко и не по-често се казваше, че няма кой да състави правителство, но правителства се съставяха, макар и за кратко. Никога не е добре една политическа криза. След едно такова правителство, каквото преживяваме в момента, само второ правителство на националното съгласие може да ни спаси и да изведе обществото на някаква по-стабилна основа, т.е. едно обединение, едно правителство от типа на Димитър Попов. Тогава също беше много кризисно положението и не случайно се създаде такова правителство."
цитирай
3. wasteland - Много твърдо се заговори за служ...
16.01.2011 16:21
Много твърдо се заговори за служебно правителство на Гоце :)
Май триперливия се опитва с един куршум да убие 10-12 заека...
Дали ще успее - дано не :)
цитирай
4. vmir - 2. gerbsenior - Виж какво казва тази скодоумна "политоложка"...
17.01.2011 09:17
Тези не са с всичкия си. Гладни кокошки - просо сънуват. И тези са ни управлявали!!!

(може би я пускат "да изгори, за да свети", ама да бяха помислили поне, че вече сме друг век, явно продължават да се целят в лумпенската маса)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gerbsenior
Категория: Политика
Прочетен: 1810632
Постинги: 610
Коментари: 1666
Гласове: 3891
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031