Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2011 11:34 - БОЙКО БОРИСОВ разговаря с ВАНЬО ТАНОВ...
Автор: gerbsenior Категория: Политика   
Прочетен: 1900 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
21.01.2011 г.
петък
                   

БОЙКО БОРИСОВ разговаря с ВАНЬО ТАНОВ

        Бизнесменът и спортен деятел Михаил Михов се оплаква на Президента Георги Първанов, че от Агенция „МИТНИЦИ” го притискат НЕПРАВОМЕРНО и са му взели лиценза за производство и търговия с бира „Леденика”.

        Президентът Първанов се обажда на министър-председателя Бойко Борисов и го информира за НЕПРАВОМЕРНИТЕ действия на Агенция „МИТНИЦИ” спрямо български бизнесмен и отговорен спортен деятел.

       Какво би трябвало да си помисли, а след това и да направи  министър-председателят Борисов при едно такова обаждане от Президента?

      Намирам за безусловно вярно, че абсолютно всеки български Министър-председател, при абсолютно всеки български Президент, би трябвало да си помисли, че Президентът му съобщава  информация, която задължително трябва да бъде проверена.

               А ТОВА ОЗНАЧАВА, ЧЕ ОБЕКТ на ПРОВЕРКАТА ТРЯБВА ДА СТАНЕ именно  ПРАВОМЕРНОСТТА и ЗАКОННОСТТА в  действията на СЛУЖИТЕЛИТЕ от Агенция „МИТНИЦИ”.

             Министър-председателят Бойко Борисов, заместникът му и министър на финасите Симеон Дянков и директорът на Агенция „Митници” Ваньо Танов разговарят по случая и устно, и по телефона. И тримата са съгласни, че лицензът е отнет на законово основание и бизнесменът е в правото си да се обърне към съда, което той е вече направил по време на разговорите.

            Но е съществувал един фактически проблем – фабриката в Мездра е произвела десетки тонове бира, която не е бутилирана. Решено е бизнесменът да си плати акциза, който му се полага за продажбата на вече произведената бира, да я бутилира и да си я продаде. Акцизът е платен и бутилирането на бирата започва да се извършва при условия на отнет лиценз за производство на бира.

          Това е ситуацията преди на Министър-председателя да позвъни по телефона „Мишо бирата...”.

         И защо е позвънял? Позвънял е, защото във фабриката са пристигнали служебни лица,  които блокирали всякаква работа вътре в нея, включително бутилирането на бирата, за която е платен акциз.

         Защо във фабриката са пристигнали служебни лица от мобилните митничарски екипи?

        Ваньо Танов обяснява на министър-предсдеателя, че на дежурния митничарски телефон се било получило обаждане, според  което в Мездренската фабрика не само се бутилирала вече произведената бира, но се извършвало и ново производство при условия на отнет лиценз.

        Дали това е вярно, следва да се провери от документите за проверката в Агенция „Митници”. Понеже Антон Странджев твърди, че той си е действувал по закон, без да се съобразява с телефонните обаждания, аз имам основания да предположа, че ако в Мездра през нощта не само е бутилирана вече произведената и разрешена за бутилиране бира, но е произвеждана и нова бира при условия на отнет лиценз, този факт трябва да бъде отразен в документите за проверката на мобилната митничарска група.

          Когато разговаря по телефона с Ваньо Танов, министър-председателят Бойко Борисов е можел да знае само и единствено това, че на фабриката е дадено разрешение да си бутилира вече произведената бира. Нищо повече. А бизнесменът Михов му се оплаква, че служебни лица от полицията ли, от митницата ли..., са пристигнали във фабриката и са забранили бутилирането на бира, за което е получено съгласие и си е платен законен акциз.   

          Какво, изключено ли е министър-председателят да е допуснал, че хора от митниците, срещу които е стигнало и оплакване до Президента, а е заведено и съдебно дело, може да си позволяват ПРИТИСКАНЕ на бизнесмена за.... за пари, естествено, да не би по-рано да не са вземали от него?

          Защо се забравя или пък заинтересовано се игнорира обстоятелството, че скандалът всъщност започва с оплакване срещу действията – неправомерни както според бизнесмена, така  и според съда - на митнически служители?

         Борисов, Дянков и Танов са дали съгласие произведената бира да бъде бутилирана;  следователно, за това действие са се разбрали с Михов да не бъде закачан и да не му бъде пречено.

        И толкоз!  




Гласувай:
4



1. vmir - Тъжното е, че опозицията ни е на такова ниво, че трябва да им се обяснява като на деца
21.01.2011 12:14
за най-очевидни неща. И тези "опозиционни" хора щели да виждат реалните проблеми, че и да ги решават! Жалка история, жалки дребни човечета, които денонощно търсят за какво да се разлаят, че да покажат себе си! Дано да се намерят по-умни опозиционери, защото е падение за всяка държава да се лансира подобна злобарска неграмотност за политика. Вчера един на вота падна даже до там да твърди, че БСП давало днес пенсиите, и този бил учил на Запад, какво доказателство за това, че на някои даже дипломите им поджождат като на свинче - звънче!
Въпреки всичко, благодаря за възможността да прочета подробностите.
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gerbsenior
Категория: Политика
Прочетен: 1811951
Постинги: 610
Коментари: 1666
Гласове: 3891
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031