Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.06.2011 11:15 - БиТиВи, ЦОЛОВА-та, НИКОЛАЕВ и сие - СУБЕКТИ на ЦЕЛЕНАСОЧЕНО ПОЛИТИЧЕСКО ПОДСТРЕКАТЕЛСТВО СРЕЩУ СЪДИЯ ВЛАДИМИРА ЯНЕВА
Автор: gerbsenior Категория: Политика   
Прочетен: 6510 Коментари: 9 Гласове:
1

Последна промяна: 16.06.2011 22:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
15.06.2011

             

БиТиВи,  ЦОЛОВА-та, НИКОЛАЕВ и сие -  СУБЕКТИ

на ЦЕЛЕНАСОЧЕНО  ПОЛИТИЧЕСКО  ПОДСТРЕКАТЕЛСТВО против

СЪДИЯ   ВЛАДИМИРА  ЯНЕВА

     Наблюдавам  внимателно  и  прецизно  всичко,  което  се  случва около  избора на  съдия  Владимира  Янева  за  Председател  на Софийския  съд.

     Нямам  нито  личностно,  нито професионално отношение с и към Владимира  Янева. Познавам  обаче  както  лично, така  и  професионално професор  Владимир Захаров,  повече  от   наясно  съм  и  с  политическите му  убеждения.

    Преднамерената, остра  и даже  яростна атака срещу  избора  на  съдия  Владимира  Янева обаче  преминава  всякакви  разумни  предели.  По  такъв  безскрупулен  начин  телевизия БиТиВи е  действувала  единствено  при  защитата на  АХМЕД   Д. след  смъртта на  Ахмед  Емин.    
                                                    
                            ПРИЛОЖЕНИЕ
      Писмо на съдия Владимира  Янева
        

ДО ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ

НА ВНИМАНИЕТО НА:

КОМИСИЯ ПО “ПРОФЕСИОНАЛНА ЕТИКА И ПРЕВЕНЦИЯ НА КОРУПЦИЯТА”

КОМИСИЯ ПО ЧЛЕН 25, АЛ. 2, Т. 4 ОТ ЗАКОНА ЗА ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ И РАЗКРИВАНЕ КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ

Уважаеми дами и господа, членове на ВСС,

Обръщам се към вас в качеството ми на председател на СГС, тъй като намирам, че вие сте компетентни да прецените дали от моя страна като съдия и като председател на СГС съм допуснала нарушение на професионалната етика.

Със заповед № СС-01-3 от 14.06.2011 г. (копие от която прилагам) главният инспектор на Инспектората към ВСС е наредил извършването на проверка в СГС - Наказателна колегия, която започна фактическата си работа на 15.06.2011 от 10,00 в 11 съвещателна зала на САС.

По повод тиражираните съобщения в медиите за действията ми като съдия докладчик по така нареченото дело “Софийски имоти” и твърдения конфликт на интереси заради извършена сделка в качеството ми на пълномощник намирам за необходимо накратко да ви представя фактите по двата случая.

1. По НОХД 3414/10 г. (делото за “Софийски имоти” - б.р.) на 17-и Наказателен състав (Председател Владимира Янева)

В СГС е внесен обвинителен акт по ДП № 5397/2008 г. по описа на СДВР, пр.пр. № 6649/2008 по описа на СГП срещу 13 подсъдими за извършени от тях деяния по чл. 219, ал.4 , вр. ал. 3, вр. чл. 20, ал. 2, вр. чл. 26, ал.1 НК за това, че в инкриминирания с обвинителния акт период в качеството си на длъжностни лица (председатели и членове на съвета на директорите на “Софийски имоти” ЕАД) в съучастие като съизвършители са извършили инкриминираните деяния.

В качеството ми на съдия докладчик по делото с разпореждане от 20.12.2010 г., след като съм се запознала с материалите по делото и повдигнатите обвинения срещу обвиняемите по реда на чл. 249, ал. 1, вр. чл. 248, ал. 2, т. 3 НПК, съм прекратила съдебното производство по НОХД 3414/10 г. на СГС, НК, 17-и състав и съм върнала делото на СГП за отстраняване на посочените в мотивите на разпореждането по мое мнение и предвид тълкувателно решение съществени нарушения на процесуални правила. В законоустановения срок за обжалване е постъпил протест от прокурор при СГП срещу моето разпореждане. След надлежно администриране на протеста е бил изпратен в САС. С определение № 88/11.04.2011 г. САС, НК, 8-и състав в закрито заседание по въззивно наказателно дело 321/11 се е произнесъл по реда на чл. 341, ал. 2 НПК, като е отменил моето разпореждане като съдия докладчик, постановено по НОХД 3414/10 г., и е върнал делото на СГС. Определението на по-горната инстанция е окончателно и не подлежи на обжалване и протест. Към настоящия момент не съм се произнесла по делото, което ми е на доклад съобразно първоначалното компютърно разпределение, което липсва от делото.

2. ПО СДЕЛКАТА ИЗВЪРШЕНА СЪС “СОФИЙСКИ ИМОТИ”

В качеството ми на пълномощник на едноличен търговец с фирма ЕТ “ЯНА - ЯНЕ ЯНЕВ” (Яне Владимиров Янев е мой баща) съм представлявала едноличния търговец при извършване на покупко-продажба на магазин от “Софийски имоти” ЕАД (Нотариален акт №47, том 1, регистър №1673 по нотариално дело № 39/2002 г., а от страна на “Софийски имоти” ЕАД при нотариалното оформяне на сделката се е явила Росица Стоянова Терзиева (пълномощник на посочения изпълнителен директор на дружеството).

При необходимост ще представя всички документи, намиращи се у мен, по извършените в качеството ми на пълномощник на моя баща сделки (касае се за два имота, закупени през 2002 г. на обща стойност от около 70 000 лева) и ще съдействам при необходимост за снабдяване с документи, касаещи сделката, от всички официални институции, действали към 2002 г.

До настоящия момент съм подавала изискуемите към Сметната палата ежегодни декларации и не съм била санкционирана за извършени от мен нарушения.

По отношение юридическото и счетоводното обслужване на едноличния търговец на моя баща са били ангажирани компетентни счетоводители и адвокати, когато това е било необходимо. Към настоящия момент едноличният търговец на моя баща е прекратен и не фигурира в Търговския регистър.

Моля, за вашата преценка в случай на разглеждане на настоящия казус и надлежното ми уведомяване. При необходимост ще представя всички документи, които са необходими.

15.06.2011 г. С уважение

подпис - не се чете

Гр. София

Дописано на ръка

Прилагам:

1. Копие от заповед на гл. инспектор

2. Извадка от програмата САС


           




Гласувай:
9



1. анонимен - Има нещо,
15.06.2011 13:42
което ги "мъчи" двамата - по определени теми водят предаванието подчертано тендеционно и с непрофесионална "нахъсаност".
А Цолова сутрин, докако й се "разлепи" устата, просто съска, думите й не се разбират,а с това подсилва ефекта на лично отношение по проблема. Когато пък някой в прав текст им подхвърли за нянаква тяхна "ангажираност", реакцията им е потресаваща и същевременно "подсказваша". Дано Цолова не се държи така и с мъжа си ....:)
В случая с Янева - коментарите за стила и езика на двамата е излишен !
цитирай
2. georgadams - така,така
15.06.2011 14:24
герберите почнаха да се защишават.А теб те мъчи кризата на старото поколение-несе ориентирахте навреме да ползвате облаги както така наречената съдийка.Там те боли,герберче.Не се притеснявайте-и вас,комуняги такива ще ви преживеем
цитирай
3. анонимен - RE:2 Боже,
15.06.2011 15:37
Колко простотия ходи по земята, та и дори по неграмотни "лекари" ...:)))
цитирай
4. svoboda64 - С цялото ми уважение към възрастта Ви и защитаваните от Вас позиции,
15.06.2011 16:13
но в дадения случай сте тенденциозен!

За всеки който е гледал тазсутрешното предаване, включително с участието на Лазар Груев, остава впечатлението, че:
- дори телевизионерството да е тенденциозно, то търси защита на "обществения дневен ред", а не на партийния :)
- не познавам проф. Лазар Груев, но мога да кажа, че рядко съм чувала по-почтено и точно изказване спрямо всички и всякакви нападки - лични и към институциите. Шапка свалям на медийното поведение на този професор! Бих го препоръчала на повече обществени фигури от всякакъв цвят и оперение!
- България има повече нужда от експертност, отколкото от партийни пристрастия! Лично съм впечатлена как в Испания това се прави, въпреки че ние смятаме "испанците" манталитетно като нас и им се "смеем" :( Само че докато се правим на "гламави", светът си върви напред и хич не иска да знае за нашата "човешка" и "обществена" несъстоятелност!
цитирай
5. bulgarianation - Цолова е трагична
15.06.2011 16:28
явно с междубедрието си си пази мястото в тв

некадърност и простотия голяма
чак отиващо до простащина

като прибавя че медиите са основен слуга на властта
е достатъчно да гледам минимално тв

по бтв даже в неделя сутрин когато други тв излъчват детски филми -ТОГАВА БТВ дават политика с една опулена пръдла.
А детските филми по бтв са все с едни изроди зъбати и ръбати и ги излъчват в 4.30 през нощта

явно трябва да събудя малкия да гледа
защо да спи през нощта

няма медии
срам е всичко
цитирай
6. lado - GERBSENile
15.06.2011 17:46
GERBSENile
цитирай
7. penchoan - Владимира Янева е нова Румянка или ...
15.06.2011 18:25
Владимира Янева е нова Румянка или Калинка. Очевидно ГЕРБ имат невероятен талант да откриват и назначават най-неподходящите субекти в управлението на държавата, главно от женски пол, ако прибавим и д-р Ана-Мария Борисова.
Би ти ви не е телевизия за пример, но в случая заема гражданска позиция, относно корумпираната съдийка и поредния гаф на Цветанов.
цитирай
8. d3bep - Епа то една държанка ли неше избора ...
15.06.2011 21:11
Епа то една държанка ли неше избора на герб?

оная представителка в европарламента дето не успяваше да открие Чили на картата и обяви, че срещу проблема с изнасилванията на жени в ЗИмбабве щяла да предприеме кампания за образование там, и тя държанка си беше.

Хубавицата с фалшива диплома, легализирана лично от министъра на образованието, и тя милата беше държанка....

Вечната банкерка Цеца Секса не знам ква беше...

И тъй нататък. И нататъче... Та сега Молова, Цолова.... Изобщо не е в състояние да ме впечатли...
Дадоха на най нискокласната мутра да управлява България.. Пак започнаха убийствата. Пак сме на първо място в света по проститутки и контрабанда. Пак сме в челните списъци за транзит на дрога и амфетки...
Вие се плашите от държанки.. СУма народ взе предизборнбо да се самоубива, а вие...

Обаче за сметка на това ще иамте чудесен нов асфалт.
Хиляди километри.
Предизборен.
На кредит.
И на двойна цена.
И с допълнително оскъпяване заради спешна поръчка за изборите.
Хай, да ви е честита, както казаваше Дяда Тоша. За новата година.
цитирай
9. mitache - БТВ- антибългарска телевизия!...
17.06.2011 20:01
БТВ- антибългарска телевизия!!!
Цолова-пример за безочливо и махленско водене на предавания
Шоуто на Слави-Масонската гледна точка.
БТВ-турски сериали и манипулиране на общественото мнение!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gerbsenior
Категория: Политика
Прочетен: 1810707
Постинги: 610
Коментари: 1666
Гласове: 3891
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031