Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.07.2011 21:27 - ИВАН КОСТОВ, ПОВЛЕЧЕН ОТСТРАНИ от СТАНИШ-ката и ЯНЕ-то, подбутван ОТЗАД от АХМЕД ДОГАН, се ЗАКЛАТУШКА към ПОЛИТИЧЕСКАТА си ГИБЕЛ
Автор: gerbsenior Категория: Политика   
Прочетен: 14133 Коментари: 38 Гласове:
6

Последна промяна: 13.07.2011 21:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
13.07.2011 г.
  сряда
              

ИВАН КОСТОВ,  ПОВЛЕЧЕН ОТСТРАНИ от  СТАНИШ-ката   и ЯНЕ-то,  ПОДБУТВАН  ОТЗАД  от  агент САВА /А. Д-н/,  се  ЗАКЛАТУШКА към  СВОЯТА   ПОЛИТИЧЕСКА ЕКЗЕКУЦИЯ

    Дълги,  дълги  години  Костов  минаваше  за коварен, хитър и пресметлив  политик. Днес  обаче политическият  разум изфиряса от  главата му.

     Избирателите  на  Костов трябва  да   получат  доживотна амнезия  от  юлската  жега,  та  да  забравят  и  да  му  простят  шизофренното  му съюзяване едновременно с  Ахмед  Доган, Яне Янев и  Сергей  Станишев.

     И  то  за  какво?

    За  участие в  един  предизвестено  загубен  вот  на  недоверие?

    Наблюдавал  съм аналитично цялото политическо  поведение  на  Иван  Костов през  годините  на  прехода. Както  в  опозиция,  така  и  на  власт.

    В  един  единствен  случай  не  удържах неизменната  си  позиция  на  аналитик-наблюдател  и два  пъти  ходих  да  държа  сутрешни  речи  на многократните  митинги  на  журналистите  от Българското национално  радио, които  протестираха срещу кадровото  безумие на  Командира.

     И  трябва  да споделя, че  тъкмо  това  конкретно  Костово  безумие ме доведе  до  твърдото  решение да  помогна  на Симеон да го изрита от  властта.  Да,  бях от  хората,  които със  своя  ум и анализи  допринесоха Костов да рухне като отсечено  дърво  през  2001  година.  И без  омраза,  но  с  дълбинно  вътрешно  удовлетворение го  наблюдавах и с  очите  си видях  как  буквално пред  телевизионните  камери   СИ  ПРЕХАПА  ЕЗИКА във  вечерта  след  изборите в  НДК.

     Наблюдавал  съм  Иван  Костов как  три  пъти  досега, вече  в  опозиция, изпада  в  състояние  на съвършено  безразсъдна  еуфория,  когато му замирише на хаос  и  събаряне  на властта.  Очите му  почват  безсъзнателно  издайнически  да  святкат, жестовете  му  стават  неконтролируеми,  а движението му рязко и  нецеленасочено  повратливо.

     Както  първи констатирах и написах  в  точния  ден, че  Волен  Сидеров  потегля  към  политическо  самоубийство,  така  и  сега уверено констатирам, че   Иван  Костов разкрачено  се  заклатушка  към  бездната  на своята  политическа  гибел.

    Да  се  съюзиш  ЕДНОВРЕМЕННО   с  Ахмед  Доган,  с  Яне  Янев  и  Сергей  Станишев за взаимно участие в  една предизвестено загубена акция  против Бойко  Борисов и  Цветан  Цветанов, това  наистина  е глупост  над  глупостите.

      Това  е  Иван  Костов -  когато  му  замирише  на  хаос  и рушене  на  власт,  той губи  своята пресметливост,  хитростта му зачезва,  КОВАРСТВОТО  му  решително  взема  връх  над  разсъдъка.

    Този  път  нацията вижда  кой   всъщност  е  Иван  Костов и  никога  няма  да  му  прости момента  на коварната  му  безразсъдност,  издал  и  показал  наяве  истинската  му  същност  на  човек  и политик.






Гласувай:
16



1. penchoan - Иван Костов отдавна е политически ...
14.07.2011 08:26
Иван Костов отдавна е политически труп и няма бъдеще в политиката. Но той има рядката способност да се ориентира правилно в обстановката и винаги намира печеливши ходове. В случая целият народ е срещу милиционерската недемократична политика на ГЕРБ и много е възможно ГЕРБ да се срине по-рано от ДСБ.
цитирай
2. morko - Само не разбирам защо не се радваш, ...
14.07.2011 09:10
Само не разбирам защо не се радваш ,че всички партии вкупом ще загинат и ще остане само една партия -ГЕРБ.Тъпо е да обявяваш за съюзници хора ,които просто не харесват Цветанов и това което прави в МВР .С по-голям успех можеш да обявиш ,че всички които не обичат домати са комунисти ,а тези които обичат краставици са гербаджии.В петъчната Панорама Костов ясно и просто (белким и 98% от феновете на ГЕРБ разберат) защо ще подкрепят вота срещу Цветанов и защо няма да подкрепи вот срещу цялото правителство
цитирай
3. wasteland - Ами сигурно е тъпо, но е факт, че в ...
14.07.2011 09:49
Ами сигурно е тъпо, но е факт, че в момента всички които са против ГЕРБ са за Доган, Станишев, Волен, Яне и Костов :)

А последните ги видяхме замесени в такива далавери, след които и господ да слезе да си направи партия няма да може да ни спаси...

България просто е бита карта - това е... И до няколко десетилетия ще остане територия населена само с пенсионери, цигани и политици, защото всичко с ум в главата ще се е изнесло към някоя БЯЛА държава...
Ама какво ли им пука на политиците от прехода, като за тях именно мангалите и пенсионерите са любимата част от гласоподавателите им...
цитирай
4. nosense - Мда
14.07.2011 09:54
Факт е, че десницата отива към дъното. Факт е, че няма и кой да я замести. Но това което мен лично ме радва е, че вече има доста ясно изразени граждански позиции по много въпроси. Това което си мисля е, че и ГЕРБ ще последва съдбата на НДСВ. Сигурен съм, че това ще е последният им мандат като мнозинство в този парламент.
Иначе вярвам, че и в това правителство има доста силни професионалисти но за съжаление ред фактори не им дават достатъчно голямо поле за изява.

Да, Иван Костов не е това което беше, но и ГЕРБ няма да изкарат още дълго с такава непоследователна политика и ясни послания към обществото.
цитирай
5. evrazol - Когато не оставяш шанс на противника си - побеждаваш
14.07.2011 10:33
Но когато не оставяш шанс на партньора си ...?
Веднага трябва да кажа, че Костов ми изглеждаше неадекватен на обстановката в края на мандата му. А Симеон приложи същия "маньовър" коалирайки се с БСП и ДПС, за да го детронира, какъвто "маньовър" използва сега Костов, за да оцелее.
Но - за шанса.
Няма предизборно или след изборно споразумение между сините и ГЕРБ. Безусловната подкрепа си е безусловна капитулация, както предстои с малко закъснение да разбере Атака. Естествен е стремежа за запазване на собствената идентичност. Глупостта пред джамията беше такъв опит. Позицията на сините по вота - също. Дали подобни опити дават резултат е спорно, но те са провокирани от заплахата - загуба на идентичност. Нали не си представяме дясното пространство като харем?

Нали всеки лидер, който допусне загуба на идентичност, веднага губи последователи, държащи на идентичността си. Ако Мартин Димитров и Костов са "обръчите на синьото буре", какво ще стане след скъсването им? Дали дясното няма да стане свободна политическа ниша, или ГЕРБ смята, че запълва цялото дясно пространство?

Наивно е да се разчита на безусловна подкрепа. А до сега никой не успя да постави условие на ГЕРБ. И на ГЕРБ не му се наложи да приеме условия, поради липсата на алтернатива.

Все пак когато нещо дълго време липсва, все се намира кой да го създаде. Та в сблъсъка на алтернативи да се осъществи движение.

Каква според Вас е адекватната позиция на сините, така че да не допуснат реставрация, но и да не изчезнат от полезрение??
цитирай
6. narayana777 - evakuiran
14.07.2011 10:42
MAVARA OTDAVNA E POLITI4ESI TRUP.LEJI REDOM S DRUGI POLITMAR6I KATO STANI6EFF,DOGAN,YANE-IZDANENI OTVSEKADE.ZA SAJALENIE POLITI4ESKATA SISTEMA POZVOLJVA BEZKONTROLNO HRANTUTENE NA TEZI VAMPIRI-PARAZITI.MAKAR I MARTVI TE VSE O6TE CICAT OT IZMAR6AVJLATA SNAGA NA MATI BOLGARIA.A JALKO 4E NE SME DOSTATA4NO INTELIGENTI DA SI OPRAVIM ZAKONITE.
цитирай
7. mladezh - Факта който трябва да се отбележи е ...
14.07.2011 10:47
Факта който трябва да се отбележи е че не десницата отива към дъното (нито пък левицата)... това на което трябва да се обърне внимание не е измисленото желание на ГЕРБ за монополизъм или диктатура (колкто и да се опитват СерГей(чо) Метката, Яне(то) или Командира да ми втълпят). Факт е и че ВСЯКА ЕДНА демократическа организация желае "нейната демокрация да бъде най силната"(дори и в най-демократичните общества). ФАКТА (този който трябва да бъде ВИДЯН) е че тези същите които ни "оправят" (съвсем буквално) последните 21г все още имат претенции и смелост да "търсят" (че дори и сочат) "врагът"... и то от "височината на личното си положение", "влияние" и "опит"(???)... аз поне се забавлявам наблюдавайки "личната драма" на тези лицемери - и няма начин да приема на сериозно нито едно тяхно "послание до трезвият народ" или "пророчество"...
"Защо" би ме попитал някой - ами защото "кулите" които същите тези ми "обещаваха" в зората на '90те са си все още "въздушни", и ми е много обидно от този факт докато им слушам сегашните прокламации от височината на реалните им замъци (не заради това съм им вярвал преди)
цитирай
8. bigbro - Като толкова знаеш, кажи нещо за Жан ...
14.07.2011 10:53
Като толкова знаеш, кажи нещо за Жан Виденов!
цитирай
9. kamosutrov - Иванът Костов си е техен човек. Знае се отдавна
14.07.2011 11:04
Мартинче се е сгушил в обятията му и се прави на политик. Според мен, на тези избори ще се каже "Амин" на този формат на "Синята идея". За жалост. Лично аз предвиждам вариант на избори "3 в 1". ГЕРБ имат много трески за дялане, но алтернативата му я знаем всички. Щом и Софиански изплува и е решил да се прилепи до Доган, работата е ясна.
цитирай
10. chobi48 - А вие в Америка, защо биете негрите!?!?
14.07.2011 11:13
А бе "ДРУГАРИ", защо се напъвате все срещу този Костов, той нито е на власт от 10 години, нито може да навреди на Великия Бойко Борисов, нито на БСП, на никого? Той е избран от малка част от обществото...има няма 4%, което иска той, Михайлова, Методиев, Прошков и останалите в ДСБ, да бъдат в парламента, за да отрази желанията и въжделенията на тази шепа хора! Отричате ли правото на тази шепа???? Вие повече ли сте "ХОРА"? Имам чувството, че средния пръст на този омразен КОСТОВ стои във вашите задници цели 10 години! Дали е така личи по коментарите Ви за него! Недейте така, дайте право и на "ШЕПАТА" граждани да имат свой представител в НАРОДНОТО събрание! КОСТОВ не говори толкова разбираемо, като БАТЕ ВИ БОЙКО, защото нивото е доста високо и в политически и в професионален аспект! Защо... запитайте се сами...ЗАЩО никой не плюе и укорява Жан Виденов! Защо??? Забравихте ли неговото управление? Той жив ли е? Вие памет имате ли? Харесваше ли Ви повече от Костов? Доган също не е нападан от Вас толкова често...ЗАЩО??? Той по-мил ли ви е от КОСТОВ? Ако само този Костов Ви е в устата, ами вече е време да разберете, че един ден АЕЦ "Белене" няма да може да се продаде и за 1 ДОЛАР! Че в Америка не бият негрите, че поблема е само и единствено в това, че в БЪЛГАРИЯ винаги гласуват по-малко от 40-45% от избирателите, което е и целта на КУКЛОВОДИТЕ, дето ви навират само Костов пред носа! Помислете поне малко, разберете, че Костов сега не е никакъв ФАКТОР в България, за да променя каквото и да било в тази държава, за което не си струва да се напъвате, спрягайки го във Вашите РАЗМИШЛЕНИЯ!!! И последно..., не бива споменаването на БОЙКО БОРИСОВ в медиите, да бъде засенчвано от също толкова честото споменаване на горкия Косто..., не бива, може пък Бойко да се разсърди! А по отношение на коментара на gerbseniora, ами то псевдонима му подсказва на кого се е отдал да служи синковеца, на ГЕРБ, че и сеньор се пише, пък бил от СДС!?!? Боже пази, хайде поне малко морал покажете ДРУГАРИ!
цитирай
11. bojo12345 - Костов отдавнаси е политичеки труп...
14.07.2011 12:21
ГЕРБ уверено върви по пътя на БСП,СДС,НДСВ - жалко ,че системата създадена от
ДС продължава да маниполира българина.
цитирай
12. svilen75 - Който не е с нас е против нас. Явно ...
14.07.2011 12:27
Който не е с нас е против нас. Явно това е мотото на Боко.
На всичкото отгоре не мога да разбера поведението му на ощипана мома, когато стане въпрос за позициите на Синята коалиция спрямо неговата политика (ако въобще има някаква политика в политиката на Боко). Алоууу, герберите, никой не е длъжен да подкрепя правителството. Никой!!! НЕ Е ДЛЪЖЕН!!! Особено, когато действията на правителството са пълни малоумия!
Kакво трябва да направи Синята коалиция и в частност Костов? Да не подкрепи вота, защото се внася от БСП и ДПС? Или да подкрепи вота, защото Цветанов е вреден за България? В тази ситуация Костов отново се ориентира брилянтно - зае позиция, че няма да гласува (засега) вот на недоверие за цялостната политика на правителството, но ще гласува вот на недоверие за Цветанов. Брилянтно!!! По всяка вероятност ГЕРБ и по-скоро Цветанов ще оцелеят благодарение на купените си депутати. Но също така е ясно, че рано или късно в ГЕРБ (вероятно следващата зима, след тазгодишните избори) ще тръгнат процеси на разцепване. И след тежката зима, която ни очаква следващия вот на недоверие, внесен от Синята коалиция ще успее.
Цветанов е най-големия проблем на ГЕРБ (освен Боко и самия ГЕРБ, разбира се). Истината е, че работата на полицията се подобри. Подобри се, защото по-зле от преди нямаше как да бъде. Истината е, че се подобри не заради, а въпреки Цветанов. И всички сегашни проблеми и обвинения в полицейщина идват заради този физкултурник. Проблема на Боко, обаче е, че Цветанов държи прекалено много власт в ГЕРБ. И точно оттам ще дойде разцеплението. Тук идва брилянтния ход на Костов - не се обявява против Боко, а против Цветанов. Ако успее вота на недоверие, то ще се постигнат две цели - и Цветанов ще се махне, което е добре както за България като цяло, така и за Боко в частност. И Боко ще трябва да започне да се съобразява със съветите, които му се дават от Синята коалиция, за да продължи да управлява, което е добре за България. Ако не мине вота - още по-добре. Защото това ще засили влиянието на Цветанов в ГЕРБ. А с подмолните действия на физкултурника Боко трудно ще се справи. Конфликтите в ГЕРБ и вътрешната борба за власт ще се засилят. И мнозинството рано или късно ще се разцепи. И тогава – предсрочните избори ще са по-близо от когато и да било. А ГЕРБ бързичко ще потеглят по пътя на забравата, утъпкан от НДСВ. Което, всъщност е най-добре за България.
А Костов … много е рано да отписвате Костов. Той бавно, но сигурно се завръща на политическата сцена. Навремето единственото, което не ми харесваше в Костов беше неговата мания за величие (не, че няма основание за нея). Точно тя му изигра лоша шега, не грешките в управлението му, които няма как да не липсват в което и да е управление, не трудния период, през който България минаваше и неминуемото отблъскване на избиратели заради непопулистките политики, които водеше. За съжаление трябваше да дойде друг, още по-голям мегаломан като Боко (който за разлика от Костов няма основание за своята мания), за да разберем, че Костов всъщност е писано яйце в сравнение с него. И за разлика от Костов, който е умен и може да си вземе урок от историята, това при Боко е кауза пердута.
За Костов не може да се отрече, че е един от двамата политици, които се ориентират блестящо в политическата обстановка (другия е Доган, което не е добре за имиджа като сравнение, но е самата истина). Знаят кога да изчезнат от общественото полезрение, знаят кога да се появят.
Но е може би единствения водещ политик, който може да начертае пътя на България както в краткосрочен, така и (най-вече) в дългосрочен план. Спомнете си къде беше България през 1996-та – 1997-ма – луташе се м/у постсоц-а и демокрацията. Именно Костов начерта стратегическия път към НАТО и ЕС. Сега изглежда лесно, но през ’96-та далеч не беше така. Далеч не беше лесно да се въведе валутен борд (Дянков сега се хвали с някакъв смешен пакт). Далеч не беше лесно да се направи отдавна закъсняла приватизация. Да, вярно, с грешки, но крайно належаща. Далеч не беше лесно да се стабилизира икономиката, която колкото и да е слаба, ако не беше Костов днес въобще нямаше да я има. Може и да не ви харесва, но това е истината. Никой след него, НИКОЙ не е направил толкова за България. Всичко следваха неговия път. Всички! На всичкото отгоре я караха по инерция.
А автора на статията за пореден път показва, че не е просто гербаджия, а е политическа курва, по-дашна и от труженичка на околовръстното. По-добре се кръсти Въртиопашков.
Готов е да работи против България, само и само да се впише редиците на силните на деня. Защото двуполюсния политически модел, колкото и да беше лош, беше по-добър от неговото разрушаване с идването на власт на неориентирани субекти като Царя и Боко. Идването на Сакскобурготски на власт беше най-лошата шега за България. Отдалечи България от логичния път на развитие. Освен, че нищо не постигна, ами и той прокара пътя за Боко. След „образован” Цар сега си имаме на власт не селянина-свинар Ивайло, а селянина-пожарникар Боко.
цитирай
13. orinavi - .........................
14.07.2011 12:45
Цитат от поста:
"буквално пред телевизионните камери СИ ПРЕХАПА ЕЗИКА във вечерта след изборите в НДК."
Не само ти, авторът на блога си го видял това. Всички го видяхме. Но не всички знаеха защо си прехапа езика и защо Костов мълча 2 години. На всички анализатори им убягва точно този момент. Няма и как да го научите. Може да изказвате само предположение и толкова. Може да изказвате само някакви умозаключение постфактум ( след дъжд качулка) и толкова. Но мога да ви кажа съвсем отговорно, че Иван Костов не е никак прост, малоумен и прочие неща. При това съвсем не ми е от любимците, за да го възхвалявам. Но вие съвсем не сте обективни анализатори, защото изключвате и някакъв друг страничен фактор, който може би е имал влияние върху събитията тогава. Фактор който Иван Костов е пренебрегнал и недооценил достатъчно. Може би по ред обективни причини, които не са зависили от него или друг на неговото място и е останал абсолютно изненадан. Всеизвестно е, че да се вземе най-правилното управленско решение е необходима точна и достоверна информация по даден въпрос. А един управленец ( който и да е той) може да е най, най, най, от по -най да е най- умният, когато е бил подведен напълно съзнателно, естествено е да си прехапе езика и да мълчи като риба после. По-интересното е, че при гигантското заиграване тогава ( предшестващия период преди изборите 2001) от всякъде , все пак Ив. Костов успя да оживее. Защото при тази разсипия която бе направена в държавата, поради подвеждането му по акъла на някои хора, все пак запази равновесие. Това никак не го оневинява обаче. Както се казва "кьорав карти не играе". Това да е за урок на всички управляващи след Ив.Костов. Казвам го защото е видно, че все още продължават да играят карти разни кьорави картоиграчи. Това е абсолютна безотговорност. Мисля, че всеки един управленец овладян от хазартния тип управление, трябва да му се резнат крилцата от към врата. Щото после цял народ ще страда заради един взел се за Господ.
цитирай
14. orinavi - .........................
14.07.2011 12:52
А Иван Костов просто му е мъчно, че го използваха по най-гнусният начин и бе изритан също така гнусно. Но той си го заслужи сам заради преголямата му амбиция. Е, всеки има право да направи собствения си избор в живота. Един така, друг иначе . Ми анализирайте, ха дано му помогнете.
цитирай
15. gerbsenior - Аз точно знаех ЗАЩО Костов си ПРЕХАПА ЕЗИКА от абсолютна ИЗНЕНАДА...
14.07.2011 13:17
Професор Георги Фотев, най-КРУПНИЯТ социолог-ТЕОРЕТИК в България, е мой състудент и неизменен близък приятел още от тези студентски години. Той беше РЪКОВОДИТЕЛ на АНАЛИЗАТОРСКИЯ ЕКИП на Иван Костов за парламентарните избори през 2001 г.
Само че...
САМО ЧЕ професор Жоро Фотев е брилянтен ТЕОРЕТИК на европейско равнище по история на социологията и по обща социология, но е непростимо СЛАБ в усещането на МАКРО-СОЦИАЛНИТЕ НАГЛАСИ на обикновените граждани, наричани електорат.
Иван Костов и професор Георги Фотев станаха лични приятели през 1990/91 година, когато двамата заедно бяха министри в правителството на Димитър Попов. Фотев и до ден днешен цени Костов, но последният не може да го възприема от 2001 година насам.
Та тогава професорът Жоро Фотев, най-тежкият и авторитетен социолог в България, до последния ден уверяваше Костов, че той ПЕЧЕЛИ парламентарните избори.
Няколко пъти в целия предизборен период сме разговаряли дълго с Жоро Фотев из градинката пред НДК и в Южния парк. Той беше ГЛАВНИЯТ ЕКСПЕРТ, СУПЕРЕКСПЕРТЪТ на Костов, аз бях строго ДИСКРЕТНИЯТ анализатор на Симеон.
И му казвах на Жоро, приятел близък ми е - Жоро, Костов ГЪРМИ, повярвай ми, ти не успяваш да схванеш ситуацията, твоят характер и твоят начин на живот и общуване те правят НЕПРИГОДЕН за схващане на социално-психичните нагласи на мнозинството граждани, ти си ГОЛЯМ ТЕОРЕТИК в ЕВРОПЕЙСКАТА СОЦИОЛОГИЯ, но НИЩО НЕ РАЗБИРАШ от СОЦИАЛНА ПСИХИКА НА МАСИТЕ...
А Костов БЕЗПРЕКОСЛОВНО ВЯРВАШЕ на професор Фотев ВЪПРЕКИ всички данни на социологическите агенции, защото Фотев беше ПРОФЕСОРЪТ-УЧИТЕЛ на всички тия социометърчета из бизнес-социологията и Костов НЕ МОЖЕШЕ ДА ДОПУСНЕ ДОРИ МИСЪЛ В ГЛАВАТА СИ, че тези дребосъци в сравнение с Фотев ще знаят и разбират нещо, което ГОЛЕМИЯТ СОЦИОЛОГ НЕ РАЗБИРА...
Аз винаги съм бил далеч по-добър от Жоро Фотев при усещането, разбирането и анализирането на макросоциалните социалнопсихически нагласи.
Още от септември 2005 година работя за и с Бойко Борисов и никога не съм допускал грешка досега. И в момента вече ЗНАЯ РЕЗУЛТАТИТЕ от бъдещите президентски избори и изборите за местна власт, затова както аз, така и всички възлови фигури в ГЕРБ са НАПЪЛНО СПОКОЙНИ за предстоящите избори.
Що се отнася до "критикуващите" ме тук коментатори-ЛАИЦИ, чета ги с изследователско удоволствие, но изобщо не ме интересува тяхното мнение.
Виж, с мислещи хора съм готов да разговарям денонощно...
цитирай
16. boristodorov56 - Подписвам се под този текст.
14.07.2011 13:53
svilen75 написа:
Който не е с нас е против нас. Явно това е мотото на Боко.
На всичкото отгоре не мога да разбера поведението му на ощипана мома, когато стане въпрос за позициите на Синята коалиция спрямо неговата политика (ако въобще има някаква политика в политиката на Боко). Алоууу, герберите, никой не е длъжен да подкрепя правителството. Никой!!! НЕ Е ДЛЪЖЕН!!! Особено, когато действията на правителството са пълни малоумия!
Kакво трябва да направи Синята коалиция и в частност Костов? Да не подкрепи вота, защото се внася от БСП и ДПС? Или да подкрепи вота, защото Цветанов е вреден за България? В тази ситуация Костов отново се ориентира брилянтно - зае позиция, че няма да гласува (засега) вот на недоверие за цялостната политика на правителството, но ще гласува вот на недоверие за Цветанов. Брилянтно!!! По всяка вероятност ГЕРБ и по-скоро Цветанов ще оцелеят благодарение на купените си депутати. Но също така е ясно, че рано или късно в ГЕРБ (вероятно следващата зима, след тазгодишните избори) ще тръгнат процеси на разцепване. И след тежката зима, която ни очаква следващия вот на недоверие, внесен от Синята коалиция ще успее.
Цветанов е най-големия проблем на ГЕРБ (освен Боко и самия ГЕРБ, разбира се). Истината е, че работата на полицията се подобри. Подобри се, защото по-зле от преди нямаше как да бъде. Истината е, че се подобри не заради, а въпреки Цветанов. И всички сегашни проблеми и обвинения в полицейщина идват заради този физкултурник. Проблема на Боко, обаче е, че Цветанов държи прекалено много власт в ГЕРБ. И точно оттам ще дойде разцеплението. Тук идва брилянтния ход на Костов - не се обявява против Боко, а против Цветанов. Ако успее вота на недоверие, то ще се постигнат две цели - и Цветанов ще се махне, което е добре както за България като цяло, така и за Боко в частност. И Боко ще трябва да започне да се съобразява със съветите, които му се дават от Синята коалиция, за да продължи да управлява, което е добре за България. Ако не мине вота - още по-добре. Защото това ще засили влиянието на Цветанов в ГЕРБ. А с подмолните действия на физкултурника Боко трудно ще се справи. Конфликтите в ГЕРБ и вътрешната борба за власт ще се засилят. И мнозинството рано или късно ще се разцепи. И тогава – предсрочните избори ще са по-близо от когато и да било. А ГЕРБ бързичко ще потеглят по пътя на забравата, утъпкан от НДСВ. Което, всъщност е най-добре за България.
А Костов … много е рано да отписвате Костов. Той бавно, но сигурно се завръща на политическата сцена. Навремето единственото, което не ми харесваше в Костов беше неговата мания за величие (не, че няма основание за нея). Точно тя му изигра лоша шега, не грешките в управлението му, които няма как да не липсват в което и да е управление, не трудния период, през който България минаваше и неминуемото отблъскване на избиратели заради непопулистките политики, които водеше. За съжаление трябваше да дойде друг, още по-голям мегаломан като Боко (който за разлика от Костов няма основание за своята мания), за да разберем, че Костов всъщност е писано яйце в сравнение с него. И за разлика от Костов, който е умен и може да си вземе урок от историята, това при Боко е кауза пердута.
За Костов не може да се отрече, че е един от двамата политици, които се ориентират блестящо в политическата обстановка (другия е Доган, което не е добре за имиджа като сравнение, но е самата истина). Знаят кога да изчезнат от общественото полезрение, знаят кога да се появят.
Но е може би единствения водещ политик, който може да начертае пътя на България както в краткосрочен, така и (най-вече) в дългосрочен план. Спомнете си къде беше България през 1996-та – 1997-ма – луташе се м/у постсоц-а и демокрацията. Именно Костов начерта стратегическия път към НАТО и ЕС. Сега изглежда лесно, но през ’96-та далеч не беше така. Далеч не беше лесно да се въведе валутен борд (Дянков сега се хвали с някакъв смешен пакт). Далеч не беше лесно да се направи отдавна закъсняла приватизация. Да, вярно, с грешки, но крайно належаща. Далеч не беше лесно да се стабилизира икономиката, която колкото и да е слаба, ако не беше Костов днес въобще нямаше да я има. Може и да не ви харесва, но това е истината. Никой след него, НИКОЙ не е направил толкова за България. Всичко следваха неговия път. Всички! На всичкото отгоре я караха по инерция.
А автора на статията за пореден път показва, че не е просто гербаджия, а е политическа курва, по-дашна и от труженичка на околовръстното. По-добре се кръсти Въртиопашков.
Готов е да работи против България, само и само да се впише редиците на силните на деня. Защото двуполюсния политически модел, колкото и да беше лош, беше по-добър от неговото разрушаване с идването на власт на неориентирани субекти като Царя и Боко. Идването на Сакскобурготски на власт беше най-лошата шега за България. Отдалечи България от логичния път на развитие. Освен, че нищо не постигна, ами и той прокара пътя за Боко. След „образован” Цар сега си имаме на власт не селянина-свинар Ивайло, а селянина-пожарникар Боко.

цитирай
17. haralanov - ГЕРБ също вървят към политическата си гибел
14.07.2011 13:55
Всички знаем,че за две години доверието към ГЕРБ се срина!Недоверието е вече по-голямо.И това е тенденция,която продължава!Това,че лично не ми харесват ГЕРБ не означава,че симпатизирам на Станишев и Доган!Нищо подобно...Но е ясно,че покрай провала на министри като Божидар Нанев,Румяна Желева,Анна-Мария Борисова,Божидар Димитров,Вежди Рашидов и разбира се на Калина Илиева кадровата политика на Бойко Борисов е повече от слаба!Факт!
цитирай
18. orinavi - .........................
14.07.2011 14:06
Senior анализатор, грешен изказ направи. Не работи за Бойко Борисов. Работи с Бойко Борисов, НО.... senior, НО работи ЗА България С Б.Борисов или който и да друг на неговото място. Дано грешката да ти е неволна, дано? Предполагам само, че направи само грешка при изричането на мисълта си? Дано?
Нали има известна разлика?
Възловите фигури да не са чак толкова спокойни, защото историята познава много Чудеса. До изборите могат да станат безброй рокади. В тази работа един път се греши. Като при сапьорите.
Според мене правиш още една грешка: Социалната психика на масите е различна както за различните народи, така и за един и същи народ по различното време от битието му. Основното нещо е, че психиката на масите не е константна величина и е в състояние да се изменя за много кратък период от време. Въпреки ясните правила по които се изменя има обективни обусловености, които не могат да се прескочат само с анализи.
Ако може да използвам едно сравнение насочено към един безгрешен анализатор!? -:)
- "С топ не се стреля по врабче, както и с прашка не се стреля по космически кораб излезнал в орбита в Стратосферата" ... -:))
Но, както и врабчето, така и космонавта имат ПСИХИ-ка. Това май избягва от погледа на доста анализатори или не им стиска да го признаят.
Но тъй като не нося конкретни отговорности, поради не поети ангажименти, пиша си само ей така ... мимоходом.
цитирай
19. svilen75 - Синьорито, дай мейл да си поговорим ...
14.07.2011 14:53
Синьорито, дай мейл да си поговорим след изборите тази есен, които предричаш, че герб ще спечелят. Дай мейл да си поговорим другото лято по това време, когато Боко ще е издухан от властта. Ако не и по-рано. Дай мейл да си поговорим за твоите анализаторски умения тогава ;))). Дай мейл, не заради друго, а защото съм сигурен, че тогава този профил заедно с всички писания и Оди Бокови ще бъдат изтрити от автора си. ;) :)))
цитирай
20. ok3223 - Ммм-даа
14.07.2011 14:55
Пеем песничката, за която сме на трапезата. Стараем се, стараем.
Костов с подкрепата на вота срещу Цветанов щял да загуби, ако има нещо за губбене. Той отдавна е политически труп, и с Димитров са на изкуствено дишане с надеждата, след този вот да лапнат малко чист въздух и престанат да потъват. Каквато съдба очаква "Атака", за безрезервната подкрепа, която оказваше на Боко. Същата очаква и Костов, който има много зам.министри в правителството, което мълчаливо подкрепя до вчера; ако не успеят със СДС да СКОЧАТ навреме от потъващия ГЕРБ.
Маневри,маневри.
А И БОКО НЕ ИМ ОСТАВИ ДРУГ ИЗБОР.
Всичко е в театрото, което ще се изиграе. И нещо много ВАЖНО.
ДА СЕ ДИСКРЕДИТИРА И ИЗОБЛИЧИ ДОКРАЙ МУТРАТА-ФИЗКУЛТУРНИК И ШЕФ НА МВР И ПРЕДИЗБОРНИЯТ ЩАБ НА ГЕРБ ЦВЪЦ. ЦВЕТАНОВ.
ДА ВИДИ И ПОСЛЕДНИЯТ ГЛУПАК КАК И КОЙ БАЙ ГАНЬО,( МИНИСТЪРА НА МВР И ВОДАЧ НА ГЕРБ ДОН ЦЕЦИ ЦВЕТАНОВ) , СЕ ГОТВИ ДА ПРОВЕДЕ ПОД СОБСТВЕНО УСМОТРЕНИЕ И КОМАНДА, ОБРАЗЦОВИ И ДЕМОКРАТИЧНИ ИЗБОРИ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.
Да покаже на всеки и всички (даже и на Берлускони) в ЕС, как се печелят избори, когато си министър на МВР.
Много е вероятно ГЕРБ с богато платените незевисими депутати да ОСТАНЕ. Ха паднало правителството-и всичките независими стават безработни, отиват на бунището. Никой няма да ги потърси за депутати отново. Каквото и да им казват и обещават сега.
ТЕ ИМАТ НАЙ-ГОЛЯМ ЛИЧЕН ИНТЕРЕС ПРАВИТЕЛСТВОТО ДА ОЦЕЛЕЕ И ИЗКАРА МАНДАТА ДОКРАЙ.
цитирай
21. gerbsenior - А защо съм "gerbsenior"?
14.07.2011 16:42
Много просто и фактически вярно за случая име.
Европейската народна партия има структурна фракция "СЕНЬОРИ", у нас в политическа партия ГЕРБ по аналогия има СТРУКТУРНА фракция "СТАРЕЙШИНИ".
Аз съм един от председателите на ГЕРБ-Старейшини, та затова...
цитирай
22. ko642 - Ако може да обясните как някой може ...
14.07.2011 16:48
Ако може да обясните как някой може да бъде "ГОЛЯМ ТЕОРЕТИК в ЕВРОПЕЙСКАТА СОЦИОЛОГИЯ" и в същото жреме да "НЕ РАЗБИРАА от СОЦИАЛНА ПСИХИКА НА МАСИТЕ" на прост български език ще ви бъда много признателен! За мен (без да съм специалист разбира се) разтоянието между тези две неща не е толкова голямо т.е. ако някой е толкова 'голям' в едната област би трябвало да има доста добри познания и в другата. Поздрави за поста!
цитирай
23. kamosutrov - Здравейте! Аз имам страшно много забележки към ГЕРБ
14.07.2011 17:22
gerbsenior написа:
Много просто и фактически вярно за случая име.
Европейската народна партия има структурна фракция "СЕНЬОРИ", у нас в политическа партия ГЕРБ по аналогия има СТРУКТУРНА фракция "СТАРЕЙШИНИ".
Аз съм един от председателите на ГЕРБ-Старейшини, та затова...

Според мен е време да се промени фундаментната структура на обществото. Право, икономика и вторични зависимости. Не е толкова просто, но е належащо.
цитирай
24. gerbsenior - Съвременната социология ...
14.07.2011 17:32
е социална наука с твърде различни научни направления и учебни дисциплини в нея. Аналогично на физиката или биологията, например.
Никой от големите световни социолози не се е занимавал и даже най-често не се интересува от така наречените ЕМПИРИЧНИ СОЦИОМЕТРИЧНИ /социологически/ ИЗСЛЕДВАНИЯ; това са приложни маркетингови проучвания с конкретни задачи. Професор Фотев е теоретик. Теоретик съм, да кажем, и аз.
Но каква е разликата между мен и моя приятел Жоро Фотев?
Аз винаги съм живял като съвършено РЕДОВИ гражданин; пътувам с трамвая и с пътнически влакове, ползвам междуселски автобусчета, движа се абсолютно ежедневно в пълна "единичност" в парка и години наред срещам едни и същи хора, с които се знаем антропологично и се разпознаваме от 200 метра, но те никога не са ме видяли по телевизия, а ако са ми чели статиите и книгите, не знаят, че аз съм техен автор...аз съм иманентен любител на дискретния живот сред хората, говоря си с тях, виждам ги, чувам ги, усещам тяхното настроение, нагласи, мога да ги екстраполирам..., следователно, аз мога да изградя ОБЕКТИВНА И ДОСТОВЕРНА ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКА ХИПОТЕЗА, която да ми даде истински резултати, а не просто числа...
В моите среди и малко по-нашироко аз може да съм "тежък" професор, но в своя автентичен частен живот съм стопроцентов "обикновен" човек с огромни знания, наблюдателност, интуиция, ум...
Теорията е едно, а ОБЕКТЪТ на теорията е нещо друго; за да го опознаеш и да го познаваш, когато говорим за социален, човешки обект, трябва да си истински елемент от него..., трябва да живееш неговия живот, да разбираш, да уважаваш и да цениш този негов живот, защото е и твой частен живот...
А Жоро Фотев, жив и здрав да ми е, си е човек с манталитет на учен, на професор, соткъснат е от личното общуване със своя обект, той мисли дълбоко и гледа надалече, но може да падне в някоя дребна дупка...
цитирай
25. ko642 - Благодаря! Това си е проблем с ли...
14.07.2011 17:50
Благодаря! Това си е проблем с липсата на практика :) Той и Костов беше само един преподавател по икономика - теоретик. Трябва ше му доста време да натрупа практически опит - на гърба на населението за съжаление.
Дори и вие с начина ви на живот обаче не можете да компнсирате липсата на социологично изследвание. Вашите наблюдения са просто наблюдения на една социологична единица. Хората са доста комплексни създания и за да ги манипулираш (което политиците правят по време на избори) трябва добре да ги познаваш.
цитирай
26. svilen75 - Герберче, герберче. . . сега раз...
14.07.2011 18:06
Герберче, герберче ... сега разбирам що за социолог си ... случайно съм учил маркетинг и неслучайно поназнайвам това-онова и ми е пределно ясно, че споменаваш маркетинговите проучвания там, където не им е мястото. Всяко проучване си има конкретни задачи. Доколкото разбирам ти прилагаш метода на експертната оценка. Метод, който може много добре да разгледа проблемите в дълбочина, но не може да опише реалните обществени нагласи като цяло. Сега разбирам откъде идва нереалната ти преценка за управлението на ГЕРБ - та ти участваш в управлението на партията ти, срещаш се с хора, които имат интерес да говорят положително за герб. Извадката ти е изкривена и не е представителна, това е. Само не ми казвай, че докато пътуваш в автобуса разговаряш с всичките 50 човека около теб за управлението на герб, хахаха. Ако беше така, досега да са ти счупили и десетте пръста на ръцете и нямаше да можеш да пишеш постинги ... :) Аз пък мога да ти кажа данните от моите наблюдения върху хората, с които се срещам в ежедневието. Никой, абсолютно никой вече не одобрява герб и Борисов. Много от моите познати открай време му се присмиваха, но вече взе да им става тъжно. Точно както в края на управлението на Тройната коалиция, а това не е добре за герб. Някои бяха обнадеждени в началото на Боковото управление, въпреки очебийните още тогава слабости. Но и те вече са тотално разочаровани. Да не говорим за тези които нямаха особено отношение - за тях Боко вече е същия като предишните, само дето се хвали много повече и съответно повече дразни. Така, че не се учудвай, ако излезе, че не си толкова голям аналитик ;))) Ето я и моята прогноза на база еккспертен анализ: ГЕРБ ги очаква същата съдба както НДСВ. Само, че много по-скоропостижно ;)
цитирай
27. gerbsenior - Аз говоря за моя начин на живот, а не за моите изследвания...
14.07.2011 18:47
Искам да подчертая следното - НАЙ-ВАЖНОТО в едно емпирично изследване, това е неговата начална изследователска ХИПОТЕЗА.
БЕЗ ХИПОТЕЗА НИКОЙ НИКАКВО ИЗСЛЕДВАНЕ НЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИ; всичко друго е СТАТИСТИКА, а не социология..., НЕ изследване...
Ето тук е моята собствена сила - моят начин на живот и моите общувания с хората ми позволяват ДА ФОРМУЛИРАМ ОБЕКТИВНА, РЕАЛИСТИЧНА, ДОСТОВЕРНА спрямо фактите от живота хипотеза...
Който СБЪРКА в хипотезата, той СТОПРОЦЕНТОВО ще изкриви данните от емпирията, няма спасение от изначално погрешна хипотеза...
Разбира се, ПОРЪЧИТЕЛИТЕ И ПЛАЩАЩИТЕ изследването съзнателно или не винаги задават условия за формулиране на хипотезата, която ще доведе до ЖЕЛАТЕЛНИ за тях резултати от изследването...
Когато Станишев каже на Райчо-Кънчо или на Кольо Колев: "СПОРЕД МЕН КАТО ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БСП МОЯТА ПАРТИЯ ВЕЧЕ НАСТИГА ГЕРБ ПО ВЛИЯНИЕ В ОБЩЕСТВОТО, ХАЙДЕ ДА ВИ ПЛАТЯ ДА ПРОВЕРИТЕ ТОВА МОЕ МНЕНИЕ ДАЛИ Е ВЯРНО И ДАЛИ СЪМ ПРАВ" - с това Станишката ВЕЧЕ Е ФОРМУЛИРАЛ ХИПОТЕЗАТА НА ЕМПИРИЧНОТО ИЗСЛЕДВАНЕ, социолозите само ще му подадат потвърдителни числа...
Ето това е пример за МАНИПУЛАТИВНА социология...
Аз изработвам своята хипотеза АБСОЛЮТНО САМ И САМОСТОЯТЕЛНО, ВЪРХУ ХИПОТЕЗАТА НИКОГА НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ВЛИЯЕ, затова и резултатите ми са с голяма степен на достоверност; аз познавам живота и хората, мога да формулирам адекватна хипотеза..., но аз като академичен учен в БАН никога не съм правил изследвания за пари; те са били и са част от моята професионална работа...
цитирай
28. gerbsenior - Съжалявам, Свилен, но пишеш глупости...
14.07.2011 18:53
Дори най-големите врагове на Бойко и ГЕРБ все още ПРИЗНАВАТ, че партията убедително превъзхожда останалите, че е на границата на АБСОЛЮТНОТО мнозинство...
Невъзможно е да се разговаря с човек като теб, но ... живей си живота и вярвай, че ха, ха и ГЕРБ ще падне..., приказката за лисицата, дето вървяла след коча...
цитирай
29. svilen75 - Гербере, пак нещо не си разбрал. ...
14.07.2011 18:58
Гербере, пак нещо не си разбрал. Хипотезата си е хипотеза. След това тази хипотеза се проверява. Приема се или се отхвърля. Твоята хипотеза "Герб готини ли са или да" не е меродавна. И съвсем не е обективна. Каква хипотеза може да има в изследването на нагласите на обществото? Каква хипотеза може да има в одобрението или неодобрението на даден човек към дадена партия. Одобрение, неодобрение, без мнение или пък чрез скала. Това е. И това се проверява чрез изследвания. На репрезантативна група. Тук няма място за експертни мнения. Експертните мнения идват после след по-обширни изследвания за причината за точно тези нагласи. Точни данни. Това е. По-добре спри да говориш за анализи и изследвания, излагаш се, видя си що за социолог си.
цитирай
30. svilen75 - Дали е на прага на абсолютното мн...
14.07.2011 19:08
Дали е на прага на абсолютното мнозинство ще се види още на тези избори. Освен това подкрепата за дадена партия се измерва не само в проценти от гласувалите, а и като абсолютно число. Неслучайно много от партиите като ДПС, БСП, а скоро и ГЕРБ нямат интерес от масовост в гласуването, за да може техните ядра да им докарат по-голям процент. Битката винаги е била за колебаещите се. Боко успя да хване влака на народното недоволство от управлението на тройната коалиция. Но оттук нататък го очаква съдбата на НДСВ. Ако има късмет на следващите избори отново ще гласуват малко хора и приближените на герб в момента ще гласуват за тях, за да запазят хранилката си. А Боко ще се чуди не с кого да се коалира в следващия парламент, а кой ще иска да се коалира с него и как да извива ръце после, за да даде подкрепата си. Защото ще е бита карта. Само, че както са тръгнали нещата скоро ще има народни недоволства и герб ще бъде тотално изхвърлен от политическия живот. Аз също мога да ти кажа кой ще е кандидата за президент на герб, не случайно още не са го обявили. Това ще е самия Боко. Вижда, че нещата не отиват на добре, скоро правителството съвсем ще се окъка, герб си отива и ще се опита да спаси поне себе си на президентския пост. Е, ако не спечели президентските избори резила ще е тотален, но това е единствения му шанс за оставане в общественото полезрение, риска си заслужава.
цитирай
31. megafon - Правилно си анализирал
14.07.2011 19:22
Костов, но все пак да не забравяме, че той е бивш комунист, въпреки, че официално никога не е бил член на БКП. А интереса клати феса. България е била и си остава държава на мафията. Иван Костов е един от нейните основополжници. И това, че върви надолу не е така. Той е един интгирант, притежава някой добри качества които го бутан на повърхността. Но целта му е една и съща - ново разграбване на държавата.
цитирай
32. ko642 - @28
14.07.2011 19:47
Социологическите проучвания и статистиката са тясно свързани. Относно примера ви с манипулативната социология, такава е много лесно да се изобличи. Достатъчно е някой друг да плати на същата фирма/организация да му подвърди противоречива хипотеза на тази на Станишев и тези хора просто ще останат без работа в един момент! Поставяйки се като противовес на една сериозна форма за социологически проучвания, ще прощавате но ми звучи несериозно. Не се и съмнявам че познавате доста хора но че "познавате хората" ми се струва силно преувеличено.

И оше нещо. Преди години купх на дъщеря си една игра - SIM SITY. Дават ти земя и определена сума пари да построиш град. Почваш да строиш улици болници и т.н. ако си успешен градът се населява с хора ако не - остава пуст! Като дойдат хората - продължаваш да строиш, събираш данъци. Трябва обаче да внимаваш какво парвиш защото могат да го напуснат ако не внимаваш. Интересно нали?!
цитирай
33. locke - Социологическите проучвания преди избори у нас...
14.07.2011 21:30
ko642 написа:
Социологическите проучвания и статистиката са тясно свързани. Относно примера ви с манипулативната социология, такава е много лесно да се изобличи. Достатъчно е някой друг да плати на същата фирма/организация да му подвърди противоречива хипотеза на тази на Станишев и тези хора просто ще останат без работа в един момент! Поставяйки се като противовес на една сериозна форма за социологически проучвания, ще прощавате но ми звучи несериозно. Не се и съмнявам че познавате доста хора но че "познавате хората" ми се струва силно преувеличено.

И оше нещо. Преди години купх на дъщеря си една игра - SIM SITY. Дават ти земя и определена сума пари да построиш град. Почваш да строиш улици болници и т.н. ако си успешен градът се населява с хора ако не - остава пуст! Като дойдат хората - продължаваш да строиш, събираш данъци. Трябва обаче да внимаваш какво парвиш защото могат да го напуснат ако не внимаваш. Интересно нали?!

... се правят с цел да докажат предварително зададена хипотеза, а не да я изследват.Разликите в резултатите после се обясняват със статистическа грешка и какво ли още не. Разгледай блога ми - от няколко дни коментирам именно манипулирането на социологическите изследвания. Колко до твърдението 'познавам хората' - абсолютно адекватно е - ако имаш стотици познати и следиш динамиката на техните пристрастия, можеш много по-добре от проучване да прецениш ситуацията. Особено в атипични изборни години като 2001-ва и 2009-та. Тази година социолозите ще познаят сравнително точно и понеже сегашните нагласи (според социолозите) са доста неточни особено по отношение на президентските избори, ще има обяснения как след обявяването на кандидати е имало много динамика и прочее и прочее. За мен въпросът за ГЕРБ е само - на първи, или на втори тур?

Колкото до SIM City - тя е като социологическо изследване - ако зададеш правилните въпроси - ще получиш търсените резултати. Живият живот крие много повече изненади! В живота всеки ден е различен и нов...
цитирай
34. penchoan - Дори най-големите врагове на Бойко ...
14.07.2011 21:37
gerbsenior написа:
Дори най-големите врагове на Бойко и ГЕРБ все още ПРИЗНАВАТ, че партията убедително превъзхожда останалите, че е на границата на АБСОЛЮТНОТО мнозинство...
Невъзможно е да се разговаря с човек като теб, но ... живей си живота и вярвай, че ха, ха и ГЕРБ ще падне..., приказката за лисицата, дето вървяла след коча...


Идващата зима ще бъде катастрофална за ГЕРБ и за България. Скоростта, с която се срива влиянието на ГЕРБ е незапомнена в последните двайсетина години. Трябва човек да е много късоглед политически, за да не вижда това.
цитирай
35. mladezh - Брей - колко много коментари и никой не казва нищо съществено....
15.07.2011 01:23
Абре хора - Вие коментирате защото имате нужда от някакво "признание", или защото това което казвате наистина го мислите??? ...ако е второто - много ЖАЛКО!!! ...чак се защитава Костов и за сравнение се обръща внимание на Виденов?!?!? ...на "умниците", "социолозите" и "историците" тук не им ли стана ясно че КОСТОВ НЕ Е просто име а ЯСНО "определение" еквивалентно и еднакво по "сила" и "титанизъм" на ВИДЕНОВ... простичко и разбираемо е само да се огледате след "разходка" до "ранната ни демокрация от '90те. Хората (политиците) са същите, ситуацията не е много по-различно - е що оправдавате тогава имената на които политически симпатизирате??? ...Костов=Виденов=Желев=Луканов=Божков=Лилов=Доган=Първанов=Сугарев=Дойнов=Ананиева=Овчаров=Бонев=Михайлова... единствените "разлики" в поведението на горните имена са пред "публиката" (чудесен театър) - приликите освен в реалните имдействия дали имате нужда да изброявам? ...като започнемм от имотите и завършим с влиянието което имат (и управляват) върху бизнеса? ...от какъв зор юзъри тук подрипват като "ущипани госпоици" приписвайки тази реакция на "опонентният" политик докато защитават "своя човек"??? ...Та чак примери с чужди (западноевропейски) партии се изтъкват - вие люди, къде живеете и заради кой (какво, че даже и как)??
цитирай
36. svraka - Силно да любят и мразят
17.07.2011 15:34
Ето това е най-големият проблем в България. Ние българите се хвърляме в чувствата си без да вложим и малкото ум, който е необходим за да схванем собствения си интерес. А интереса на всички сочи, че герберите са толкова тъпи, че ще вкарат страната в най-жестокия икономически колапс, който сме имали от началото на демокрацията.
А след като това е ясно, защо е толкова сложно да се схване, че партии с различни идеологии имат еднакво виждане. Никой не може да избяга от елементарната логика.
цитирай
37. miraclio - Не го ли оплакахте вече?
18.07.2011 20:47
Виц от времето на Т.Ж.
Баба Пена:
- Е, не го ли утрепа от първийо път???
Та и вие - НЕ ГО ЛИ ОПЛАКАХТЕ ВЕЧЕ КОСТОВ?тА ВИЕТЕ КАТО ВДОВИЦИ НА УМРЯЛО!
цитирай
38. mladezh - @ svraka
29.07.2011 20:32
svraka написа:
Ето това е най-големият проблем в България. Ние българите се хвърляме в чувствата си без да вложим и малкото ум, който е необходим за да схванем собствения си интерес. А интереса на всички сочи, че герберите са толкова тъпи, че ще вкарат страната в най-жестокия икономически колапс, който сме имали от началото на демокрацията.
А след като това е ясно, защо е толкова сложно да се схване, че партии с различни идеологии имат еднакво виждане. Никой не може да избяга от елементарната логика.

Ако ти имаш някакви проблеми - не се самоласкай правейки ги национални ;) ....това че очевидно си имаш комплекс и признавайки че се "хвърляш в чувства без да влагаш малкото си ум" не означава че трябва на мен да ми е мъчно от този факт - нали? ...още повече - не смятам че някой мислещ различно от теб самият му е интересно какво мислиш... всъщност - след като си признаваш количеството ум с който разполагаш (и очевидното нежелание и неумение да го ползваш), не смятам че мнението ти би било интересно дори и на А.Лилов, Н. Ананиева, А. Томов и В. Божков едновременно ;)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gerbsenior
Категория: Политика
Прочетен: 1811602
Постинги: 610
Коментари: 1666
Гласове: 3891
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031