Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09.2011 22:04 - Етническият национализъм е вампир от подмолите на историята
Автор: gerbsenior Категория: Политика   
Прочетен: 6057 Коментари: 9 Гласове:
12

Последна промяна: 27.09.2011 13:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
26.09.2011
          

          Етническият  национализъм е  вампир

              от  подмолите  на  историята

       Етническият  национализъм е  проклятие  и бедствие за  всяка  нация,  в  която  избухне.

      Понятието „НАЦИЯ” няма  нищо  общо с  понятието „ЕТНОС”. Към  своята  нация абсолютно  равноправно принадлежат    всички rраждани на  държавата; по  своята  същност  нацията   е  точно  толкова  малко  свързана  с етническите  белези  на  личността,  колкото  и  с  нейните  полови  белези.

       За  националната  принадлежност  на  човека еднакво   е  безразлично  както това, дали  е  мъж  или  жена, така  и това,  дали  е по  етнос бъrарин, турчин,  арменец, циrанин  или  евреин.

       Да  се  прокламира  и  публично  да  се демонстрира  етнически  национализъм – това  означава даден  етнос  да се поставя  НАД  останалите  етноси, да  се  нарушават  не  само  конституцията  и  законите, но  да  се  нарушава  и световната  харта  за  правата  на  човека.

       Отделният  индивид може  в  своето  самосъзнание  да  се  самопреживява  като етнически  националист. Но  никой  ПОЛИТИК не  може  да  прави  това,  никоя  МЕДИЯ не  може да изразява  и да  защитава  етнически фундиран  национализъм.

        В  нашата  политика  виреят  и  битуват  етнически  националисти. Дали  ще  наричат македонците  бълrари, или  ще мразят  циrаните  и турците,  това  са  подробности  от  пейзажа.

        Етническите  националисти  нямат  място  нито  в  политиката,  нито в  медиите.  Ако  ние, rражданите  на  нашата  единна  бълrарска  държава,  не  разберем  навреме  това, ще  плачем  с  кървави  сълзи…

                                       Новина от  днес, 27.09.2011
Главният прокурор нареди МВР незабавно да арестува всеки, насаждащ етническа омраза.




Гласувай:
19



1. krivoshapkova - Прав сте...
27.09.2011 00:32
...проблемът не е в етническата принадлежност , а в двойния аршин, с който изпълнителната и съдебна власт ни кроят шапките...
цитирай
2. bojo12345 - Докато има...
27.09.2011 06:15
Етническа партия ДПС.Цяла Европа знае ,но на нашите упровници им е добре-разделяй и владей.Обикновенният човек независимо от кой етнос е този който
изнемогва.Политическия елит мереи с двония аршин.
цитирай
3. mikino - Проблемът е, че използваха хора...
27.09.2011 09:35
Проблемът е, че използваха хората!!! ТОВА СТАНА СНОЩИ В СОФИЯ!!! От израз на позиция - закон за всички, пременаха в етнически лозунги!!!
цитирай
4. malchaniaotnadejda7 - Има там една мутра, която безнак...
27.09.2011 12:00
Има там една мутра, която безнаказано е създала мутрафонска империя, извършва поръчкови убийства, включително на непълнолетни!, и всичко, което една нелигитимна престъпна структура прави. България има закони, пред които всички постепенно ще привикнат да бъдат равни. Който не му изнася - бохчата и - вън! И друго - всеки роден в тази страна и избрал да живее в нея е българин. Някой да е чул американците (примерно) да се делят на сикхи, черни и индианци? Не. А канадците? Тази "многонационална нация" до степен на оксиморонност?! Не! Дойде ли полицай или представител на закона, ръцете на тила и вкл. най-войнствени секти, дето носят саби и имат разрешение за оръжие, според религията си - стават по ниски от тревата. Защото Законът там е с главно З! Но тези млади нации (на по стотина и кусур години, и далеч не идеални - земната цивилизация уви, няма модел на демокрация, който да е съвършен) са си изковали закони. Отвоювали са ги, гласували са ги, изисквали са ги от онези, на които плащат заплати чрез данъците си. Толкова. А масовите психози и нахъсванията с расови омрази не водят до нищо добро, а до примитивизъм, безсилие, липса на контрол и не до държава, а до територия от третия свят на ориента. Изборът все още ни принадлежи. В крайна сметка, той е личен, а не масов! И за да не бъда голословна един пример - тази нощ никой нищо не е палил от мястото на трагедията, но "колеги" - поврътливи журналя - вероятно добре подплатени, т.е. платени - раздухаха по медиите, че "българи палили къщи на цигани"!??? Без коментар. Ясно е, на кого служи подобна "информация", т.е., дезинформация, какво разпалва, какво дестабилизира.
цитирай
5. kasnaprolet9999 - Точно с държавната политика на ч...
27.09.2011 12:21
Точно с държавната политика на чадър върху ромите всички правителства от прехода демонстрираха етнически национализъм и постави този етнос НАД останалите етноси, нарушавайки не само конституцията и законите, но да се нарушава и световната харта за правата на човека.

цитирай
6. lambo - Циганите не са българи, и ние българите не сме цигани
27.09.2011 12:29
Това първо ...

Второ ... вече 2 години анти-белите расисти и престъпници Бойко Борисов, Волен Сидеров, Иван Костов с парите от нашите данъци, хрантутят ...

стотици хиляди "САМОТНИ" МУРГАВИ МАЙКИ, които нямат и 1 ден трудов стаж заедно, но затова имат по 10 до 23 чаавета всяка

А на почти 600 000 бели деца, са спрени мизерните детски от 35 лв. Защо ?
Защото родителите им плащали данъци, върху облагаема сума, по-голяма от 350 лв. БРУТО

СМЪРТ на АНТИ-БЕЛИТЕ РАСИСТИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
7. malchaniaotnadejda7 - Определено е от подмолите на историята. И то на най-новата история на България. В която съучастваме и ние.
27.09.2011 13:31
Защото не си даваме ясна сметка, че сега жънем плодовете на една политика, която половин век разделяше България на българи и не българи, на турци, македонци, цигани. Огромният ми страх е, че ние, гражданското общество, не виждаме, къде корени истината за този жесток национален проблем, за тази пропаст, отворена като рана (от политиката на Коминтерна, която 50 години разделяше България изкуствено на компактни „цигански” и „турски” села) и как да се справим тук и сега с него. Не, няма да го решим с призиви за избиване на циганите и с проповядване омраза на етническа основа, с която само конкретни политически сили ще се облагодетелстват и възползват за тясно партийните си интереси. И в крайна сметка ще дискриминират доста разклатената ни национална репутация. Което пък, ще има пагубни последствия за България.
А защо в последните 20 години допуснахме в българския парламент да се подвизават партии на етническа основа – (Догани и Донове) - нещо нечувано и невиждано в никоя съвременна демокрация?! Да помислим, КАК, ние, като български граждани можем да стабилизираме тази страна. За нас и за децата ни. Дали като разпалваме омраза на етническа основа, от която ще се възползват определени политически кръгове? Или като внесем промени в законодателството на тази страна - закон за полицията, закон за защита на детето, законодателни промени в социалната сфера, здравеопазването и образованието!

цитирай
8. odisei07 - !!!!!!!!
27.09.2011 14:14
Абсолютно не иде реч за етнически национализъм, драги ми авторе на блога!

Хайде пак колко онеправдани били циганите,и видите ли мислещите хора в тая държава задължително са фашизирани и лумпенизирани индивиди-националисти, при това етнически !
Абсолютна заблуда! Случващото се е ИЗРАЗ- ИЗРАЗ НА ГРАЖДАНСКА ПОЗИЦИЯ И СЪВЕСТ!!!
Същото щеше да се случи и ако проблемът провокирал тия реакции на обществото беше предизвикан от някой турчин, арменец или евреин, и ако той се държеше като циганина Киро! Ако неговият етнос беше толериран и се държеше като кировия!
Тъй, че- спестете си разсъжденията!
Проблемът е граждански!
Колкото до расизма- ДА, В БЪЛГАРИЯ ИМА РАСИЗЪМ, НО ТОЙ Е СРЕЩУ ОБИКНОВЕНИЯ БЪЛГАРИН! Защото държавата проявява двоен стандарт към различните слоеве в обществото и към отделните и етноси!
Или може би според Вас българина трябва да обърне и другата буза- защото е християнин?!
В заключение ще Ви цитирам нещо от Джордж Хърбърт Мийт-американски философ и социолог: „ОБЩНОСТ, В КОЯТО ЛИПСВА СЪТРУДНИЧЕСТВО И СОЛИДАРНОСТ, ДОВЕРИЕ И ЧУВСТВО ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ,ВСЕ ПАК Е ВЪЗМОЖНО ДА СЕ ОБЕДИНИ И ПРИ ЛИПСАТА НА ТЕЗИ ОБЩЕСТВЕНИ ЦЕННОСТИ. НО ТОВА МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ ЕДИНСТВЕНО И САМО ПОД ЗНАМЕТО НА НАЦИОНАЛИЗМА!”

Помислете над това- има защо! И тогава използвайте термини като етнически национализъм!!!

цитирай
9. krasimirvm - Патриот
30.09.2011 06:07
Приятелю и ти си едно мазно и кирливо мекере , я ми кажи в коя държава мнозинството храни мързеливото и крадливо малцинство , което знае само да краде , да не работи и убива , и да чака на помощи . Ти знаеш ли каква разсипия е по Българските села от тази пасмина която защитаваш така усилено . Ти знаеш ли че във франция са се опитали да ги интегрират преди повече от 500 години и не са успели , а в Холандия направо са ги прогонили и не искат да ги виждат и чуват , ето защо не ни искат в Шенген , защото знаят какво ги чака горките Холандци. Ти знаеш ли за тези двадесет години са подадени стотици хиляди жалби от циганските грабежи , е питам те аз къде бяха крадливите мекерета които ни управляват и боклуците като журналистката Миролюба Бенатова да ги озаптят още тогава , а сега такива отрепки като вас ревете че сме националисти . Ами знаете ли че заради тази наша толерантност сме останали 7 милиона и сме сред наи бързо изчезващите народи по света . Твоите цигани защо не са толерантни към нас Българите , в нашата собствена държава , защото тази държава не е тяхна . Та вие си плещете колкото си искате ронете кирливи сълзи за мръсните мангали а пък ние ще ставаме все повече националисти и накрая ще вземем нещата в свои ръце , както направиха хората в Шотландия и Норвегия , избраха си националисти да ги управляват .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gerbsenior
Категория: Политика
Прочетен: 1816066
Постинги: 610
Коментари: 1666
Гласове: 3891
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930