Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.10.2011 22:50 - BTV е най - rледана, но и най-мразена телевизия
Автор: gerbsenior Категория: Политика   
Прочетен: 6326 Коментари: 7 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
07.10.2011
            

Академичен  изследователски център

              „ОБЩЕСТВО  и  ПУБЛИЧНОСТ”

           BTV  е  най- rледаната,  но  и най-мразената

                                   Телевизия

          По  повод  реакцията  на  общественото  мнение спрямо репортажите  от  Катуница на  журналистката Миролюба Бенатова проведохме  качествено социално  изследване  върху причините  и  мотивите на  тази  безпрецедентна обществена  реакция.

           Получиха  се  резултати,  които изцяло  съвпаднаха с  водещата  хипотеза  на  теоретичния  изследователски  модел.

           Острата  отрицателна  реакция  на  общественото  мнение  е  била  мотивирана едва на около  30%  от  самите  конкретни  репортажи  на  Бенатова,  докато  фундаментална  роля  за реакцията  е  принадлежала  на  трайното  зрителско  недоволство  от  самата  телевизия  като  цяло.

           Днес  нито  един  журналист, който  е  професионално  тясно  обвързан  с  тази  телевизия,  не  се  ползува  с  доминантно  обществено  доверие. Зрителите  недоволствуват  от  преднамерената  и  ясна  за  тях  манипулативност,  която  се  е  превърнала  в  стил  на  телевизията.

             Да,  телевизията  има  зрители,  но  телевизията  няма  нито  доверие,  нито  влияние.  Който  не  разбира  това,  значи  бърка  популярност  и  влиятелност,  бърка  популярност  и  доверие.






Гласувай:
9



1. soraia - Престанах да гледам БТВ много от...
08.10.2011 12:34
Престанах да гледам БТВ много отдавна,като съвсем отговорно мога да кажа че за мен те са скучни,не дотам професионалисти и възпитани.Но повтарям това е лично мое мнение.Сериялите турски или латино са ми втръснали,говорителките лошо облечени,вечни фалове във връзката при репортажите им "на живо".Вярно е че когато започнаха беше по–интересно,но...Времето им приключи и почти никой уважаващ себе си не ги гледа. Жалко за тях!А когато не направиха нищо друго освен да се опитат да замажат гафа на Бенатова,която дори не поиска извинение, съвсем отврати хората от техните предавания,но лошото е че вече не вярват на поднесената от тях информация.
цитирай
2. borsi - Не купувайте нито един продукт или услуга рекламирани по БТВ
08.10.2011 12:40
Не купувайте нито един продукт или услуга рекламирани по БТВ. Нека ги ударим там където най-много ги боли - Приходите от реклама.
Щом обичат Цар Киро повече от нас, нека той им бъде потребител.
цитирай
3. apostapostoloff - Че то какво ли пък има да се гледа
08.10.2011 13:55
по тази кабеларка на КДС? Нищо не заслужава внимание. Няма нито едно стойностно, ценно предаване. Тъпотия до шия катадневно? И денем, и нощем.
цитирай
4. remarek - И не е само това!!!
08.10.2011 14:04
Аз не гледам БТВ от доста години. Първата причина беше Слави, кога чух,че негови "приятели" са вече Лоренцо Ламас, Жан Клод ван Дам и много други. После, това което никой не спомена през последните дни - никой ли не помни манипулативните репортажи на Бенатова за либийските сестри. Както и "случайната поява" на Слави в цялата история. Слави го имаше и в издигането в култ на Доган и обръча от фирми, оплюването на Волен, оплюването на Борисов. И се оказа,че всичко е на лична основа - преди някой му позволявал, а сега някой му забранил да продължава да забогатява незаконно. После се появиха благотворителните предавания и скандалните хонорари на Ани Салич. Та това е БТВ. Какъвто бащата /Мърдок/ такава и дъщерята /БТВ/. Турските сериали и новото име на БТВ - Босфор ТВ, ще коментираме друг път.
цитирай
5. penchoan - Ако се направи класация по попул...
08.10.2011 18:34
Ако се направи класация по популярност на 10-те най-добри журналисти в страната, нито един от тях няма да е от бтв. Тази телевизия винаги е обслужвала чужди на България интереси и е заставала на страната на този, който плаща най-добре, а това в повечето случаи са били управляващите. Затова не е пресилено да се каже - платена правителствена телевизия.
цитирай
6. bogolubie - Одеве гледах предаването на Карбовски.
08.10.2011 20:19
Защо от БТВ не отидат там, където е отишъл той? Те винаги обвиняват българите и оневиняват всички, които се гаврят с тях. Повтарят едни и същи думи, чути някога от някого, само и само да обвиняват българите и християните изобщо, за да оправдаят делата си. Лошите неща в България стават заради техните внушения. Дали тези, които оставиха цветя пред джамията, оставиха и пред църквата на свидетелите на Йехова?! Свидетелите на Йехова не извадиха ножове и тръби. Макар и различно от нас да тълкуват библията, все пак те се оставиха да бъдат жертви, както ни учи Новият завет. А ето, в пазарджишката махала имало талибани, които бият без повод християни - евангелисти и ги наричат гяури, т.е. безбожници.
Всички искаме мир. Но мир с подчинение от страх или от невежество, без познание на основните идеали на отделните религии и общества, е лицемерие, чиято маска ще падне и ще започне вакханалията на злото. Мразят ТВ СКАТ, която редовно се гледа в Турция от нашите изселници, но тук е отхвърляна и обвинявана, защото истината не е изгодна на някои. А в предаването на БТВ от Кърджали с кандидат-кметоветв агитката на ДПС постоянно заглушаваше думите на другите със свирки, което е обидно не само за тях, но и за зрителите, но БТВ не ги спряха, не спряха предаването от там в знак на протест, заради неуважителното поведение на тази група. Защо ли?!
цитирай
7. zeroprojectstudio - Бихте ли предоставили повече данни ...
10.10.2011 21:03
Бихте ли предоставили повече данни от самото изследване.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gerbsenior
Категория: Политика
Прочетен: 1811637
Постинги: 610
Коментари: 1666
Гласове: 3891
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031