Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.10.2011 23:11 - Дебатът Плевнелиев - Калфин: Росен просто беше по-добър...
Автор: gerbsenior Категория: Политика   
Прочетен: 17064 Коментари: 33 Гласове:
10

Последна промяна: 11.10.2011 23:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
11.10.2011
          

             Дебатът  Плевнелиев -  Калфин:

           Росен  просто  беше по-добър и  по-убедителен

         Дебатът премина  в напрежение и беше зареден  с  вътрешната  амбиция  на  двамата участници да  се  представят   възможно  най-добре.

         Само  че  Калфин е  рафиниран  политически  демаrоr и такъв  си  остана  през цялото  времетраене  на  дебата.

         Росен  беше  съвършено  прав  в  една  своя  констатация, че политическите  спекуланти  от  рода  на  Калфин  изобщо не  умеят  да  се  държат  като  държавници,  те  нямат  у  себе си  дълбинно, фундаментално  уважение  и  отношение  към  институциите.

         Зрителите  видяха,  чуха  и  усетиха най-важното  и  най-същественото -  Росен  Плевнелиев  е личност  с  отлични  качества  и  като  човек,  и  като  държавник.

        Росен  утвърди  и  разшири  доверието  на  избирателите в  собствените  му  качества,  докато  Калфин със  своята бруталност и  преднамерено неадекватна  язвителност не  спечели  нито  един  човек  извън избирателите  на политическата  му  партия.

        Росен  просто  беше  по-добър,  защото е  просто  по-качествен  тип  личност,  която внушава доверие на  избирателите.

       Почитания,  Росене!

      УСПЕХ!






Гласувай:
26




1. patzolino - Всички са един дол дренки.
12.10.2011 10:09
Не успях да гледам дебата, но и без да съм го гледал, мога да кажа, че всички са един дол дренки. Ако си мислите, че зад театралното представяне на Росен не се крие мафията на ГЕРБ, много се лъжете. Този човек успя и мен да ме заблуди в началото. Казвах си - "ейй, най-накрая един нормален, съвестен и добронамерен министър". Само че какво се оказа - лъснаха му кукловодите още когато направиха "великата" акция по заснемане на незаконни палати. Какъв беше резултатът? Малко ПР, малко съборени къщи на бедни и честни рибари и НИКАКЪВ резултат сред богатите и ПАЛАТИТЕ!!! Нямаше нито един съборен палат! НИТО ЕДИН!!! Това говори единствено за двойни стандарти и покриване на нечий интереси. Ако такъв човек искате да стои най-горе на държавата - определено си заслужаваме теглото и скоро няма да се оправим!
цитирай
2. demonwind - Не съм гледал дебата,
12.10.2011 10:20
но отсега мога да кажа - който не се забърква в подобни дебати, той ще е следващия президент. Освен ако народа не е оголял и оциганял дотам, че да си продаде гласеца за по 50-100 кинта на глава добитък. Аз се сещам за един човек, дето не си пъха носа по дебати, а е и достатъчно публична личност. А вие?
цитирай
3. apostapostoloff - Да, народът е толкова оголял и обосял, че е успял
12.10.2011 10:28
да спести САМО 51 МИЛИАРДА лева! Сиромахомилите да се гръмнат, за да не дращят повечете все едни и същи тъпотии по блоговете!
цитирай
4. wilim - не сатирично - сардонично!
12.10.2011 11:42
Смешно е! Много е смешно! Не съм нито за Калфин, нито за Плевенелиев, обаче чак сардонична ми става усмивката като чета коментарите! Аз и ТВ не гледам! Обачее - като видя Калфин и се сещам за синчетата на висшите партийни другари, които сега командват България! Като видя ПлевенЕлиев пак се сещам за същото, само че с допълнителен аромат на нещо много мазно и сладко - баклава,например! И ми е смешно, че и в Блог.бг има хора, които вярват в подобни комедии!!! Ами то няма никаква разлика бе!
цитирай
5. wilim - забравих!
12.10.2011 11:46
Забравих да спомена, че най-качествен кандидат е Светлин Витков и аз ще гласувам за него! А за тези двамата лъжци - "ела ми го фани......"!
цитирай
6. patzolino - до wilim #5
12.10.2011 11:48
+1
цитирай
7. borjanmljakov - панто, а защо обичаш да правиш дудуци?
12.10.2011 12:07
Приятно ли е?
цитирай
8. demonwind - Бай Постол
12.10.2011 12:19
пак се е изакал неподготвен. И е сънувал някакви 51 милиарда, ама в монголски тугрици или виетнамски донги... Е, то някои "спестиха" двайсетина милиарда на народа по швейцарски банки, обаче повечето ги отстреляха. Само дето парите отлежават "на топло" и чакат някой малоумник да ги открие, досущ "Съкровището" с Никълъс Кейдж. Най-големия проблем на сиромаха е когато не осъзнава, че е сиромах...
цитирай
9. kostadin - И двамата са популисти от семената ...
12.10.2011 12:24
И двамата са популисти от семената на БКП!
цитирай
10. kyureto - Нищо ново под слънцето
12.10.2011 12:32
Чета коментарите и ми става тъжно и пределно ясно защо нашата хубава страна не
е случила с население...
Как още има хора, които не разбират, че хората като Росен Плевнелиев са единствената надежда за тази изстрадала страна.И ГЕРБ тук няма почти нищо общо.Казвам го, защото познавам човека от преди 15 години и следях индиректно неговия път.С каквото се захвана го докара до успешен край и без фанфари и барабани.И най-вече без да пречи на останалите и за тяхна сметка.
Какво друго е важно за празнодумците разбирачи и неверници.Да дирят под вола
теленца? Вярно е и това ,че много ни лъгаха и още се опитват.Но също е вярно ,че е крайно време да се научим да отсяваме зърното от плявата.В името на децата ни поне.
цитирай
11. demonwind - 10. kyureto
12.10.2011 12:47
Плевнелиев може да е страхотен като човек, но като политик е кукла на конци, и то от тези, дето не могат сами да се движат. Точно това е най-страшното. Макар, че президентът на България е само представителна фигура без кой знае какви правомощия. Като визия би могъл да представлява страната, културен човек е, интелигентен, и то доста. Магистралите прословути не ги направи, няма и да ги направят Гербаджиите до края на мандата си. За сметка на това обаче опоскаха почти до шушка резерва, като Водача им прерязваше лента след лента и обясняваше колко милиона сме усвоили вече от ЕС. А истината е съвсем друга и много по-страшна - до момента сме усвоили само трохите от ЕС, милионите още не са отблокирани. Харчат се пари от резерва, Европа гледа какво правим (магистралите например) и може да го одобрява, но никъде не се споменава, че парите ще се отпуснат именно за тези проекти, които вече са изпълнени. Което какво означава? Че след две години (когато Бойко вече не е на власт) ще питаме къде серат гладните, и то така, че Европата ще се чуди пари за ядене ли да ни дава или за ковчези. Защото една Гърция стига. Когато следващия след Бойко Месия дойде (ако народът не се е осъзнал дотогава), ще хвърли цялата вина за оскотяването върху предшественика си, а пък онзи ще отговори в типично неговия стил, че "за разлика от комунистите поне е направил нещо, не е изял и изпил парите, след което ще хвърли цялата вина върху ЕС и Станишев - Съюза, че е спрял неоправдано парите, а Станишев - че заради него са ги спрели). След което още една огромна порция кадърни българи ще се юрнат да мият гъзове на миризливи западняци за единия насъщен (буквално) или да се пребиват полулегални по строежите на същия този Запад, а България ще намалее с още няколкостотин хиляди. Българи. За сметка на ИНДОбългарите...
Плевнелиев наистина е много умен човек. Защото по този начин ще бъде встрани от бурята, а и като президент ще има възможност да се докаже като личност. Въпреки това, не е моят избор...
цитирай
12. beast - Нещо не си схванал
12.10.2011 13:03
Нещо не си схванал дебата. Защо Плевнелиев не отговаряше на Калфин по същият начин, по който беше нападан? Защо Бареков не зададе въпрос какво е станало през последните 10 години под "управление" (по-точно ловуването) на Първанов? Замисли се над това и ще видиш, че Плевнелиев е просто подставен, както и Калфин (калфата btw). Използвайте главите си. Борисов играе с Първанов, така както Путин с Медведев.
цитирай
13. mariantoanet - ?
12.10.2011 13:30
http://www.youtube.com/watch?v=lxDFKYlAqqA&feature=related
ма той не иска да е президент, нито кмет , той си иска магистралките
цитирай
14. gerbsenior - Това беше дебат за доверието и съответно за влиянието върху милиони...
12.10.2011 14:20
... избиратели, а не за удоволствието или неудоволствието на няколко експерти-наблюдатели.
Росен трябваше да съхрани и при възможност да увеличи степента на доверие, с която се ползва, защото той е действително уважаван държавник с висока степен на доверие като министър.
Росен осъществи своята цел по един очакван и убедителен начин. Разбира се, той няма опит в такива публични дебати, но следващият път ще се представи още по-внушително. Росен знае, че ще бъде следващият Президент и това естествено ще проличава още по-релефно в предизборното му поведение.
цитирай
15. rustocks - Забравих да спомена, че най-кач...
12.10.2011 16:05
wilim написа:
Забравих да спомена, че най-качествен кандидат е Светлин Витков и аз ще гласувам за него! А за тези двамата лъжци - "ела ми го фани......"!

цитирай
16. mikino - Няма лидер!
12.10.2011 16:30
За мен няма човек, който да заслужава гласа ми! Причината е, че от 22 години насам се въртят един физиономии... Ако не са същите, то са техни поризводни!
Нещо трябва радикално да се промени в държавата ни!
цитирай
17. apostapostoloff - Чукундурът демонгъз, пак не е разбрал, че
12.10.2011 16:52
в 12 000 000 банкови сметки българите имат цели 51 МИЛИАРДА ЛЕВА. Това са факти, гъзоебльо! То бива, бива тъпотия, ама чак пък толкова не бива! А тия пари, за които ТИ бълнуваш, ще ги търсиш на майка си у...
цитирай
18. alchemist - Готви се народе
12.10.2011 17:24
Заради изцепките на Цвъки. Цв. и Боко Картофа, и заради безумните закони на ГЕРБ. Сега Плевнелиев, ще го отнесе. Хубав човек, но партията му е лоша.
цитирай
19. idealist - gerbsenior
12.10.2011 17:49
За днес изпълни ли си нормата за писане на възхвали към Плевнелиев? Можеш да отидеш вече да си получиш сребърниците от Цветанов :) А след това - да разгледаш някоя от графиките на Почетния художник Бойко :)))
цитирай
20. christos - ФОКУСИ
12.10.2011 17:55
Нали знаете как се правят фокуси? Действието отдавна е извършено и в последствие гледаме заблудата. Който и да изберат, дори кандидата на синята коалиция той ще защитава все същите интереси. Много бързо се забрави кой издигна Б.Б. Единствено хубаво е , че той продаде само Булгартабак а не всичко както другите преди него . А и тази продажба е голяма грешка.
Първо защото ние щезагубим във времето много и второ, ако беше дал мажоритарният дял на булгартабак в акции на производителите на тютюн сега щеше да има много повече гласове и нямаше да се налага с инциденти да се отбиват хората от урните.
christos
цитирай
21. lubara - "Ако не си уверен, не изпреварвай". Препоръчвам за лого на избирателя.
12.10.2011 18:01
Жалкото е, че от това заглавие можем да съдим за това, как даваме гласа си.
Този е по-добър от онзи, дайте да го подкрепим.
Според мен най-погрешно е гласуването на този принцип. От двете злини, по-малката.
И само да попитам какъв държавник може да е човек, който от няколко години е в политиката, и то като управляващ.
Той си е една интелигентна, може и да е честна, но все пак марионетка. Без свое мнение, кукла на конци.


цитирай
22. locke - Харесва ми новата линия на атака срещу Росен - 'кукла на конци'
12.10.2011 18:11
Определно е забавна, особено ако някой случайно знае какви са правомощията на президента.
Коментаторите - прочете конституцията и изгледайте един дебат, после си плюнчете клавиатурите!
Да не стане като вица:
- Киркор, хареса ли ти последният концерт на Гяуров!
- Не!!!
- Ама ти гледа ли го?
- Не съм, ама Гарабед ми го изпя и хич нищо не излезе!

Като цяло не съм съгласен, че дебатът бе спечелен от Плевнелиев. По всички правила се получи паритет!
цитирай
23. demonwind - Апостолее,
12.10.2011 18:16
глупак си и такъв ще си останеш! 51 милиарда може само гладната ти болна тиква да ги сънува. От тези 12 милиона банкови сметки 99 % са празни като кесията ти, дето я търкаш като Аладин лампата, облизвайки се пред поредната промоция на вкусни наденички в Билла или Фантастико. Тия факти не знам откъде ги вземаш, ама аз имам едни съвсем други, дето съм ги взел откъдето трябва. Не са секретни и можеш да ги намериш, стига да искаш. Там се споменава, че вече 98 процента от българите са затънали до шия в кредити, над половината народ не може да плаща тези кредити (за парно и други екстри не говорим) и на практика вече не е собственик на дома си, който принадлежи на банките. Ама ти си човек с отклонения, разбирам те напълно - културен човек, поставен в условията на крайна мизерия, накрая изперква. Познавам доста като теб. Бедни като въшки, но все пак горди. Е, то не може без такива, нека поне малко вдигат увяхналото самочувствие на българина. След като не могат да вдигнат нищо друго...
Блажени са вярващите, Апостоле, и ти най-добре трябва да го знаеш...
цитирай
24. ok3223 - Апостолее, Апостоле...
12.10.2011 20:06
Що не се гръмнеш. Бива грандомански изцепки,ама ти почваш да постаяш гинесови рекорди. Слез наземи. Твоето е гладна кокошка просо сънува...Demonwind право ти дума.
Има много пари,около 3 трилиона у долари, ама са на китайския народ и банки.

Плевнелиев или "Плевнята", както "галено"го наричат неговите земляци е 100% кукла на конци, която има за задача да стане президент и топли мястото за Боко Рапоня, КОГАТО БЛАГОВОЛИ един ден ДА СЕ КАНДИДАТИРА.
Та и Плевнята е стандартна марионетка, мазна и гузно угодлива. Винаги съгласния... до Боко ОТ БАНКЯ. Винаги на разположение МАЗНА ГАНА, способна на сичко за да му се хареса. Идеална политическа протистутка, достоен ученик и последовател Боков, негов любимец. Истинска политическа нула напомпана с въздух, протежирана и лансирана от него.
цитирай
25. wilim - тъпо...тъпооооо!!!
12.10.2011 20:08
Четох коментарите! Писах и аз! Абе и тук ли има платени драскачи, или на мен така ми изглежда??? Ясно е - както пее кандидат ВИТКОВ - "Погледнах после и канал 1. Той още си е същото лайно.....ебаси....ебаси....ебаси колко много пеераси..." - това е концертно ..... обаче е много вярно и не само за канал 1 !!!!!!!!
цитирай
26. vencivvg - ЗАЩО !
12.10.2011 23:14
Защо Плевнелиев не спомена нито един път за Първанов?
Забранено ли му е? От Кой?
Както каза Калфин промяна трябва да има. В момента президента е червен доносник-комунист, време е следващия президент да е демократ. Ако може да е и анти-комунист ще е най-добре.
Кога ще чуем оценка за пропилените 10 години от Гоце?
Нали за неговото наследство се борят кандидатите.
цитирай
27. neutral - Не са интересни дебатите. Единият ...
13.10.2011 02:09
Не са интересни дебатите. Единият опонент съсипва другия с истина и разумни аргументи. Другият обаче е безпардонен лъжец. Който така или иначе разчита на вота на прости и зли хора. Които нямат съответно способността и желанието да проверят достоверността на фактите от диспута. Както си каза Плевнелиев, думите на политиците нямат значение, важни са делата.
цитирай
28. andrei - Нещо са Ви объркани понятията за държавник...
13.10.2011 06:11
Не виждате ли,че Плевнелиев прилича и се държи,като келнер...
цитирай
29. neutral - Чета коментарите и ми става тъжно и ...
13.10.2011 15:48
kyureto написа:
Чета коментарите и ми става тъжно и пределно ясно защо нашата хубава страна не
е случила с население...
Как още има хора, които не разбират, че хората като Росен Плевнелиев са единствената надежда за тази изстрадала страна.И ГЕРБ тук няма почти нищо общо.Казвам го, защото познавам човека от преди 15 години и следях индиректно неговия път.С каквото се захвана го докара до успешен край и без фанфари и барабани.И най-вече без да пречи на останалите и за тяхна сметка.
Какво друго е важно за празнодумците разбирачи и неверници.Да дирят под вола
теленца? Вярно е и това ,че много ни лъгаха и още се опитват.Но също е вярно ,че е крайно време да се научим да отсяваме зърното от плявата.В името на децата ни поне.


Абсолютно. Е те тея тук, които коментират са жалка картинка. Комплексарчета обвързани с някоя партия. Тарикати, чийто далаверки са секнали след идването на ГЕРБ на власт. Дребни душици, които са се вглъбили в сметките си за парно и не могат да видят по-далеч от носа си. Или най-обикновени идиоти.
цитирай
30. penchoan - В началото Плевнелиев наистина ...
13.10.2011 21:10
В началото Плевнелиев наистина беше по-самоуверен и убедителен. Личеше, че е назубрил готови изрази и се справяше добре. Обаче Калфин се окопити и показа възможностите си. Не може да се скрие, че много по-интелигентен и с по-бърза мисъл от съперника си. Плевнелиев се изложи, когато започна да избягва отговорите и използува безплодната тактика на Борисов, да насочва вниманието към миналото, когато се почувствува безпомощен. Отказа да отговори на въпроса за собственото си мнение за шистовия газ и избягна отговорите на още няколко въпроса. В крайна сметка Калфин излезе победител от дебата.
Ще видим и на 15 октомври, с включване на Кунева какво ще покаже дебата, но най-големият успех на Плевнелиев ще бъде да се докопа до балотаж, където със сигурност ще загуби. Циганизираната партия ГЕРБ няма шансове при избора на президент.
цитирай
31. анонимен - Абстрахирайки се от всичко друго,
14.10.2011 09:39
Плевнелиев показа на цяла България лицето на младите българи, които навлизат в политиката с чисто минало, ясни концепции, липса на обвързаности и зависимости и най-важното - необременени от догми и спомени от миналото .
Желая чрез него успех на България !
цитирай
32. lambo - ГРАНДИОЗЕН МИТИНГ на ГЕРБ в ТРОЯН ...
14.10.2011 10:36

ГРАНДИОЗЕН МИТИНГ на ГЕРБ в ТРОЯН !

Виж снимките ТУК :

lambo.blog.bg/politika/2011/10/14/grandiozen-miting-na-gerb-v-troian.835238
цитирай
33. hatanasov - Все един от тримата комунисти...
17.10.2011 00:02
ще е най-добър. Но барикадата има само 2 страни. А тук беше само едната страна.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gerbsenior
Категория: Политика
Прочетен: 1810617
Постинги: 610
Коментари: 1666
Гласове: 3891
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031