Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2012 21:02 - ДЪРЖАВНА СИУРНОСТ ... ЩЕ РАЗБЕРЕ ЛИ НЯКОГА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ ФУНДАМЕНТАЛНАТА ИСТИНА?
Автор: gerbsenior Категория: Политика   
Прочетен: 5414 Коментари: 7 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
27.01.2012
       ДЪРЖАВНА  СИГУРНОСТ:
          КАКВА  БЕШЕ  НАЙ-ПРОСТАТА
                             ИСТИНА?

                  Институцията "Държавна  сигурност", действуваща при конституционно  закрепеното и затова диктаторско управление на Българската комунистическа партия, е окончателно  дискредитирана  в очите на националното обществено мнение.
             За историческата оценка на тази институция вече няма никакво значение какви отделни личности са работили в нея. Там е имало кадърни, смели  и  честни  мъже  и жени,  имало е и отвратителни гадове, направо изверги.
                 Когато първо изследвах архивните документи, а после  писах своята книга "ФИЛОСОФИЯ на ВЛАСТТА.  Част  втора.  КЪРВАВОТО  ЛОНО  на  БЪЛГАРСКИЯ  ДЪРЖАВЕН КОМУНИЗЪМ - 1944-1948 г.",  аз  просто  не бях  на себе си от гняв, омерзение и страдание.
              Изкушавам се  да приведа тук един автоцитат от  моята книга, за да стане ясно как съм се чувствувал, когато описвах  тотално фалшифицираният  "съдебен" процес  срещу Никола Петков.  
                                 
           "По  дяволите - вметнал съм аз в изследователския текст на книгата -, едвам изписах тая комунистическа смрад на компютъра. Часът е 10 и 20 минути. Станал съм и почнах работа в 4 часа. Сега вече край, почивка!
                     Главата  ми пращи от напрежение, ще взема да получа я инфаркт, я инсулт. Този кретенизиран комунистически звяр в прокурорска тога ще мине и без коментар. Да го запомнят за историята такъв, какъвто си е сам,  единствено по автентичната му "обвинителна" реч.
                       Вдигам телефона. Поетът Николай Кънчев е изпил кафето си. Купувам четири шишета бира от магазина и навлизам на свеж въздух в Южния парк. Ще походим с поета, ще си поговорим. Ще приседнем на сухо, ще глътнем бира.
                       И ще се убеждаваме, че си е било май адски трудно да бъдеш човек в тая джунгла, наричана български държавен комунизъм..."    
                     Та - повтарям - зверствата на Държавна сигурност  и  комунистическата уж съдебна  система даже само от периода 1944-1948 година са предостатъчни, за да бъде тя завинаги отречена и осъдена от историята.
                       Но аз никак не разбирам едно съвсем просто нещо - защо българската нация не успя да схване,  да  разбере и завинаги да запомни като  аксиома  абсолютно  елементарната  истина, че Държавна сигурност беше на 101 %  подчинена и действуваше по указанията на Българската комунистическа партия.
                          Защо днес, когато излизат имената  на офицерите и агентите на Държавна сигурност, когато те се покриват с нравствен позор,   защо днес никой не смята за толкова позорно да си бил първи секретар на градски, окръжен или   просто секретар на Централния комитет на партията?
                         Защо синът на секретаря на ЦК на БКП  Димитър Станишев или внучко-дъщерята на генералния секретар Тодор Живков минават за непричастни към Държавна сигурност, за нравствено неопетнени, а виж ти, командирът на пожарен курсантски батальон Бойко Борисов е участник във "възродителния процес"?
                        Как  Сергей Станишев си позволява да обвинява Бойко Борисов за уж неправилно разбиране на "възродителния процес",  ръководен и провеждан директно от неговият собствен баща, другите секретари на ЦК  и членовете на Политбюро?
                         Що за комунистическа вулгарност, подлост и гнусност е всичко това?
                       След 10 ноември 1989 година Българската комунистическа партия трябваше да бъде със закон "РАЗТУРЕНА" точно така, както комунистите със закон "РАЗТУРИХА" /техен любим термин през 1944-1948 г./  партиите на българската демократична опозиция.
Тогава 10 ноември 1989 година щеше да бъде истинска историческа дата!   



Гласувай:
9



1. evrazol - защо българската нация не успя да ...
27.01.2012 22:01
защо българската нация не успя да схване, да разбере и завинаги да запомни като аксиома абсолютно елементарната истина, че Държавна сигурност беше на 101 % подчинена и действуваше по указанията на Българската комунистическа партия

Защото българската нация беше на 99% подчинена и действаше по указания на БКП. През 90-та година се шегувахме с лозунга "Долу нашите". Нацията беше прецедена през идеологическо сито и което не мина през ситото, бе изхвърлено извън нацията, или отстранено физически. И ако на БКП и трябваха 50 години за формирането на удобен "обществен морал", може би след 30 години ще постигнем 10-ти ноември. Ние тепърва трябва да се учим да отсяваме собствените си пристрастия от моралните си норми. "Онова" е пропило навсякъде. Вероятно през 89-та във всяко второ семейство е имало по един партиен член. Да признаеш че ДС е прост пратиен инструмент е все едно публично да разкриеш най-големия си срам. Това хората пред себе си трудно правят, та какво остава - публично.
Трябваше да приемем лустрационен закон и да забраним БКП със закон, вместо да я оставим да се/ни реформира. Никой не се реформира без принуда, мисля аз. А демокрацията е в противовес с принудата. Така демокрацията стана щит на правата на привилегированите. И все още е. Ние извадихме от оронжерията на тоталитаризма "избраните" и ги разсадихме в градината да крепнат и връзват.

За това сега е много трудно.
цитирай
2. gerbsenior - Да, това е вярно, макар че...
27.01.2012 22:35
... има един факт, който би трябвало да е известен на всички интелигентни хора, който помнят от своя реален живот времето преди 1989 г., т.е. на всички нормални хора, родени някъде около 1965 плюс ... минус...
Този факт е, че ръководно отношение към служителите на Държавна сигурност имаше БКП НЕ като съвкупност от първични, заводски, учрежденски и прочие партийни организации, т.е. НЕ като членски състав, а КАТО РЪКОВОДНИ НОМЕНКЛАТУРНИ КАДРИ от ПЪРВИ СЕКРЕТАР на поне ГРАДСКИ КОМИТЕТ на БКП и нагоре..., това НЕ беше тайна...
Искам да кажа, че ПРЕХВЪРЛЯНЕТО на ОТГОВОРНОСТТА и ВИНАТА от НОМЕНКЛАТУРНИТЕ КАДРИ на БКП върху служителите на ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ като ИНСТРУМЕНТИ на номенклатурната комунистическа власт беше МОЖЕ БИ НАЙ-КОЛОСАЛНАТА И УСПЕШНА СЪМОСПАСИТЕЛНА МАНИПУЛАЦИЯ И ОПЕРАЦИЯ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА НОМЕНКЛАТУРА...
цитирай
3. kabuli - Системата
28.01.2012 11:02
на комунистическото управление е изградена на принципа на електрическата инсталация - с хиляди бушони, които са ОБРЕЧЕНИ да "изгорят", за да бъде предпазено Централното табло на управление.
Една структура е ценна, когато е функционираща. Е, за да бъдат предпазени станшевци, първи, втори и N секретари на идиотския български комунизъм, както и внучко-дъщерите, привидно Д С е поднесена в курбан, в името на националното успокоение и затъпяване.
Аз имам познат, който се изсели в чужбина и преди няколко седмици ми писа как точно тези служби са го внедрили в една от до скоро управляващите партии. Поради различни причини се е указал "непригоден", след като същите са благоволили той да остане жив, напуснал страната. Така, че не трябва да си мислим, че Д С е умряла. Не, защото тя и днес продължава да реди правителства и да дава тон на ежедневието ни.Въпросът "Къде е леговището й? днес, в този ден и час?" е напълно резонен. Отговорът е: В престъпността, обзаведена по най-луксозен начин и разположена на най-отговорни позиции във властта. Защото, ми се струва, да избереш един от водещите министри в кабинета си, живял до последния ден от назначението си в чужбина и работил по волята на леля си в световна финансова организация, макар и некадърник, е пак работа на Д С.
Още през 1989 г. в центъра на града, на едно от многобройните улични "събрания" казах, че страната ни ще започне да се освобождава от образа на проклетия ни комунист някъде към 2035 г. и ще го забрави окончателно към 2052 - 62. Едва не бях пребит от "еуфористите", които си мислиха, че от утре сме О К. Тази година е 23-та от 1989 г., а все още ни управляват децата и протежетата на БКП. До тук съм прав. Дано за по-сетне не позная! Но се съмнявам!
Бъди жив и здрав, приятелю!
цитирай
4. анонимен - Плурализмът
28.01.2012 21:02
Чудна работа. Оставам с впечатлението, че някои не са против сегашните комунистически партии, а против нещо което е било преди двайсет и кусур години, като да са Спящи красавици- проспали 22 години и се събудили. А етикета "комунисти" се лепва само на хора, необходими за изтребване. Жената на Иван Костов не е комунист, Сергей Станишев е комунист. Кирчо Киров не е от ДС, Петър Берон е от ДС (макар, че и двамата нямат общо с ДС). Не е редно икономическите неблагополучия от кризата да се приписват на политиката на структурата която не можа да предвиди нито последствията от "възродителния процес", нито да се противопостави на опозицията след Десети. Прост въпрос: Ако ДС беше всесилна преди Десети, щеше ли да изпусне властта... и за чий... интерес?
Прочее, обичам подхвърлянето на заплахи с неща за които няма сетива и данни- Ще те накаже Бог; отравят ни пестициди; има разлят живак; радиация; озонова дупка; ДС; извънземни.
Май не се е чуло да е уличен в нещо служител на ДС... един Трактор, ама той май бил в Службата за сигурност след Десети.
цитирай
5. dikobraz - а най лошото е, че работилите в ДС още ...
28.01.2012 22:47
а най лошото е, че работилите в ДС още поне 25 години ще източват пенсионната ни система с високите пенсии, благодарение на високите заплати, които са получавали
цитирай
6. anonimen65 - i az da ostavia neshto po temata
30.01.2012 18:03
kakto vsiaka partia opoznava vujdeleniata na masite i gi iztikva napred taka i ucheniata i sa nasocheni kum tezi vujdelenia.ne triabva da vinim naroda.imalo e nerednosti v upravlenieto i predi deveti i sled deveti tezi sled 9 imenno tiah sa izpolzval.upravliavashtite sa edna maia hora agresivni i nenasitni za vsichko v tozi zemen sviat lisheni ot elementarni choveshki chuvstva kum sebepodobnite si .ne znaia v semeistvoto kak sa.,no poznavah ,leka mu prust edin koito s prebivane vrazumiavashe razuzdanata si dushteria ta kakvo ostav za mircho spasof i podobnite mu.tezi tehni iztuplenia doubiha fizicheski i duhovno tsveta na nattsiata.iskash hlian i podslon pod nashata misul shte jiveesh i shte chakash svetloto budeshte.jalko e che horata jiveli v tova vreme svoia suznatelen jivot kazvat,che bilo dobro.kakvo da si mislim ami tova mai e pomiiata na obshtestvoto koeto zaliva srednata klasa i ne i pozvoliava da stane tsviat na natsiata.kakvo se zaigravame,che nie sme promenili neshto v nashata strana ot dolu.sami te si promeniha neshtata ,za da ostanat na vurha.DC slujitelite ne samo pensiite iztochvat a isa na visoki postove i dnes i pri upravlenieto na gerb.zabolia me ot otgovora na ministur predsedatelia za naznachenia ot nego DC diplomat kato direktor."kakvo iskate da stoi bez rabota li"ami kolko narod stoi bez rabota i to bez da e poluchaval negovata zaplata.zashto puk tochno direktor da bude.e ti stroitelstvo he ti tir shofior.niama opravia.mai s tiah shte si jiveem osven ako ne nastane niakakuv kataklizum i vsichki stanem bedni.i zapochnem da rabotim zemiata za da se hranim.ama i tsigani i borcheta da rabotiat i edva da otseliavame s proizvedenoto.murzela vodi do samounishtojenie,jalkoto e che i vie i az sme poviarvali,che promianata idva ot dolu i mruznahme, za da go ima dnes bogatia kostov i bednia kloshar ne samo toi e.do se pitam kak shtiaha da se razviat neshta ako biaha pusnali tankovete?chii interes zashtiti djurov?dano ste prav v predskazanieto si.

цитирай
7. lambo - Алооо професоре ...
02.02.2012 14:42
ДС не беше подчинена на БКП, защото и БКП и ДС поотделно бяха подчинени на евреите

Според разпита на ген. Анев, той не е започнал преврата, защото не можал да установи, кои участват в супер-секретния отряд от 1 000 души, вътре в ДС
Целта на този отряд, пряко подчинен на Синедриона и Световното правителство, била да извърши контра-преврат, ако се случи нещо

Не помните ли че всички съветници на циганина Яшар ( Т. Живков ) бяха евреи, без изключение ?! Нико Яхиел, Робърт Максуел, Леон Фабрикант, Исак Паси, Валери Таджер, Валери Натан, Жак Натан Примо, Барух Шамлиев, Нансен Бехар, Андрей Луканов

Не помните ли че над 50% от състава на т.н. Народен съд бяха пак евреи, начело с роднината Лидия Шулева - Богдан Шулев ?!

Не виждате ли че, сред поставените под власта на ДС православни, мюсюлмански, протестантски свещенници, НЯМА НИТО ЕДИН РАВИН
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gerbsenior
Категория: Политика
Прочетен: 1810751
Постинги: 610
Коментари: 1666
Гласове: 3891
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031