Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2012 14:29 - Великата ФАМИЛИЯ Боrориди...
Автор: gerbsenior Категория: Политика   
Прочетен: 2498 Коментари: 3 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

13.05.2012

ФАМИЛИЯТА   Боrориди – начало  на   велик  бъларски    род,  унижен безславно в лицето  на   АЛЕКО паша Боrориди,   конвоиран   от конарската   мома  Делка Шилева…

Де   що  съм   срещнал   учени   мъже и жени   у   нас, ни  един  от   тези   професионални  учени   нямаше   понятие   за  тази   фамилия,   за   нейната  АВТЕНТИЧНА   СЪЩНОСТ  и   знаменита  роля в  дълбинните пластове  на   историческата    ни    душевност...

Привършвам  детайлен  и всестранен   изследователски   анализ,  който скоро   ще  публикувам   като  академична  студия.

А   тук,   само   за   НАМЕК,  ще споделя   началото...

ФАМИЛИЯТА   Боrориди  е  СЛОВЕСНО-исторически   ЗАЕТА, самосъздадена   като   име   фамилия,  нещо   като   велик  исторически   ПСЕВДОНИМ.

Първият   неин   създател   е  надписал   ПОРТРЕТА   си   така:

СОФРОНИИ   Боrориди,  епископ   Врачански...




Гласувай:
4



1. vmir - Моите уважения, Професоре,
13.05.2012 18:48
Много исках да пием кафе, но както подразбирам, започваме да се оформяме като непримирими опоненти по най-стария и фатален за българското единство и държавност въпрос. Доколкото знам, Софроний Врачански не просто вижда България като неразделна част от Русия, Софроний Врачански се кълне пред руснаците, че всеки българин мечтае България да стане част от Русия. Според мен, това е ужасна заблуда не само за България, но и за Русия. Подобно мислене не прави чест никому поне, защото се различава диаметрално противоположно от почти всичките ни дейци за национално освобождение (Какво е това национално освобождение, ако Българите просто минат под отчет от една Империя към друга?) Грешката е огромна, защото практически е невъзможно Империя да освободи народ от друга Империя, без да го пороби и това е било разбирано добре от повечето хора още на времето. Не мисля, че днес имаме правото да реанимираме подобна химера, която за мен е главната предпоставка за превръщането на държавата ни в гето, логично отчуждено от метрополията си, защото формулата на Империята няма как да удовлетвори прокламираната свобода.
Съжалявам да го кажа, но ми изглежда справедливо и оправдано носител и продължител на подобна идея за "свобода" да бъде конвоиран от обикновена българска селянка във великия ден на Българското Съединение.

цитирай
2. анонимен - Какви опоненти?
13.05.2012 19:31
Специално за теб абсолютно не разбирам как може да не си наясно кой е ВЛАДИКАТА СОФРОНИЙ ВРАЧАНСКИ за нашия народ....
цитирай
3. vmir - 2. анонимен,
13.05.2012 20:11
анонимен написа:
Специално за теб абсолютно не разбирам как може да не си наясно кой е ВЛАДИКАТА СОФРОНИЙ ВРАЧАНСКИ за нашия народ....


Наистина не съм наясно. Просто немногото, което знам за него попада в онази част от приоритетите ми, която ме кара да отвърна вниманието си от него и да го насоча към по-реалистични и непротиворечиви дела, защото намирам българското съзнание разпокъсано от непродуктивни противоречия, създадени по пропагандния маниер на С. Врачански. Това не е маловажно, за да го пренебрегвам заради подробности. Ако се окаже, че греша, не ми е проблем да си го призная.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gerbsenior
Категория: Политика
Прочетен: 1819897
Постинги: 610
Коментари: 1666
Гласове: 3891
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930