Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2012 16:24 - УЖАС??? - "Дълrата ръка" на Бойко Борисов пипна и БСП за rушата???
Автор: gerbsenior Категория: Политика   
Прочетен: 3572 Коментари: 3 Гласове:
8

Последна промяна: 17.05.2012 16:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
17.05.2012 Няма никакво значение Георги Първанов или Сергей Станишев ще оглави БСП. И няма партия БСП. Като всички подобни образувания тя е само инструмент за прилагане на формулата „пари - власт - пари прим”. Това са възможно най-добронамерените изводи след изслушването на час и половина разговор, който втора седмица се върти в интернет. Никакъв драматург, камо ли журналист, не може да представи размерите на разложението така, както този разговор на една провинциална маса. В него участват двама мъже.

Мартин Славов - от седем години начело на общинската организация на БСП в Сливен. Добре образован, има собствен бизнес. Син на уважавания в Сливен Симеон Славов, някога ръководен кадър в БКП, известен с отстояването на разумни и полезни за града решения. Неуспял кандидат за кмет. Общински съветник. Събеседник му е Галин Кънчев. Бизнесмен. Общински съветник. Също безуспешен кандидат за кмет на Сливен от името на периферни участници в политическия живот. Разговорите между двамата всъщност са преговори за това Мартин Славов да откаже да се кандидатира за кмет на местните избори миналата есен, за да може Галин Кънчев да бъде кандидатът на БСП. Към момента на разговора Галин Кънчев не е член на БСП.


Мартин Славов: За финансовия размер на моето оттегляне... нямам конкретно предложение.
Галин Кънчев: Трябва да ми кажеш, аз трябва да си направя сметката.
Мартин Сл.: Аз не искам да ти извивам ръцете, но не искам и да съм валат. От друга страна, това не е цена, с която приключваме отношения. Това е цена за компромиса, който правя.
Галин К.: Остави компромиса, за твойта работа колко искаш?
Мартин Сл.: Сто хиляди лева, Галине, и ти казвам: на тоз са дадени толкоз, на оня - толкоз.
Галин К.: Слушай ме сега, казвам ти, че няма да е по-малко от 100. Ще говорим нагоре от 100. Ти помисли и ми кажи.

Този пазарлък се води на фона на сложна обстановка в Сливен. Градът е разкопан по проект за водния цикъл, който не свърши никаква друга работа, освен че унищожи улиците. Парите от еврофондовете са загубени. Това не пречи на Лечков да се кандидатира за трети мандат. Очаква се, че БСП ще му се противопостави с възможно най-силното си лице. Например Иван Славов - бивш кмет на Сливен, бивш депутат, един от малцината със славата на безсребърник. Но явно Иван Славов не е харесван от всички в БСП, затова си го харесват други. Неочаквано за хората от Сливен Иван Славов става кандидат на Коалиция за Сливен, създадена от бизнесмена Радостин Русев-Радото, който оглавява борбата против Йордан Лечков. БСП си търси кандидат.

Мартин Славов за Иван Славов: Ще го унищожа тоя. Ще му е... п... майна.
Галин К.: Не трябва да допуснем туй нещо Иван изобщо да...
Мартин Сл.: Ами той Асен (Гагаузов) го бута, бе.
Галин К.: Видях се с Асен, аз ще се кандидатирам, викам му. Асен вика - ей туй не бивало да става. Може да не стане нищо, ама ще си начеша егото. Като
не стане и втори път, е... съм ти политиката.
Мартин Сл.: Пак ходил да приказва (има предвид Асен Гагаузов), че ми дал 1 млн. за изборите, старите работи. Викам му, аз съм склонен да не се кандидатирам, но при определено условие - да ликвидираш Иван Славов за тия избори. Този селски цървул, викам, ти го създаде. Ти го направи кмет да ти пази гърба за водните сдружения, автобусите, другите неща. Аз, викам, няма да го взема и за пазач на базата ми в Сотиря. Ами той до седми клас е учил в училище за малоумни в Нова Загора, бе.

Трябва да обясня, че истинският разговор не е толкова стегнат. Тук са прескочени изречения, които го разводняват, или пък са неудобни за писане и не са от значение, тъй като не засягат политиката, а стомашно разстройство, да речем. Смисълът обаче е съхранен, той е точно толкова отвратителен, колкото и в разширения контекст - на места дори повече. В момента обсъжданият от двамата Иван Славов е заместник-кмет на община Сливен. Връщаме се към разговора, който в пълния си вид може да бъде прослушан тук.

Галин К.: Имахме много сериозни разговори с едни хора в две насоки: местни избори и местно БСП. Не мога сега да ти кажа кои са, но ще разбереш, те искат да седнем на една маса. Те ми казаха: Ако нямаше избори, щяхме да издухаме Асен още сега. Не искат никакви конфронтации преди изборите. Казаха ми: Ако Мартин се кандидатира, ти подкрепяш. Ако ти се кандидатираш, Мар...
Мартин Сл.: Ресурс?
Галин К.: Те осигуряват ресурс. И аз ще давам. Много ресурс има, брате. Или пък, викат, вадете трети човек, ще жертваме Сливен, ще играем на дългата позиция. След изборите Мартин става областен, ти - общински.

Тук дори Мартин Славов, който е най-наясно, че Галин няма нищо общо с БСП, е изненадан и пита: На кое?

Галин К.: На БСП. И трябва да стегнем партията за парламентарните избори. Правих една среща с Йосковците в „Кемпински”, седмица преди да катастрофира. (Става дума за прословутия Йоско Йосков от Сливен, който беше свързван с убиеца на Самоковеца и който при катастрофа уби двама души.)
Викам му: Йоско, к"во праим на изборите, предния път щяхме да се избием. Сега к"во праим. Той вика: братле, ако Йордан (Лечков) се кандидатира за кмет, аз против него не мога да вървя.
Мартин Сл.: Щото Асен му е казал така. Аз не му искам ни меда, ни жилото.
Галин К.: Ако можем да ги ужилим, да ги ужилим двамата педерасти.
Мартин Сл.: Те са ясни (Йосковците), каквото им каже Асен, това правят.

В разговора Мартин Славов осведомява бизнесмена, че следващият министър-председател на България ще се казва Георги Първанов, а правителството ще е експертно, тъй като БСП вече няма да може да направи мнозинство в парламента. По-интересни са финансовите и техническите въпроси около бъдещата победа на Кънчев, в случай че Славов оттегли кандидатурата си.

Мартин Сл.: Ако кажа „да”, айде да почнем от финансирането.
Галин К.: Изцяло аз поемам.Един милион и половина ще ми стигнат ли, директоно те питам. Миналия път раздадох много излишни пари.
Мартин Сл.: Аз също.
Галин К.: Ресурса го управлявай ти. Аз само ще ти казвам къде да не даваш. Много е важно КОГА даваме парите. Предния път играх авансово и се нае... Циганите най-много ме излъгаха.
Мартин Сл.: Тези, които останаха от тях край мене, трябва да ти кажа, че са точни хора. Ще им дадем по 200-300 лева на месец преди изборите. Но не масово. Защото сега ще почнат да се юркат всичките.
Галин К.: Аз ще осигуря хакването на софтуера, който ще контролира онлайн какво се случва в ОИК. Цък бутона и излиза и при нас. Това ще го платя. И ще го вземем. И те го имат обаче. И ще стане битка на живот и смърт. Ние трябва да имаме по-добрите хакери.
Мартин Сл.: Предния път не фалшифицираха в ОИК протоколите, фалшифицираха ги в СИК. Ние трябва да сложим минимум по трима души в секция, от които един задължително с кола. Туй означава 182 коли.
Галин К.: Искаш да кажеш за ескорт на колата с чувалите, да не ги сменят по пътя. Ако имаме яки момчета, които да хващат за гушата и да викат „Ей, ще те изям, ей!”...
Мартин Сл.: Трябват ни направо мутри.
Галин К.: „Там ще седиш, че ще те смачкам, ей!” - такива хора ни трябват.

Както се вижда, тези двама политически мъже се разбират чудесно. Все пак Мартин Славов иска да уточни какви компромати могат да извадят срещу Галин Кънчев. Прескачаме личните тайни (вече не толкова лични след този запис) и стигаме до въпроса дали продажбата на фирмата на Галин Кънчев е била фиктивна.

Галин К.: Продадена е на английска офшорна фирма, зад която стоят руснаци. Уязвим съм само с това, че съм поръчител на кредитите им. Но те ще ги уредят тия дни... Почваме да строим два хотела, един в Бяла на първа линия и един във Варна. ... Най-хубава офшорна държава е Англия, да знайш. Америка вече не е.
Мартин Сл.: Америка стана ченгеджийска. Нали разбра, че Ковачки е прехвърлил всичко на Сейшелите.
Галин К.: Правилно! Сейшелите, Панама - няма проблем. Едни от нещата, които правя като собствен бизнес, е регистрацията на офшорни фирми, банкови сметки, където искаш по света, няма проблем. Управление на такива фирми, ако искаш...
Мартин Сл.: Кой е офшорният район в Англия?
Галин К.: Лондон, бе.
Мартин Сл.: А Ирландия?
Галин К.: Ирландия е ченгеджийска държава.

Интересно е да се види как си говорят за телефонни сметки тези двама мъже, на които световните банки са им в джоба, а един милион и половина са нищо пари за начесване на егото.

Мартин Сл.: Този ми е емтел-ски. Имам и вивателски от общината, но там по-добре да не говорим.
Галин К.: Плащате ли ги?
Мартин Сл.: Неее.
Галин К.: Що не си взех тогава и аз една карта.
Мартин Сл.: Жена му на Лечков раздала към 100 карти - ама на козметички, ама на аптекарки. И аз викам, аз ли съм най-големият балък. И го експлоатирам. Жестоко го експлоатирам. От две години го ползвам. Кокошкарско е, обаче в крайна сметка що пък да си балък. Тя, Ганка Василева (общинска съветничка), беше направила 800 лева сметка, бе...
Галин К.: И кой ги плати?
Мартин Сл.: Общината, бе.
Галин К.: Видях я до църквата. Аз в неделя ходя на църква, тя се връщаше от пазара...

Така си говорят тези богоугодни и партийноугодни хора. И ако си мислите, че в целия този пейзаж липсва само Алексей Петров, ето го.

Мартин Сл.: Ако ти се кандидатираш за кмет, позицията на Трактора?
Галин К.: Подкрепа. Във вторник имам разговор с него в Пазарджик.
Мартин Сл.: Дай да каже. Той да каже как ще подкрепя.
Галин К.: Казваш какво искаме от него, аз ще го искам. Той е мъжкар.
Мартин Сл.: Например „Галерия” да публикува... срещу двама човека...
Галин К.: За Лечков ако е, няма никакъв проблем. Ще кажа и за Асен.

Двамата се уговарят в сряда, след срещата във вторник вечерта с Алексей Петров, да приключат преговорите. Ясно е как са приключили предвид два факта: общинският лидер насоциалистите в Сливен Мартин Славов не се кандидатира за кмет, кандидатурата на чуждия за БСП Галин Кънчев бе издигната на общинската конференция, форумът трябваше да избере с гласуване между двама кандидати: Галин Кънчев и ген. Кольо Милев. Кънчев загуби безславно при гласуването. Ген. Кольо Милев стана кандидатът на БСП и сега е кмет на Сливен.

На проведената неотдавна конференция за избор на председател и делегати Мартин Славов не допусна подобна грешка. Ето разказ на участник в конференцията:

„Много делегати не бяха пуснати в залата, връщаха ги, защото на събранията им не били присъствали гости от ръководството, а такова изискване в устава няма. Минавахме през три цедки. Проверяваха ни момчета от някакъв клуб за източни бойни изкуства. Някои се опитаха да се оплачат на Михаил Миков, той беше гост, но той им казваше да се обърнат към контролната комисия. Янко Янков (не сливенският депутат от ДПС, а известният като първи български рейнджър) показа на Миков протокола, с който Мартин Славов е бил приет в СДС през деветдесетте. Конкурентът на Мартин за лидерството беше Николай Сираков, археолог. Доста хора вече знаеха за този запис, но не всички. Сираков го размаха от трибуната и поиска да го чуят всички, но залата крещеше като на стадион: „Долу! Махай се оттам!” И не чухме записа. По-възрастните и до днес не го знаят, защото не могат да ползват интернет. Аз бях предложен за делегат на конгреса. Не гласувах за себе си, защото ме нямаше в листчето, което раздаваха, за да знаем за кого е правилно да се гласува. Мартин Славов беше избран с голямо мнозинство. Организацията е толкова болна, че вече няма лечение. Трябва да се разпусне и да се почне наново.”

А къде са устатите, опитните хора като Иван Чавдаров, Димитър Даскалов, попитах. „Ааа, те са в Съюза на комунистите. Изключихме ги преди 15 години още.”

Записът на разговора най-вероятно е направен от Галин Кънчев. И е изтекъл, а може и да е бил продаден. От две седмици той е в интернет. Официално изявление по него не е направено от никого. Представата, че двамината конкуренти за лидерство в БСП Първанов и Станишев трябваше да се изкажат по този въпрос преди гласуването за тях, се смята за наивна.

Мартин Славов би трябвало в събота, 19 май, да е в конгресната зала на една несъществуваща партия. За Галин Кънчев се говори, че е напуснал в неизвестна посока несъществуващата ни държава.

Автор: Веселина СЕДЛАРСКА
*Материалът е публикуван във в. "Преса"



Гласувай:
8



1. vmir - Брей!
17.05.2012 17:01
То бива, бива, ама бивол на курбан не бива!
цитирай
2. vencivaleri1951 - Привет Борисовсеньор
18.05.2012 12:14
Че е гадост, гадост е от всякъде. Само, че Вашата позиция по въпроса някак си издиша, ако нямате раздвоение на личността. Преди врем евъзстанахте с целия си епистоларен гняв, в незаконноста на СРСтата уличаващи идолаВи и компанията му, а сега сте точно на обратна позиция по отношение на пубикувания запис. Или както казват елините-Това което е позволено на Зевс, не винаги е позволено на вола:)
цитирай
3. анонимен - vencivaleri1951 - Един човек попитал Платон
18.05.2012 14:28
какво добро желае да му сторят. Той отговорил : "Ако видите някое зло в мен и ми го кажете в очите".
От БСП нека не се правят на ощипани девици / в централното ръководство знаеха всичко за станалото преди години в Сливен/, а да постъпят като великия древногръцки философ и поне малко да помълчат относно " вековната непорочност" на партията си !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gerbsenior
Категория: Политика
Прочетен: 1810623
Постинги: 610
Коментари: 1666
Гласове: 3891
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031