Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2013 08:32 - Министър - председателят Бойко Борисов пред "Панорама" "
Автор: gerbsenior Категория: Политика   
Прочетен: 3276 Коментари: 4 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
02.02.2013Жега през януари 01 февруари 2013 | 21:27 | БНТ, „Панорама” Начало / Мнение Бойко Борисов – министър-председател на България, в интервю за предаването „Панорама” на БНТ.

Водещ: Министър-председателят Бойко Борисов и въпросите на „Панорама”. Поражение ли е референдумът, защо го наричат диктатор и още теми, като първата е стрелбата пред Съдебната палата.
Господин премиер, когато стрелят пред Съдебната палата какво отговаря държавата?
Бойко Борисов: С арести.
Водещ: Има ли арести сега?
Бойко Борисов: Ще има. Помните преди три години, като имахме подобен инцидент, след това една по една паднаха групите на „Килърите”, на „Наглите”. Хора с доста убийства вече имат осъдителни присъди. За отвличанията има осъдителни присъди. Самият прострелян има осъдителна присъда. И тук има едно несъответствие, което за съжаление, има тълкувание и на ВКС, че между втора и трета, между първа и втора инстанция няма как да стои в следствения арест. Практиката показва, че хора вече получили присъда, особено такава за организирана престъпна група, осем, девет, десет тежки присъди, обикновено там се ползват и свидетелски показания, на анонимни свидетели. Стават ясни много неща от работата на групата. Много от тези, които са се съмнявали за дадени престъпления, че би могло да бъдат извършени от подобни хора, разбират за това. И тези лица стават уязвими. Още повече, че когато има такъв съдебен процес, те знаят, че на тази дата, в толкова часа този човек ще мине от там. И това е най-лесното място. Най-беззащитен е там човекът като мишена.
Водещ: Като че ли новият главен прокурор не приема тази теза?
Бойко Борисов: Той не я приема, защото има европейска директива. И казват, ако на втора… знаете, че в Европа и демокрацията, и правата на човека на първо място слагат, независимо дали е престъпник или не, или е извършил убийство, ако щете или не, неговите права. И казват, ако втора инстанция не потвърди първа инстанция, този човек ще е стоял незаслужено в ареста. Това е логиката на главния прокурор. Тя е правилна в смисъла на демокрацията. Само, че ние сме призвани преди всичко да пазим живота и здравето на гражданите. Ако всеки е под „домашен арест”, трябва да му държим по една патрулка пред къщи, те ще излязат по-пазени, по-важни от хората от село Мечка, да речем или тези, които са във вилните зони. В момента има сигурно стотици задържани с влезли в сила присъди, между втора и първа инстанция или между втора и трета. На всеки да сложа полицай да го пази ли?
Водещ: С тези показни акции, пред Съдебната палата, в НДК – пред световните телевизии, не ви ли уцелват в мястото, където обещавахте най-много сигурността?
Бойко Борисов: Да. Ние сме направили най-много. Факт е, че простреляният пред Съдебната палата има влязла в сила присъда, осъден на първа инстанция от български съдии. Тук и полицаи, и прокурори са работили добре и той е получил вече присъда, от знаковите фигури в организираната престъпност и осъден за организиране на престъпна група. Аз мисля, че ние прекалено засилваме, сами даваме възможност да се коментира България по тази тема. Само преди две-три седмици разстреляха в Париж три жени.
Водещ: Кюрди.
Бойко Борисов: Кюрди, от организаторите на партията, пак в Париж. В Швеция застреляха премиер. В Сърбия застреляха премиер, в САЩ стрелят по президенти няколко пъти, но никой не бичува страната си. Виждате, не минава и ден в САЩ да няма някой отвлечен, убит ученик, стрелба по училища. Нещо, което е сто пъти по-тревожно от риска някой днес да ти стреля по детето, малоумник или превъртял, което става почти всеки ден там, в последните един-два месеца, отколкото да стрелят по един такъв бос. Разбира се, че не е приятно. Разбира се, че аз съм убеден, че ще бъдат задържани. Така както извършителите на много от убийствата вече имат доживотни, дори някои осъдителни присъди. Това, което се случи в залата с Ахмед Доган, защото е важно, ние първо с декларация в парламента го осъдихме като акт. Той не е хубав – дали ще метнат яйце, дали ще извадят газов пистолет, размихме се – дето се вика – с най-малкото. Притеснително е, че след това беше пребит като куче от тези борци за демокрация. Безспорно осъдихме най-тежко това, което извършиха срещу Ахмед Доган в залата. Но и последващите действия показаха едно друго лице на ДПС. И не един и двама човека те са пребили в страната по време на предизборни кампании или, че са несъгласни с тях, включително и наш представител в Кърджали.
Водещ: Това са тежки думи за партия, с която някои подозират, че си сътрудничите тайно.
Бойко Борисов: Вижте, има работа на парламентарните институции, на парламента и съответно на нейните комисии. Това е нормално да си сътрудничат там всички партии – и опозиционни, и управляващи, и подкрепящи или обявени твърдо против, иначе няма да има парламент, ако няма. Ако има едно разделение и по никаква тема няма разбирателство, какво да правят в парламента депутатите? Целта е да се чува и опозицията, да се чуват и техните гласове. И затова ние в пълен обем подкрепихме декларацията на Лютви Местан, осъждайки това, което се случи с Ахмед Доган на тяхната конференция.
Водещ: Добре, да сменим темата. Референдумът – това ли е първото ви поражение?
Бойко Борисов: В смисъл?
Водещ: Първото поражение на ГЕРБ от, да речем, БСП?
Бойко Борисов: Ние не сме участвали в този референдум като партия, за да търпим поражение.
Водещ: Казахте три пъти не преди това.
Бойко Борисов: Казах на нашите симпатизанти за „Белене”, че три пъти не. Оттам нататък кое е поражение? Поражение е за тези, които инициираха този референдум, защото 90% от българите просто казаха: „Това е нещо, което не е наша тема, не ни интересува, не я разбираме.” или каквото щеш – 90%. Освен това нашата позиция е ясна – изграждане на седми реактор в „Козлодуй”, да на ядрената енергия. Кое не са разбрали? И…
Водещ: Въпросът се връща повторно в парламента и тогава дали ще кажете пак три пъти не?
Бойко Борисов: Естествено… Естествено, то и Станишев е казал не три пъти, а от 2006 до 2009-та само не. Само не е говорил. /…/ го е подписал, за което винаги ще му благодаря, защото много пари са похарчени и аз съм убеден, че рано или късно за това ще си получат възмездието, но в същото време сега няма здраво мислещ човек, който да посочи откъде да се извадят такива милиарди. Гледах сутринта репортаж за Радомир – 500 дупки на една улица, когато асфалтираме – било лошо, а когато има дупки е хубаво.
Водещ: Когато слагате новия просветен министър, това не е ли някакъв начин компромис с проядрено настроените хора в България при това използвам случая, че той беше шеф на инициативния комитет за „Белене”?
Бойко Борисов: Той е за ядрената енергетика и ние сме за ядрената енергетика. Ние сме да се удължи живота на V и VI реактор и да се построи VII на площадката в Козлодуй. Против „Белене” сме не заради технологии или каквото и да е било друго, заради това, че няма държавата пари да я построи сама, а няма инвеститори, които искат да дойдат и да сложат тези пари. Чакахме ги три години. Аз не случайно и публично и виждате, че няма никакво опровержение. На президента Путин, като се видяхме, му казах: „Без да дойде голям европейски инвеститор, дали „Арева”, дали RWE, дали от големите фирми с име, безспорно, които да гарантират, че това е безопасно, че това е възможно съответно да работи и да привлечем инвестиция в тази посока, държавата няма пари да го прави.” Тогава той каза: „Ами ние ако осигурим част от ресурса, финансовият?” следва веднага въпросът: „Каква е лихвата?” И те до края не ни казаха каква е лихвата, ако ни дадат те парите и на вашите зрители само мога да кажа – на 10 милиарда 10% лихва колко прави – 1 милиард. Нали толкова?
Водещ: Да.
Бойко Борисов: За 10 години, или, хайде, 6 да са, строителство – на година колко прави?
Водещ: По 6.
Бойко Борисов: Еми – 6, и накрая колко става сумата? И 6 милиарда да е била, както твърди Станишев, или 5 милиарда да е била, ако вземеш ресурс, финансово от тях, накрая пак излизат 10 милиарда. Как и да я въртиш сметката, е около 10-12 милиарда евро и ние нямаме възможност да вземе тези пари.
Водещ: Все пак, просветният министър заради ядрената енергетика ли го слагате, заради скандала с научния фонд или се надявате, че за четири месеца той ще оправи проблемите в образованието?
Бойко Борисов: Не, не… В образованието се направиха много неща и те добри. Единствената причина да сменя Игнатов, това е фондът за научни изследвания. След като той изпусна контрола върху фонда, след като той е назначил хора, които първо като ценз не биват приети от научните среди, след като един месец му дадох срок, ако има проблеми или са, образно казано, допуснали грешки, да се поправят и да седнат с учените и да се разберат и за рецензии, и за проекти, и не ми е работа аз да се занимавам, той не се справи, аз го извиках и го отстраних – и него и всички от фонда.
Водещ: А кой ще бъде новият шеф на енергийният регулатор?
Бойко Борисов: Това в сряда ще ви кажа. Искам да видя…
Водещ: Знаете го към момента – не?
Бойко Борисов: Знам го, да, но искам да е максимално обществено добре приет и ми се ще да е жена този път, защото те имат повече доверие, когато, генерират повече доверие в обществото, когато излязат и говорят по важните теми за деня.
Водещ: Почти го казахте…
Бойко Борисов: Той трябва да е независим.
Водещ: Почти го казахте… Почти я казахте, да.
Бойко Борисов: Ще дойде време, ще я съобщим.
Водещ: Тези хора, назначаването им, все пак – четири-пет месеца преди изборите не носят ли някакъв предизборен намек?
Бойко Борисов: Не, никакъв. С академик Воденичаров работим от година и половина много добре. Той е човек, който много добре разбира, че науката, ако не бъде след това внедрявана в производството, и с тези думи той се представи пред колегите в Министерски съвет, тя е самоцелна тогава науката. Да, разбира се има математически проекти, във физиката, които, дето се вика, едно уравнение да измислиш ново е в средите голям успех, разбира се, че и това трябва да се прави. По-важно е тези ефективни предложения, внедрявания, които бързо да влизат, иновации в реалното производство, да вдигат печалбите, да вдигат производителността на труда, да създават нови работни места за по-квалифицирани хора. Затова му предложих на академика и той с радост прие, защото ние не мислим за следващите четири месеца. Аз мисля, че с това, което ГЕРБ направи за финансовата стабилност на държавата, което направи в борбата с престъпността, това, което направихме в усвояването на европейски фондове, това, което в инфраструктурата пък не искам да, изобщо да… Хората виждат с очите си – и метрото, и Южната дъга, и магистралите, и това, което се прави, програмите по селските райони, пътища, училища, църкви, манастири. Археология, музеи, строим повече, отколкото в милиардните излишъци, които са били и за радост хората това го виждат и го оценяват.
Водещ: Добре, за вас кое е по-важно – да решите проблема във ВМЗ Сопот или да се помирите с жената с пръстените?
Бойко Борисов: И двете… И двете – всеки български гражданин ми е мил и скъп. Всеки български гражданин, който по една или друга причина е недоволен от мен, аз искам да го видя и да му обясня в какво е сгрешил той или той на мен да ми обясни в какво съм сгрешил аз. ВМЗ е разграбван 20 години по безобразен начин. Дори, като отидох там и ми разказаха как по времето на Петър Димитров и Станишев са излъгали работниците, че взимат цели линии поточни за ремонт и просто са ги върнали. В съседният двор бивши помещения на ВМЗ Сопот е една фирма, швейцарска, SKF, която произвежда лагерите за почти всички автомобили в света. Посетих и този завод. Едни и същи хора, в един и същи двор – взимат средно по 2000 лева заплата, седем дни, по 24 часа смените работят, изнасят за цял свят – безплатна храна, прекрасни условия. Разходих се, снимахме се, прекрасно. От другата страна – при държавното управление разграбването на линиите – 3000 души стоят без работа. Затова сега на тези близо над 600 души сме намерили работа, алтернативна, за да получават заплата и да работят. В същото време работим активно и знаете, че им изплатихме парите, за да са спокойни и работим активно по дългосрочно стратегическо развитие на това предприятие. То е едно много добро предприятие в машиностроенето и освен спецификата на оръжейната промишленост, там може да се прави от конверсията доста неща, от които да изкарват печалба предприятието, да ги раздават на работниците и да печелят повече.
Водещ: Да, ама това го казвате сега. А седмици наред вървеше историята между вас и тази жена. Вашето раздразнение, нейната обида и вашата обида и така нататък, това го казвате сега, този анализ го казвате сега. Като че ли…
Бойко Борисов: Аз винаги съм го казвал, но винаги по-интересно е жълтенията на едни такива отношения.
Водещ: Не е ли по-удобна за вас тази жълтения?
Бойко Борисов: В смисъл…
Водещ: Вкарва ви в лични отношения, в които сте силен.
Бойко Борисов: Напротив, в личните отношение най-малко в случая ме касае и се радвам, че се сдобрихме, образно казано с тази жена, защото тя видя колко усилия съм положил и това, че ми прати лук на ме при положение, че толкова усилия положихме да спасяваме завода, тя разбра, че не е правилният адресат.
Водещ: Господин Борисов, от край време опозицията говори за това, че демокрацията в България е в опасност, но в последните дни се чу думата диктатор – това е прекалено сериозно, за да не го коментирате?
Бойко Борисов: Истински се забавлявам с тези хора. И ако се прочете докладът на Ахмед Доган, той описва себе си.
Водещ: Къде?
Бойко Борисов: В частта, която касае мен. Всъщност, този доклад, ако погледнете, той е насочен главно срещу мен и ГЕРБ, и срещу Ердоган. Цинизмът… И там той говори за медийни свободи. Цинизмът е, че партията, която контролира голяма част от медиите в България чрез своя депутат от ДПС – господин Пеевски, има нахалството да ни обвързва нас с медии.
Водещ: Не сте ли обвързани?
Бойко Борисов: С кои медии сме обвързани?
Водещ: Питам просто.
Бойко Борисов: Ако знаете, кажете. Аз не знам нито една медия, с която ГЕРБ да е обвързана, включително ние нямаме и партиен вестник. „Атака” – уж бедни, ама имат вестник, имат и телевизия. СКАТ – уж бедни, ама имат телевизия, вестници, какво ли не. ДПС имат цяла медийна група с телевизия, с вестници, с какво ли не. Като видях рекламата на Синята коалиция в референдума, разбрах, че всъщност голяма част от политолозите и социолозите са тясно обвързани с Костов. Кой излезе и защити нас? Кънчо и Андрей си знаят, че са на Меглена Кунева. Кой излезе да ни защити нас? Дайте ни един политолог, социолог, който, кажете ето този е на ГЕРБ. Имаше един – Румяна Бъчварова и тя не работи, защото е началник на моя кабинет. Всичко друго е тясно партийно ориентирано. И наглостта на Доган – този, който 20 години чрез баланса уж и два пъти е мандатоносител в България, успя да окрупни и медиите по време на неговия си мандат в миналите години, по време на управлението на тройната коалиция, да не говорим за Хохегер, за милионите, които са дадени да се работи уж за България, а то всъщност срещу ГЕРБ. И понеже те разбраха, те разбраха, че на територията на България няма как да излъжат хората. Вижте българските мюсюлмани колко ни обичат, защото в нашата партия има и министри, кметове, и съветници, и в техните региони правим пътища, болници, всичко. 20 години Доган не е направил нищо там. Искате ли… Искате ли, ето, каня ви, да отидем заедно при българските мюсюлмани в Рудозем, Мадан, Златоград, да видите как ще ме посрещнат – като диктатор или като човек, който им е дал работа и им е дал възможност да живеят добре? Така че…
Водещ: Нали знаете, че няма да ви повярват, като се оплаквате от медиите вие?
Бойко Борисов: Защото…
Водещ: Много хора казват, че вие сте медиен любимец, че много хора ви хвалят, че много хора ви се подмазват…
Бойко Борисов: Това е тактика. От сутрин до вечер ние биваме оплювани в медиите, от сутрин до вечер. Ами, ето, вземете, всеки път дават пример…
Водещ: Тактика е да ви хвалят или да ви оплюват?
Бойко Борисов: Моля?
Водещ: Тактика е да ви хвалят или да ви оплюват?
Бойко Борисов: Аз не знам за какво са ни похвалили? Аз не знам за какво са ни похвалили? Напротив, там, където сме дали най-добри резултати, обикновено водещите казват: „Няма да си говорим за магистрали, за такива, за такива, за такива работи.” Сиреч там, където сте добри, няма да си говорим. Дайте да си говорим, че Доган ви нарекъл диктатор. Всичко, което срещу мен каже Ахмед Доган, Христо Бисеров, е комплимент. Всичко, което говорят Станишев, Овчаров и компания е комплимент за мен, когато говорят срещу мен, защото българите много добре ги знаят какви са и много добре знаят какво правим ние, как реагираме при всеки сигнал за корупция или за каквото и да е било – не съм пожалил никого. Така че това е тактика. Те искат да изнесат битката срещу нас не в България, защото ще я загубят. Те ще я загубят. Те я губеха избор след избор. Аз съм се явявал досега на избори по техния Избирателен кодекс и няма нито един случай някой от БСП, ДПС да ме е извикал, макар че преди тези избори, предишните, помните – ГЕРБ беше с 10% над тях във всички социологични изследвания, във всички водехме, две години преди изборите – бяхме първа политическа сила, вярно извън парламента. Някой тогава да дойде и да каже: „Добре, по Избирателния кодекс ние променяме, правим мажоритарни кандидати, правим еди-какво си, вие какво мислите?” Тези демократчета – Станишев и Доган, защо тогава не попитаха ГЕРБ? Защо не казаха тогава: „Вие сте най-големи, видно е,” използвам думите на Дянков, „за европейски депутати, за кметове и така нататък. Искаме да ви питаме – какво мислите, не, че ще се съобразим, само какво мислите.” Не, Станишев ни посрещна тук и каза: „Тези циркаджии не ме интересуват.” А сега ние ходим и всеки ден ги питаме: „Дайте да направим Избирателен кодекс нов, който да ви е всичко, както искате.” Тогава тези хора направиха медийните групи. Тогава изкупиха медиите. По мое време нито една не се е изкупила, нито нова се е създала. Що за цинизъм на ДПС е това техният депутат да е там? Не е изключен, там си е. Откъде-накъде ще ни ги преписват на нас и Доган ще ме вкарва в доклад и ще ме нарича диктатор или този Бисеров, който съсипа СДС и съсипа синята идея за десетилетия и след такива като Бисеров, никога сините няма да се вдигнат, откъде-накъде? Те с факти не говорят. Те числа не използват. В Брюксел – Бойко ни побеждава и понеже ни побеждава, той е дисциплиниран, ама и диктатор. Диктатор върху кой? Пребихме миньорите като тях ли или пребихме хората на „Орлов мост”? Напротив, аз ги каня тук, говоря с всеки по най-важните теми, касаещи демокрацията ГЕРБ ги е защитил в пълен обем. Пак ще кажа, когато ставаше въпрос за ACTA – много важно нещо – още имаше решение на Европейския съюз, имаше движение по „Витоша” на демонстранти с маските – първи, България, първи, нашето правителство го забрани, парламентът го потвърди. Генно-модифицираните храни, против тютюнопушенето, шистовия газ, кой затвори „Белене” и „Бургас-Александруполис” реално, за да не харчи държавата безумни пари? Откъде-накъде някой ще ни пришива такова име? Чули сме гражданското общество и сме го направили, но те нямат шанс срещу нас и затова ходят в Брюксел да ни маскарят.
Водещ: Добре, последен въпрос, едно изречение – на всяка цена ли искате да спечелите изборите, следващите изборите?
Бойко Борисов: Изборите са работа на хората. Когато изберат, това е. Но те и в това отношение виждате си отварят вратички – ако те не спечелели, нямали да признаят изборите, ако те не спечелели, значи са купени изборите. Аз отсега ви казвам – нашата позиция ще бъде – ако те спечелят, ние няма да ги признаем и ние ще кажем, че са ги купили.
Водещ: Докъде ще стигнете?
Бойко Борисов: Виж им акъла, де. Виж им акъла. Аз казвам, аз съм се явявал на избори досега по техния Избирателен кодекс. Дори в оценките на сегашния Избирателен кодекс, който направихме, са много добри, но въпреки всичко съм поел ангажимент пред Брюксел всички предложения, които внасят, да ги приемем само и само мир да е, защото аз съм убеден, че ще ги бием и ще ги победим и виждате, че дори сега вече в най-тежкото време четири години, те не могат да ни изпреварят по рейтинг по всички социологически агенции. Казват: „Доближаваме ги.”, ама не са ни стигнали. А ние на втората година вече бяхме с 10% над тях, защото те показаха, че освен заменките, освен далаверите, други не правят. И сега българите трябва да знаят, че май месец още 400 милиона, похарчени за гьола в „Белене” ще ни вземат от парите на всички нас и ще ги дадем там. Трябва да го знаят българите за тази авантюра на Станишев и Овчаров и компания. И на референдума се видя, че ДПС не може да си мобилизира вече, така, електоратът, както мисли. Касим Дал ми се обади да ми каже, че от къща на къща са ходили да ги молят да излизат и не са излезли. И те им направиха да не стане да ги бият и с тези 40%. Станишев, не случайно той говори: „Аз не искам да съм премиер. Мога да съм премиер, може да не съм. Важно е всички да се обединим, да е много широка коалиция.” Той знае, че сам не може. И ако не е пак ДПС да го цунка, нищо няма да направи. На мен ми е обидно и за хората в ДПС, защото там има много хора, когато пак ще ги прегръща Доган и ще ги целува.
Водещ: Това беше премиерът в едно интервю, което смея да прогнозирам, ще се цитира дълго



Гласувай:
7



1. forest - ДОСТА КРАТКО
02.02.2013 09:59
Това е мнението ми за интервюто .В смисъл, че можеше да спомене , за световната глупост на Станишев- АСФАЛТ НЕ СЕ ЯДЕ---Бетона също не се яде--с какво иска да стои АЕЦ.И всички наши предци , които са строили-БАЛАМИ ЛИ СА БИЛИ...Или парите им са били ненужни..За друга ,според мен изцепка на Ст-в-че ще върне пушенето--т.е.здравето на хората не го интересува , важното е някой глас отгоре.Отвратително... А за обидите към евродепутат , или към М.Найденов..А за гаврата му с българският герб и знаме..Но ...мисля , че и това ще стане. Интересно , че медиите подминават леко издънките на Станишев и БСП..Защо ли..Лек и успешен ден
цитирай
2. vmir - Иска ми се да бях за малко на мястото на Бойко Борисов,
02.02.2013 11:15
за да наградя Октай Енимехмедов с медал за гражданска доблест заради симулативният му атентат срещу политик, който се е клел да служи на народа, а призова несъгласните с него, да се махат от България.
Не виждам по-адекватен отговор от тапешника на подобна демонстрация на пренебрежение към законите и достойнството на гражданите.

Не беше правилно да се осъжда Октай от Народното Събрание, което трябваше да му е благодарно, че обикновения младеж намери начин да изрази възмушението си от политическия цинизъм, който трето десетилетие се опитва да обезличи и обезсмисли всяка проява на гражданска доблест и ехидно подстрекава хленченето, вайкането, далавераджийството, простащината и псувачеството.

Как добросъвестните политици ще надделеят и разграничат от непочтените си хитреещи и подиграващи се със закона свои колеги, ако приравняват находчивите граждански протести с престъпления? Как ще покажат, че не всички у нас трябва да са маскари? Щом екстремните граждани попадат под ударите на закона, защо екстремните политици трябва да се се ползват със специални протекции на своеволията си? Та те са служители на гражданите, а не техни диктатори!
цитирай
3. kostadin - Така е при демокрацията. Когато ...
02.02.2013 20:53
Така е при демокрацията.Когато държавата я няма все някой трябва да ги разстрелва неудобните ,които са осъдени ,пък имали и други дела ,та даже и когато за пръв път минават през главния ход добре информираните лица знаят къде да ги дебнат .След като това беше изпуснато пред хората ,бе наредено да се провери и сградата срещу другият вход И като няма добре сработване между разследващите и съдебвните органи бяхапропуснати още няколко входа в съдебната палата.Прокурора спазва директивите -дървеняк ,който се бори за превличенето му в новите прокурорски инстанции на ЕС .
За Боко е правилно само последното нещо ,което е казал, защото непрекъснато се развива.Да му помагаме масово !
цитирай
4. kostadin - vmir, е последовател на Боко и той ...
02.02.2013 20:56
vmir, е последовател на Боко и той непрекъснато е с вариращи нюанси на съзнанието.
Много е умен!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gerbsenior
Категория: Политика
Прочетен: 1810476
Постинги: 610
Коментари: 1666
Гласове: 3891
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031