Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.09.2013 00:14 - А сега накъде?
Автор: victorcito Категория: Политика   
Прочетен: 2282 Коментари: 4 Гласове:
4

Последна промяна: 30.09.2013 00:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Днес на протеста имаше точно 301 човека. Казвам това с гордост, защото в парламента, срещу който протестираме, трудно се събират 120.

От Протестна мрежа искат оставка, нови избори и операция "Чисти ръце". Естествено, че това дразни политиците и платените пионки на мафията. Който го е страх - да не ходи в гората. Явно българите ги е страх да признаят, че са управлявани крайно неспособно, при това от доста безочливи хора. В крайна сметка ние сме един тормозен и обезверен народ. На това отдавам намаляването на вечерните шествия, най-видимата част от протестното движение, което се опитва да противостои на шепа мръсници, заграбили цялата ни държава.

Протестите обаче се променят. Съдбата им е краткосрочната съдба на България. Ужасявам се колко малко хора разбират това, но е точно така. Ако не вярвате, припомнете си безплодните февруарски протести, безплодните протести през 2009-а, 1997-а, 1990-а и всички останали безплодни протести, които така и не успяват да затворят страницата на Трета българска държава и проклетия Преход.

Силно се надявам Четвъртата българска държава да не притежава идеологическите недъзи на предишната (полуфиктивна монархия, диктатура, комунизъм, олигархия).

Може би това е причината протестите са толкова важни. Те не са самоцел на шепа маршируващи, пишещи и творящи граждани. Те са процес. Той или ще измете мафията, която е завладяла ресурсите на страната, или ще сложи края на баналния сценарий, в който живеем вече 23 години.

При всяко положение дните на онази България, която познаваме, са преброени. Ново българско възраждане? Дано.


„Започва Път от моя праг -
безкраен, ограден с трева.
Увлечен в неговия бяг,
и аз ще трябва да вървя,
да влача морните пети,
дордето стигна друм голям,
събрал пътеки и мечти.
А после накъде? Не знам.“

Дж. Р. Р. Толкин



Гласувай:
4



1. indiram - 301 е повече от 300!
30.09.2013 01:38
Казвам го, заради филма "300" - който го е гледал. Т.е. малка армия е преборила голяма армия!
Тъжно е, че имаме такива политици... инати... Ние искаме да си ходят, а те "защитават" своите заплати. Докараха ни до там, че "А, сега, накъде?" - Български игрален филм става нещо като лозунг- безизходица... На кого му пука?
Чухте ли днес Местан при Росен Петров: Избирателите така са решили, т.е. народа... тази комбинация... Здравей, Народе!
И, пред мен стои въпросът "А, сега, накъде?" - както и пред доста хора около мен... В провинцията...За чужбина... Пак да запеем ония песни... Стягай куфарите, мале, ще вървим в Германия... и На гурбет... И, безчет...
Това не е Държава!
И, 3000 да са на протеста, и 30000 да са... На тези там им върви и стажа и заплатата... Дреме им колко са отвън...
цитирай
2. indiram - 4-тата власт!
30.09.2013 01:48
Филма е много добър, поне колкото гледах. Радва ме, че в България има още умове, творци, мислещи, които не са избягали...
Но, 4-тата власт, у нас, сега е под властта на тези - техни са медиите... Т.е. у нас, няма истинска и независима 4-та власт...
Още от зората на Демокрацията се роди един ВИЦ:
- Ние сме независими... Защото, от нас, ... не зависи...
цитирай
3. zaw12929 - Филма е много добър, поне колкото ...
02.11.2013 16:54
indiram написа:
Филма е много добър, поне колкото гледах. Радва ме, че в България има още умове, творци, мислещи, които не са избягали...
Но, 4-тата власт, у нас, сега е под властта на тези - техни са медиите... Т.е. у нас, няма истинска и независима 4-та власт...
Още от зората на Демокрацията се роди един ВИЦ:
- Ние сме независими... Защото, от нас, ... не зависи..

НА ВАС И НА АВТОРА НЕ ВИ Е ЯСНО ИЛИ ТАКА ВИ Е УДОБНО, ДА СЕ ЗАБЛУЖДАВАТЕ И ДА ЗАБЛУЖДАВАТЕ НЕВЕЖИ, КОИТО ГИ МЪРЗИ ДА ЧЕТАТ И МИСЛЯТ



цитирай
4. zaw12929 - вРЪЩАМ СЕ НА ВЪПРОСА ЕИ вИКТОРЕ, С ...
02.11.2013 17:06
ВРЪЩАМ СЕ НА ВЪПРОСА ЕИ ВИКТОРЕ, С ИМЕ НА ПОБЕДА, ИМА ЕВРОПАРИ ЗА РАБОТА , ЗА СТАРТИРАНЕ НА БИЗНЕС И В ТУРИЗМА ИМА МНОГО ДА СЕ ПРАВИ:

Намерете екип, не за протест, а за проект, да ви даде работа и за българия ефект, за вас доход:България има термални извори, тя е първа износителка на лечебни растения, има курорти, лекари... ако се изнасят не растенията, а направенте от тях хапчета и сиропи- ще са 10 пъти по скъпи, ако се привличат у нас туристи за лечебен туризъм- да ползват даденостите на природата ще има оборот тук за всички. трябва:
- да се проучва, да се чете- в интернет има всичко, ако човек мисли за работа, а не, че някой му изял десерта...
Толкова много възможности има за бизнеса- 100 милиона дават за младежка заетост, трябва да се реализират проекти, програми и главно предложени от младежта- ето този е начина- учите за да реализирате проекти, а не да сваляте законно избраните управници, за да седнат на местата им тези, които загубиха изборите.
има всякакви програми и финансиране от ЕС : за селото и града. В БАН, на учени им трябват екипи, а на безработни младежи се търси работа- дават се средства за работна заплата. Това няма да го измисли премиера, но той ще го защити.

Около вас, в селото, където имате близки какви дадености има, които се нуждаят от разработка, за да се посещават от туристи. За да се инкасират доходи.

Ако човек иска, ще търси и ще намери! Пожелавам ви успех, здраве и увереност в собствените сили!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: victorcito
Категория: Политика
Прочетен: 166860
Постинги: 77
Коментари: 120
Гласове: 158
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031