Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2021 12:21 - Когато Бил Гейтс се обедини с талибаните
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 669 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 25.09.2021 12:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Когато Бил Гейтс се обедини с талибаните

21 септември 2021 г.

image

Парите на данъкоплатците в САЩ ще учат ли утрешните терористи? Това е историята за това как Бил Гейтс се обедини с талибаните .

image

Когато талибаните започнаха своята политическа операция в Доха, под егидата на ислямистката държава Катар, не само американците и европейците дойдоха да преговарят с терористите.

Миналата зима УНИЦЕФ, Детският фонд на ООН, проведе свои собствени преговори с талибаните. 

Агенцията на ООН, както и много други организации с нестопанска цел, искаше да работи на територията на талибаните и представителите на ислямистките убийци бяха готови да изслушат. 

Това, което джихадистката организация искаше от ООН, беше същата сделка, която Хамас получи от UNRWA.

УНИЦЕФ ще даде възможност за ad hoc училищна система, която да работи под контрола на талибаните.

Докато често говорим за терористи, които възпитават децата, малцина осъзнават, че нашите данъчни долари и нашите организации с нестопанска цел финансират образователни системи, които са под контрола на терористични групи. Агенциите за помощ на ООН рутинно позволяват тези операции, най -известните в Газа, където училищата на UNRWA не само работят с членове на Хамас, но са използвани като бази за ракетни атаки срещу Израел. Но настройката на UNRWA в Газа всъщност е доста типична за ООН.

Въведете своя имейл адрес, за да се абонирате за GGI и да получавате известия за нови публикации по имейл.

Имейл адре

Смята се, че сделката за работния план на Хелманд Сангин  между  талибаните и УНИЦЕФ е създала 4000 класа, като е достигнала 140 000 афганистански деца. Няма начин да се разбере колко са верни тези числа, но най -значимата част от споразумението беше и най -малко докладваната част.

В тримесечен доклад от специалния главен инспектор за Афганистан Реконструкция  отбележи , "талибаните ще наеме на преподавателския състав, който след това трябва да бъде в състояние да преминат тест набор от Министерството на икономиката."

И тъй като талибаните превзеха Кабул, Министерството на образованието сега е под контрола на талибаните.

Но през цялата година УНИЦЕФ помагаше на талибаните да управляват образователна система. 

Тези класове често се провеждаха в джамии. 

И единствените, които със сигурност знаеха какво се преподава в тези „неформални класове“, бяха в стаята.
Не е ясно дали USAID е предоставяло някакво финансиране на образователната система на талибаните, но изглежда, че някои американски организации с нестопанска цел го правят.

Съобщава се, че фондацията на Бил и Мелинда Гейтс   поема част от разходите.

„Вдъхновяваща“ снимка на УНИЦЕФ от по -рано тази година  показва  учителка в бурка, която оставя само очите си изложени, преподавайки група жени в бурки, докато мръщещ се мъж стои на вратата. Предполага се, че класовете ще се провеждат някъде в Кандахар, а средствата идват, поне отчасти, от фондация „Бил и Мелинда Гейтс“.

Работният план на Хелманд Сангин е планиран да продължи до декември 2021 г. Администрацията на Байдън обяви допълнителни 64 милиона долара хуманитарна помощ за Афганистан. Част от това изглежда така, сякаш ще бъде насочено през УНИЦЕФ и други агенции на ООН.

Ще финансират ли американските данъкоплатци талибанска училищна система? Отговорът е, че вероятно ще го направим.


       

Талибаните често са изобразявани като враждебни към образованието, но джихадистите, които са изградили организацията, са плод на медресета, ислямски училища, създадени в Пакистан, финансирани от Саудитска Арабия. Името „талибани“ дори означава ученици на пущунски език.

Ислямската образователна система е военна институция, чийто основен предмет е джихад. Неговите учения се фокусират върху необходимостта да победят неверниците и да наложат шариатския закон върху човешката раса. Системата на медресето е средство, чрез което джихадистите възпитават следващото поколение убийци.

Талибаните не са против обучението на момчета или дори непременно на момичета. Те провеждат медресета, насочени към момичета в някои области. Това, срещу което се противопоставят, е всяка образователна система, която те не контролират и не могат да използват, за да възпитат децата да функционират като следващото поколение на тяхната кауза. А САЩ и американците изглежда са склонни да финансират талибанските училища.

Каква е разликата между вече талибанските медресета и училищата на УНИЦЕФ? ООН иска да гарантира, че талибаните преподават математика, наука и различни светски предмети на учениците. Дали учителите на талибаните в крайна сметка ще направят това или не, никой не може да знае.

Но и това едва ли е целта.

Съединените щати не трябва да финансират образователна система на талибаните или да позволяват нейното финансиране.

Две десетилетия след като Комисията от 11 септември предупреди за опасностите от системата на медресето, администрацията на Байдън и нейните дарители може би действително помагат за финансирането на ислямски училища, които ще индоктринират ново поколение да мрази и убива немюсюлманите.

Администрацията на Байдън не е сама в тази предателска лудост.

Бившият британски премиер Гордън Браун написа  съобщение,  призовавайки страните от Г-7, група, включваща САЩ, да отделят 8 милиарда долара за афганистанско образование дори след превземането на страната от талибаните. „Помощта трябва да бъде разпределена въз основа на работата, която вече е извършена от УНИЦЕФ, който до голяма степен постигна споразумение през декември миналата година, за да обхване 120 000 момичета и да гарантира, че те получават домашно обучение в контролирани от талибаните райони“, твърди той.

Числото 120 000 е глупост. А с „призрачните училища“, често срещано явление в Афганистан и Пакистан, реалният брой ученици, посещаващи часовете, е неизвестен.

Но по -важното е, че хвърлянето на милиарди в образователната система на талибаните финансира тероризма.

Талибаните са известни с „данъчно облагане“ на учители и организации с нестопанска цел. И когато избират учителите, те задължително ще бъдат или членове на лоялни семейства, или такива, които са ги подкупили. Така или иначе, финансирането на училища, контролирани от талибаните, означава финансиране на талибаните.

Тестовете на учителите или учениците са безсмислени в система, контролирана от талибаните. Всякакви показатели ще се администрират от талибаните, което ги прави напълно безполезни.

„Нашето задължение е да помогнем на децата на Афганистан да пораснат, за да станат лидери на утрешния ден“, заключи Браун. Въпросът, с който той изглежда неспособен да се справи, е лидерите на какво? Настоящите лидери на Афганистан излязоха от медресетата. И дори талибаните да се съчетаят с някаква масова образователна програма за жени, Иран, Пакистан и Хамас показаха, че мюсюлманските жени, също като мъжете, могат да бъдат възпитани да вярват, че тяхната роля в живота е да възпитават децата да убиват не -Мюсюлмани или дори да продължат и да извършват атаки.

Прозорецът, когато може би сме помогнали да възпитаме децата на Афганистан да вярват, че нещо друго е затворено. Талибаните спечелиха и тяхната плячка включва децата на Афганистан.

Последното нещо, което трябва да направим, е да финансираме усилията на талибаните за възпитание. Всички пари, които талибаните и техните поддръжници в Пакистан или Катар харчат за образование, поне се отклоняват от по -преките форми на тероризъм, насочени към нас. Същото важи и за цялата помощ за Афганистан.

Талибаните облагат с данък и регулират организации с нестопанска цел, раздаващи помощ в райони под техен контрол. Има всички основания да се смята, че те ще продължат да очакват американците да изхранват населението си, дори когато прелистват колкото могат от милионите пари на данъкоплатците, използвани като помощ.

Байдън твърди, че се е оттеглил от Афганистан, защото Съединените щати не могат да продължат да харчат пари за неопределено време за фалиралата страна. И все пак, веднага след като избяга, изоставяйки американците зад вражеските линии, той харчи още 64 милиона долара за Афганистан.

И процент от тези пари неизбежно ще попадне в ръцете на ислямските терористи.

Америка може да се изтегли от Афганистан, но нашите лидери отказват да спрат финансирането на талибаните.

Даниел Грийнфийлд, журналист от Шилман в Центъра за свобода, е разследващ журналист и писател, фокусиран върху радикалната левица и ислямския тероризъм. Тази статия първоначално е публикувана на Frontpage Mag.




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
1. fun1001 - ..аман от твоите проРусски шитни..25ч, наред..
25.09.2021 12:35
и ти си..като баба Расса Путина...Ракетата ).

ще те наковем където е нужно..
пред СЕМ и ГДБОП..и после на килимчето!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39760577
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031