Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.02.2023 07:01 - © Държавният департамент – меката сила на Македония срещу България
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2722 Коментари: 6 Гласове:
11

Последна промяна: 03.02.2023 07:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
03.02.2023г.

     "САЩ поискаха бързо да решим споровете с РС Македония", услужливо ни известява за волята на суверена проатлантическият вестник СЕГА.
Какви спорове, бе, газетата? Няма спорове. Има провокация от страна на българеещи се македонци и примитивна реакция на македонствуващи. Има жесток побой над човек.
Държавният департамент на САЩ призова "България и РС Македония да намалят риториката помежду си и бързо да разрешат двустранните си спорове", дава подробности вестникът.
Има препратка към македонската секция на "Гласът на Америка", където била поместена директивата на Световния международен жандарм (и арбитър), което се оказва, че не е съвсем така, има преразказ, цитати и друга информация от Милена Горгиевска 
image

Съединените щати призоваха България и Северна Македония да деескалират реториката и да разрешат двустранните спорове е заглавието.
Следва текста от македонската секция на "Гласът на Америка" :  
"Призоваваме България и Северна Македония да деескалират своята реторика и бързо да разрешат тези двустранни спорове, каза говорител на Държавния департамент пред VOA, отговаряйки на въпроса как коментира решението на България да изтегли българския посланик от Скопие.
"Бъдещето на Северна Македония е в ЕС. Съединените щати продължават да подкрепят пълната евроатлантическа интеграция на страната", се казва в изявление на Държавния департамент.
България изтегли посланика си миналата седмица след нападението срещу секретаря на българския клуб "Борис Трети" в Охрид с твърдението, че има "сериозна ситуация по отношение на правата на българите в Северна Македония".
Тогава министърът на външните работи Буяр Османи заяви, че оттеглянето на българския посланик е неоснователен, необоснован и безпринципен ход.
"Въпреки че извикването на посланик за консултация в родината е право на изпращащата страна и редовна дипломатическа практика, Министерството на външните работи съжалява за тази стъпка, която счита за неоснователна, неподкрепена с валидни аргументи и непропорционална", каза Османи.
В интервю за радио "Свободна Европа" той каза, че не знае официалната причина за оттеглянето на посланика и че не обмисля изтегляне на македонския посланик от София, защото смята, че диалогът между двете страни трябва да продължи чрез посолствата.
Македонската информационна агенция (МИА) пък съобщи днес, че са получили потвърждение от Министерството на външните работи, че българският посланик се връща към дипломатическите си задължения в Скопие, предаде радио "Свободна Европа".
Не намерих оригиналното изявление на Държавния департамент та нищо чудно македонците да си измислят.
Novinite.com припомня хронологията на събитията : "Вашингтон коментира темата седмица и половина след нова ескалация между София и Скопие. Посланик Ангел Ангелов беше извикан за неопределено време в България след побоя над секретаря на Културен клуб "Цар Борис III" Християн Пендиков, за който като мотив бе посочена етническа омраза …
Напрежението нарасна преди поредното честване на годишнината от рождението на революционера Гоце Делчев, преди което Скопие се разгневи при посещението на евродепутата Ангел Джамбазки и лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов в Скопие за друга годишнина – тази на революционерката Мара Бунева заради коментарите им. Дни по–късно е и побоят над Пендиков. Впоследствие президентът Стево Пендаровски спекулира със забрана за влизане [в Македония] на български евродепутати, политици и общественици".
"Този подход не е необичаен : САЩ многократно са използвали местната секция на "Гласът на Америка" – държавно финансирана международна радиостанция с редакции в десетки страни по света – като първа стъпка за изразяване на позиции в българо–македонския спор", пишат още Novinite.com.
Така че македонците може и да не си съчиняват.
А такива поучения са напълно в стила на практиката на Държавния департамент.
Само че, ДД като го дава на македонците за публикуване излиза, че вината е на българската държава. Дори самите македонци ни го натякват : вижте какво казва Държавният департамент.
Ама то и ние и македонците се държим като деца – сръдни, кавги, сбивания.
Ето, нас Микрон ни прилъга като дете да дадем разрешение на Македония към Евроколхоза.
А трябваше да им извиваме врата като мокър парцал, докато влязат в правия исторически път.
Както Руската федерация Украйна, ама по–цивилизовано, по европейски така да се каже.
Нас оня с рибешките очи, Гюнтер Ферхойген, как ни гърбеше, та Меглена Кунева си даде най–милото за каузата – приемането ни в Евроколхоза.
image

Гюнтер Ферхойген ни разпъваше като ластик 

Ние от Македония нямаше да искаме да се откаже от измислената си история, но в никакъв случай не биваше да ѝ подаряваме част от нашата история и националните ни герои.
Видя се, че колко повече им отстъпваш, толкова по–нагли стават.
Изпуснахме да изковем желязото, докато е горещо.
Но то не ни е за първи път. Колко пъти в историята си сме изпускали питомното?

https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/sasht-poiskaha-burzo-da-reshim-sporovete-rs-makedoniya
https://mk.voanews.com/a/6940395.html
https://www.novinite.com/articles/218660/The+US+to+Bulgaria+and+North+Macedonia%3A+Quickly+Solve+your+Problems+and+Reduce+Tension




Гласувай:
11


Вълнообразно


1. nedovolen - Те ФАЩ да деескалират напрежението ...
03.02.2023 09:31
Те ФАЩ да деескалират напрежението в собствените си щати, че вече се разпадат.
:)))
цитирай
2. bojo12345 - kvg, не се коси! Политиците ни пак са в партер,
03.02.2023 11:29
послушни и раболепни. Дано да видим и друго поведение - нашите царе са знаели какво да правят. А македонците са като укрите - омраза и простотия.
цитирай
3. kvg55 - До 1. nedovolen
03.02.2023 12:22
Е, а де! Ама нали са на всяко гърне мерудия.
цитирай
4. kvg55 - До 2. bojo12345
03.02.2023 12:22
Така е.
цитирай
5. wonder - САЩ медиатор за деескалиране на ...
03.02.2023 13:31
САЩ медиатор за деескалиране на Напрежение? - Това е оксиморон. ;)))
цитирай
6. kvg55 - До 5. wonder
03.02.2023 16:45
Хе!
Абе, мъчат се хората, ама то все друго излиза.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5752142
Постинги: 2808
Коментари: 25791
Гласове: 34176
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031