Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.04.2009 14:39 - БОЙКО БОРИСОВ срещу СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ!
Автор: gerbsenior Категория: Политика   
Прочетен: 847 Коментари: 0 Гласове:
0



      11.04.2009 г.

     събота

                БОЙКО БОРИСОВ

                     срещу

          СЕРГЕЙ  СТАНИШЕВ

Бойко Борисов в разговор за боклука, за посланията на ГЕРБ за предстоящите евро- и парламентарни избори

image
11 април 2009 | 11:04 | RE:TV, RE:START
image

Бойко Борисов, кмет на София; лидер на ПП ГЕРБ


Водеща: Здравейте, три минути след 10 ч., RE:START на 11 април продължава. Следващият ни събеседник е столичният кмет Бойко Борисов.
Водещ: С темата за боклука ли започва предизборната кампания в София и дали са ясни посланията на партията ГЕРБ за предстоящите евро- и парламентарни избори. Лидерът на ГЕРБ и столичен кмет Бойко Борисов е гост в студиото на RE:START, здравейте.
Бойко Борисов: Добър ден.
Водещ: Преди малко тук се разгорещи една дискусия по повод решението на правителството за кризисна ситуация с боклука в София, но така не стана ясно, в какво положение са кризисния щаб и от общината. Сега аз ако имам едно пакетче боклук, къде да го насоча към г-н Модев или към вас, г-н Борисов?
Бойко Борисов: Мисля, че на всички хора е ясно, че това е поредният пиар на Станишев. Защото ако искаше добронамерено да помогне на София, когато аз го търсех преди един месец, когато „Новера” не се яви на работа и всички ние се питахме аджеба, откъде тази смелост на тази фирма да не се явяват една седмица и да поставят града в криза, кой ги подтиква, кой стои зад гърба им, се чудехме всички ние. Той каза тогава, че няма работа да говори с кмет, това си е кметска работа, че дори не бива да взимаме камиони от други градове, защото това ще наруши националната сигурност. Да не говорим, че когато искахме за балите помощ, той ни отговори, че това е противоконституционно. Когато разбраха, че първо общинския съвет с пълно болшинство разтрогна договора с „Новера” и изпълниха обещанията си за концесията. Когато спряхме балирането, когато започнахме и ритмично се извозват балите и „Дружба” ще бъде до няколко месеца, до лятото освободена от тях. Когато стартира изграждането на завода за битови отпадъци, когато съгласно изискванията на Европейската комисия 100% от боклука на София се сепарира, когато подписахме договори завчера с осем фирми и разбихме монопола на почистването. В техните графици, включително сега по алея „Яворов” мием и мантинелите, когато се нормализира сметосъбирането. Преди да дойда се обадих на г-н Модев и му казах, искам да ви натоваря щабът на един автобус и да отидем да видим, къде е кризата. Тя по закон не отговаря на определената криза и второ да видим, къде е кризата.
Водеща: Той какво ви отговори, ще се качат ли на автобус?
Бойко Борисов: Той каза, искаме да ти помогнем да изчистим нерегламентирани сметища, където има около София и за Цветница да ти помогнем да измием около храмовете.
Водеща: Вижте, какви добри намерения?
Бойко Борисов: Добре, защо тогава се казва кризисен щаб и се събирате в петък вечер. Не може ли ако искате да помогнете да дойдете в общината, да ви дадем това, което правим ние и да се опитате, ако можете повече, това е за доброто на града. Защото вчера аз виках шефа на Агенция „Пътища” в общината и той вдигна ръце и каза нямам нито един лев. Аз го виках, защото не си плащат за „Борис” ремонта . Северната част на околовръстното шосе е тяхна, има такива ями-кратери, че ще се пребият хората. Не си сменят мантинелите. На много, как да ги нарека, междуселски, междуградски – между София и да речем Бистрица, Банкя, селата, пътищата са държавни. Те трябва да ги поддържат, а те не ги пипат. Той казва, просто нямам пари. Правихме съвещанието, защото не можем да направим възела на Южната дъга, защото държавата не иска да си даде парите за финансиране.
Водещ: С две думи пари за ремонти на пътища няма.
Бойко Борисов: За пътища нямат пари. За каквото поискаме нямат пари, а изведнъж се сетиха, че ще дадат пари, да чистят около храмовете. Това е пиар акция на Станишев. Когато видяха, че всъщност криза няма и нищо не могат да направят сега ползват целият си ресурс, за да се опитат, да кажат, че те ще направят нещо повече от нас. Още веднъж казвам, договорите са подписани, графиците са направени. Всички фирми в момента доокомплектоват техниката като са ни представили план за това. В „Дружба” възникна проблем, защото за там трябват осем камиона, а фирмата имаше четири.
Водещ: Вие казахте на митницата чакат още?
Бойко Борисов: Откъде ще вземат другите камиони?
Водещ: Ще вземат тази техника.
Бойко Борисов: аз две седмици съм обикалял и съм се молил на колегите кметове. От Правец взимах, от Бургас взимах, от Търново взимах, те откъде ще ги вземат?
Водещ: Има една фирма, която стои без работа.
Водеща: а отговаря на критериите.
Бойко Борисов: Е, те ако всичко правят заради ДПС, медиите в ДПС, хората в ДПС, просто аз съжалявам, че заложих на всичките тези хора. Съжалявам, защото аз ви казах, каква е връзката и многократно съм я повтарял между ДПС, „Новера” и управляващите.
Водещ: Запознаха ли ви управляващите с мотивите за това свое решение, все пак за криза, защото общинските съветници...
Бойко Борисов: Вчера следобед изпратиха. Вчера следобед са го изпратили в общината, видях го. То първо не отговаря на медийността, която му беше предадена - криза, мобилизация. Аз ви казвам думите на Модев. Аз не случайно му благодаря, че той дойде и каза пред всички медии и пред много общински съветници, които дойдоха да го чуят. Напротив, всичко е наред, искаме само допълнително да ти помогнем да изчистим нерегламентирани сметища, за които ти нямаш пари. Добре, а нямате пари за пътищата, нямате за възлите, нямате, а затова точно ще отделите. Защо? И се връщам на вашия анонс. След като стартирахме и г-жа Плугчиева и министър Цветанов и областният дойдоха и стартира и завода, те вече нямат тема за боклука. Ако те сега не направят последно издихание, те нямат тема. От другата страна, какво стои. В същия този Министерски съвет става най-скандалната сделка, която аз съм убеден, че ще оставя в аналите и г-н Станишев ще си сипе главата със сол, заради това, което е приел. Първо, дава се 40 декара в центъра на София. Това е сградата, която с публично-частно партньорство ще строят с Националната агенция за приходите (НАП), сграда на НАП. Конфликт на интереси: майката – собственик, синът – заместник-министър. Тотален конфликт на интереси. Ако ние тръгнем София по тази практика, ние няма да тръгнем, защото категорично спряхме, това е скрита замяна, видно, ако тръгнем по тази практика, ние може, понеже е финансова криза, ние да даде всичко на частници, които има общината, и да казваме – правим публично-частно партньорство. Това е невероятен прецедент. Вземете дори противоречията тука отново на г-н Станишев. Неговата партия и парламент приеха закон, в което забраниха общините да правят това, което те направиха на Министерски съвет (МС), защото е явен конфликт на интерес, явно ограбване на градовете. След това пак се връщам на темата /.../. Аз си прекратих посещението, което от една година се знае, от миналата, след като бяха Дните на Москва в София, че са Дните на София в Москва. Те точно в този ден решиха да правят кризисен щаб. Въпреки всичко аз си прекратих посещението, дойдох и спокойно можеше да участвам, да бъда поканен на МС и първо, това, което говорим през медиите, да им го кажа там: ето ви договорите, ето графиците, ето всичко, което правим, ето финансирането на завода за битови отпадъци, ето какво е казал вашият вицепремиер Плугчиева на откриването. Писмото на еврокомисаря от Брюксел, че изключително е доволен от действията на Столична община в решаването на проблема с битовите отпадъци. Защо не го правят? Къде е добронамереността?
Водеща: Ако в крайна сметка София стане по-чиста...
Бойко Борисов: Просто те искаха да скрият скандалната сделка с НАП. Скандална.
Водеща: Само това ли е причината?
Бойко Борисов: Единствената. Няма друга причина.
Водеща: Софиянци могат да си кажат, г-н Борисов, ето, да, колко хубаво – София ще стане по-чиста, защото сега факт, че онези големите камари с боклуци вече ги няма, обаче пък летят боклуци навсякъде.
Бойко Борисов: И ние затова направихме пролетно почистване, взехме затворници, правим оборка в момента, фирмите назначиха метачки и чистачки. Вие виждате по булевардите – по две, по три, по две, по три около спирките, непрекъснато се мете и около кофите и аз ви гарантирам, че затова Станишев и компания го знаят, че в следващите седмици ще става все по-добре, защото фирмите ще искат да се докажат, купуват нова техника. Ето минах по „Ботевградско” днес – машина минава и мете цялото „Ботевградско” надолу. Повтарям – парковете се чистят, подписахме и там. За съжаление ние за разлика от Станишев спазваме законите и не подписваме такива скандални сделки, а провеждаме конкурси, на базата на конкурс вземаме решенията си. И сега вече и с...
Водеща: Докога ще продължи тази ситуация? Имате ли представа? Защото вие казвате – ето, ние започнахме да чистим, пък те ще оберат лаврите накрая, защото ще кажат – ние понеже обявихме кризисно положение, всъщност ние изчистихме София.
Бойко Борисов: Е, с кое ще изчистят? Нали фирмите и чистачите ние им плащаме? Действително, ако те искат да помогнат, има едно нещо, с което могат да помогнат веднага.
Водеща: Какво?
Бойко Борисов: Да платят кофите за боклук.
Водещ: Кажете го на г-н Модев.
Бойко Борисов: Ние сме им го казали, ама те това не ги интересува. Те искат да мият около храмовете, където ще се струпат хора и да кажат – ето, виждате ли, ние чистим за Цветница. Купете кофите за боклук и ще ни облекчите финансово, и ще гарантираме, че вече никоя фирма никога няма да претендира и да си изтегля както „Новера” кофите за боклук и да ни поставя в криза. Ако искат да помогнат. Но повтарям – вчера шефът на Агенция „Пътища” казва – един лев нямаме за София за асфалт, един лев, но имат пари да чистят и то да става, както вие казвате – по-чисто. ОК. И аз искам да е по-чисто. Разбирате разликата. Целта е да се отклони вниманието от спрените еврофондове, безвъзвратно загубените пари и замените на горите. И ние сме се подготвили с един материал...
Водеща: Точно това, като казахте – замени, имаме още един гост тук.
Бойко Борисов: ... с който, ще ви прочетен доклад на Световната банка, ще ви дадем схема, в която и как става, включително и как се заменя на морето в момента Горският фонд и то от фирми много близки до премиера дори.
Водеща: Близки до премиера?
Бойко Борисов: Да, и сме се подготвили – ще го видите.
Водеща: Здравейте. Заповядайте да се представите или вие, г-н Борисов, да представите...
Бойко Борисов: Г-н Найденов понеже е по-компетентен от мен и както казва г-н Станишев, аз се крия зад експерти, разликата е, че аз не се крия, защото считам, че няма човек, най-компетентен във всяка една дейност от компетентните в дейността и затова се обграждам с най-добрите експерти, които да могат да представляват и партията, и общината.
Водеща: Здравейте, г-н Найденов.
Мирослав Найденов: Здравейте.
Водеща: Кажете две думи за себе си, за да разберем кои са експертите, с които...
Водещ: Не работите за ДАНС, надявам се.
Мирослав Найденов: Не, не работя за ДАНС.
Водещ: Да не стане пак после...
Бойко Борисов: Вие видяхте – три дни шум за Тошко Тодоров и изведнъж всичко замлъкна след дебата. Да сте чули думата Тошко Тодоров повече? Да сте чули? Между другото аз вчера съм сезирал прокуратурата, от Националната разузнавателна служба излезе официален материал, във вторник-сряда ще излязат и от МВР, и от ДАНС, но съм сезирал прокуратурата да видим първо – дали г-н Йосич е казал подобно нещо, кой откъде го е взел, кой го раздухва в пространството, защото пои този начин, обяснявайки се на БСП, че не само че нямам сестра, а че лично аз съм ръководил операцията по арестуването и екстрадирането на един подобен човек, а виждате светът е малък – след един час от моето изказване – четат и там вестници и слушат какво съм казал, концентрират целия удар върху мене. От коя служба...
Водещ: То твърдението е всъщност за ваше подпомагане или как беше точно формулирано/.../, закриляне, но в периода на югоембаргото, а не когато сте били главен секретар на МВР.
Бойко Борисов: Какъв съм бил тогава аз югоембаргото да го закрилям, когато БСП и Жан Виденов са били на власт?
Водеща: А иначе източникът е сръбският вестник „Блиц”, то беше тиражирано от там.
Бойко Борисов: Да, но дали е казал? Аз затова съм сезирал прокурора – първо да пита съда в Белград дали е казал и кога го е казал.
Водещ: Г-н Никола Филчев ще проговори, виждаме...
Водеща: Да, да, има много интересен анонс, да...
Водещ: /.../ за „Труд” в понеделник ще излезе закрилял ли е Борисов...
Бойко Борисов: Да. И аз съм убеден, защото г-н Филчев, но по този начин БСП ме слагат на прицел, щото Филчев ще разкаже за мое най-голямо съжаление как съм ръководил операцията, как посред нощ го събудих, как посред нощ го извадих и тъй като имаше организиран опит за бягство и го преместихме от болницата в затвора, в друг арест, как направихме три кръга от полицаи, жандармеристи и барети, за да не може по никакъв начин да избяга, /.../ на покрива, не хранихме затворниците един ден, а ги хранихме със суха храна, за да не го отровят, защото той има и той могъщи врагове. Това ще каже Филчев. И онзи оттатък ще каже – О, Пиле, холандските прокурори дойдоха в София и аз им предложих поне по радио или с глас да кажат „Браво” за операцията, така викат – как ще си дадем гласа срещу този човек, те ще ни намерят и ще ни изтрепят. В последствие си дадоха оставките и се махнаха в Холандия прокурори, защото се уплашиха. Разбирате ли какво правят БСП?
Водещ: Тоест създават заплаха срещу вас? Аз така ли да го разбирам?
Бойко Борисов: Директна заплаха, осветявайки действията ни, за да се оправдаваме сега, че няма закрила. А за да се оправдаваме, че няма закрила, ние ще разкажем какво сме правили. И аз в момента даже и половината го казах.
Водещ: Добре, нека все пак г-н Найденов точно започна, ние се отклонихме от...
Водещ: Ама не, то много правилно, защото ние така или иначе щяхме да питаме за Сретен Йосич накрая. То дали сега или след това?
Бойко Борисов: Не, просто това е не цинизъм, вижте – това е компроматната война на БСП. Това е още комунистическата пропагандна война, която, разбира се, те са рожба на нея. Да речем примерно, всички, които познават Цветанов, знаят, че неговият стожер и най-силна клетка е семейството. Той просто за жената и децата мре. Него атакуваха, че има незаконно дете. Знаят, че хората ме харесват заради операциите и заради това, че действително съм се борил реално с престъпниците, арестувал съм и екстрадирал съм. Удрят точно там, за да се оправдаваш в най-силното си място. Ето това правят те. В същото време, докато ние се оправдаваме за това, ето, сме ви подготвили, ако може камерата да даде, ето го как са вървели заменките.
Водеща: По-скоро на обратно, ето я камерата зад вас, г-н Борисов, там да я покажете.
Бойко Борисов: Ето как са вървели замените за горите. Това е било, ей-това мъничкото при Дикме.
Водещ: 2003-2004.
Бойко Борисов: 2004-та. Ето ги какво става 2005-2007 при Кабил, ето какво става – най-високото при БСП. Ето какво става 2009-та за десет дни – 4000 декара. За десет дни.
Водеща: Това е преди влизането на промените...
Бойко Борисов: Да се посвенят да дадат сградата на НАП.
Никога няма да се посвенят.
Водеща: Хайде, г-н Найденов, обяснете експертно за какво точно става въпрос, защото не веднъж тази тема сме я дискутирали с еколозите, които най-често алармират за подобни нарушения?
Мирослав Найденов: Вижте, експертно, това е може би един от най-големия грабеж на някакъв български ресурс. Аз ще започна с това, че горите са най-големия ресурс, който имаме. Ние нямаме петрол, но имаме гори. Една трета от територията от България е гори. Биоразнообразието ни е второто по обем и по разнообразие в Европа. Наистина този ресурс в момента се краде безобразно. Ставаме свидетели от една страна на вандалска сеч около големите морски и планински курорти и от друга страна на едни държавно-олигархични замени. Аз само за вашите зрители и за вас ще обясня откога започва това, защото нали много се говори за заменка. Що е то заменка и откога започва? Замените започват с промени в Закона за горите, който се прави през 2003-та. И забележка - 2003-та ресорният зам.-министър тогава на Министерството на земеделието и горите е г-жа Меглена Плугчиева, днешният вицепремиер. Това се прави с формална цел, за да могат да се правят замени, които са необходими при национални и инфраструктурни проекти, с национално значение. Забележете, с национално значение.
Бойко Борисов: От типа на магистрали, от типа...
Водеща: То неведнъж са изкарвани много случаи за изкупени места на безценица за магистрали. Бъдещи и подобни...
Мирослав Найденов: Това е формалният мотив. Искам да ви кажа, че този Закон за горите е приет през 1997 година и е променян досега 24 пъти, като само от последното правителство забележете – 13 пъти. Значи, от 1997 досега 24, а ...
Бойко Борисов: За всяко правителство по една промяна, за да може да откраднат повече.
Мирослав Найденов: Точно така. Така, че определено то обслужва, ясно, че обслужва интереси. Г-н Борисов ви показа графиката, аз ще ви кажа така, защото графиката не се вижда с цифри. ДПС по време на министър Дикме е заменило през 2003 г. 119 декара, през 2004 – 140 декара. Тогава всъщност може да са заменили нещо и за национални обекти. Идва 2005, министър Кабил отново от ДПС – 4 800 декара, 2006 – 3 113, 2007, последната година, в която ДПС има контрол над горите – 6 461 и до 2008, когато от месец април фактически БСП поема ресора гори, като те отделят Държавната агенция по горите като самостоятелна агенция. Те заменят от април до Нова година 14 625 декара. Това, което всъщност минава всички дори и най-развихрените фантазии, в 2009 година под натиск на Европейския съюз. Наистина, под огромен натиск на Европейския съюз, след сигнали и протести на български неправителствени организации, включително и ние като политическа партия ГЕРБ многократно и на пресконференция и чрез нашите евродепутати сигнализирахме европейските институции. Те бяха принудени да приемат мораториум за закон, с промяна в същия закон. Между приемането му в пленарна зала на 23 януари и обнародването му 3 февруари, само за десет дена те замениха над 3 500 декара. Това са огромни територии.
Водеща: Кажете обаче, което много важно каза г-н Борисов за фирми близки...
Бойко Борисов: Преди това искам да ви кажа, какво каза Световната банка
Водещ: Кажете.
Бойко Борисов: И то ще ви го прочета дословно, а вие ще може да си го проверите. Бележки относно политиката за управление на горите от месец декември 2008 година се посочва, че заменките на гори представляват цитат от стр. 8, за да вие по-лесно , злоупотреби с процедурата за замяна на земи, главно за търговски цели, придружени със значително ощетяване на държавата. Неправителствените организации дават от два до осем милиарда лева загуби за държавата. Разликата идва, че едните включват биоразнообразието в тези гори и го оценяват. Според нас са два и половина милиарда минимум е ощетена държавата по време на финансова криза.
Водещ: И къде е прието г-н Станишев, с тези...?
Мирослав Найденов: Преди да ви кажа, защото това наистина разбирам, че е най-интересното. В официален отчет на ДАГ за миналата година. Те пишат, че са извадени от държавния горски фонд 8 163 декара, срещу което държавата е получила 60 милиона лева, което прави малко над- 7 лева на квадратен метър. Дай Боже на всички ни, ако може наистина. По същото време най-занижените оценки на брокерски къщи. Един квадратен метър, там, където ги заменят струва между 70 и 150 евро, което означава, че да един квадратен се печели минимум 100 евро, за един декар – 100 хиляди и т.н.
Водеща: Точно затова ви питаме, кой печели ако си има име, защото в България все още се надявам, че има правосъдна система и когато се говори?
Бойко Борисов: Не случайно всички критики в Брюксел са точно за правосъдната система. Защото ако я имаше трябваше отдавна да се е намесила и не ние да го внасяме това няколко месеца и да няма абсолютно никаква реакция.
Мирослав Найденов: Най-скандалната заменка, това сме го свалили от интернет. Не зная на коя камера мога да го покажа?
Водеща: Ето, там. Добре.
Мирослав Найденов: Най-скандалната, срещу която реагират най-много неправителствените организации.
Бойко Борисов: Но не се чува в публичното пространство. Това е много важно.
Мирослав Найденов: Не се чува и която е отразена в английски вестник „Гардиън”, това е заменката в така наречената местност „Карадере” край Бяла. Вижда се морето, вижда се ивицата.
Бойко Борисов: А това е гората тук. В момента гора в натура.
Мирослав Найденов: Заменката е станала на 19 май 2008 година и са заменени 708 декара държавни гори в местността „Карадере” на Държавно горско стопанство Старо Оряхово за изграждане на така наречения комплекс „Гардънс”, който е с българо-английско участие, като от българска страна участва компанията „Проджект” ООД. Представлявана от брата на Сергей Станишев, арх. Станишев.
Водеща: Арх. Станишев?
Мирослав Найденов: Да, точно така.
Водеща: Ето, къде била.
Мирослав Найденов: Тъй като в България никой не написа и не говори за това, в публикация на вестник „Гардиън” всичко това е отразено, където се казва, че и по този начин, наистина и последното райска кътче в България ще бъде превърната ето в какво.
Водеща: Покажете го проекта.
Мирослав Найденов: Не знам дали се вижда добре.
Водеща: Сега ще го видим всеки момент.
Бойко Борисов: То е хубаво, когато се съпоставят с преди.
Мирослав Найденов: Преди и след. Да, едно върху друго, какво ще се случи
Бойко Борисов: Ето го проекта на местото на гората.
Мирослав Найденов: Сега и най-важното от всичко. Това е територия включена в мрежата, европейската мрежа „Натура 2000”. Заради това и заради подобни наистина изваждане на схеми и не вкарване в „Натура 2000” ние на всичкото отгоре ще търпим и изключително високи финансови санкции. Защото ако се позовем, аз ще цитирам и....
Водеща: Но те ако са в „Натура 2000”, то там не може да се извършва строителство.
Мирослав Найденов: Вижте, те са били длъжни да ги включат.
Водещ: Но са ги извадили?
Мирослав Найденов: Правителството е трябвало да ги включи, но те просто не са ги включили. Ние имаме задължение да включим тези, които сме подали като територии, защото оттам минава и пътят на птиците и заради това от чисто екологична гледна точка ние ще търпим санкции. Ако погледнем чл. 87 от договора за създаване на Европейската общност, която казва, че всяка помощ предоставена от държава-членка или забележете чрез ресурси на държава-членка, която погазва конкуренцията и облагодетелства определени фирми е несъвместима с общия пазар. Това е един вид държавна помощ към определени проекти, за които ние алармираме.
Водещ: Добре, тук се поставя въпросът, какво ще направите вие, за да се промени цялата практика и какво, за да се върнат?
Водеща: Ако ГЕРБ поеме следващото управление ще се преразглеждат ли подобни сделки?
Бойко Борисов: Естествено.
Мирослав Найденов: Това, което в бързината не успяха или не искаха да направят. Те наложиха мораториум върху заменките. Приемаме, че когато вие сте заменили гора си имате гора. Последващата процедура е тази гора да бъде извадена от държавния горски фонд, след което да бъде вкарана в регулация. Едното става с решение на Министерския съвет, другото с решение на общинските съвети. Настояваме и ние го декларирахме публично за мораториум и върху тази промяна. Тоест, този, който си и е получил гори да продължи да си има гори.
Бойко Борисов: Няма лошо, нека да си има гора.
Водещ: Но да си има нов курорт?
Мирослав Найденов: Но да не се изсича, защото и с това да завърша за горите. Горите освен национално имат и стратегическо трансгранично значение. И като производители на въздух и на кислород и като възобновим енергиен източник. Ние трябва да дадем сигнал и към нашите съседи и европейски партньори.
Водеща То тава се учи и в учебниците по биология. Би трябвало всички да го знаят, дори и тези, които го правят. Две думи, г-н Борисов, ще успеете ли преразглеждате подобни сделки. Защото обикновено знаете те как се правят. Разликата морално-законно и ако всичко е законно изключително трудно е да се преразглеждат подобни неща?
Бойко Борисов: Ако не е толкова жалко, то ще е забавно. Парламентът забрани общините да правят това, защото не е правилно, а го остави да го прави държавата.
Водещ: Ето, дайте едно предизборно обещание. Аз ако дойда и съм на власт, ще...?
Бойко Борисов: Аз не обещавам. Вижте в София – Южен парк, „Мария Луиза”, навсякъде, какво се случва. Мораториум, който взел – взел. Вижте София, така че ще действаме по същия начин и в държавата. Те затова са толкова яростни и затова търсят всякаква възможност чрез медиите да ни атакуват в боклука. Защото много е лесно –боклукът, боклукът. Ако погледнете, колко пъти е бил на първа страница на вестниците и колко пъти са били и милиардите загубени. Аз не зная все пак тези хора и нашия народ ако си представят камарите пари в левове и в евро, които сме загубили за това правителство и столичният отпадък, просто разликата е от земята до небето.
Водеща: Да завършим с едно изречение само, защото наистина влязохме в следващата емисия. Г-н Найденов, има ли законови основания за преразглеждане на подобни сделки. Специално тази, за която казахте?
Бойко Борисов: И след като 24 пъти са променяли закона, ще променим и ние веднъж, като дойде ГЕРБ на власт закона и там ще бъде отрегулиран всичкия този...
Водеща: Те са сключвани договори, неустойки вероятно има?
Мирослав Найденов: Ние се надяваме да не успеят да изсекат това, защото това вече е необратимо. Всичко останало е обратимо.
Бойко Борисов: Аз предполагам, че местните организации и граждански движения и общински съвети ще реагират, така че в този един месец всичко е поставено и няма да успеят да изсекат гората. Това се надяваме да направим.
Водещ: Добре, благодаря ви. Бойко Борисов, столичният кмет и неформален лидер на ГЕРБ.
Бойко Борисов: Вие видяхте, целият разговор отново мина за боклука. Народ, който сме евтини. Ние затова имаме тази поговорка – „Евтини на брашното, скъпи на триците”. Не говорихме, че изпразниха бюджета, не говорихме, че приеха изборно законодателство, което в последния миг. Никъде не се прави на света. Водеща: Утре.
Бойко Борисов: Удряме точно срещу опонентите с този закон. Нечуван скандал. Единият ден не намират консенсус. Преспиват, на другия ден отиват и...
Водеща Сменят мнението, просто.
Бойко Борисов: Тоталният провал на правителството се скрива зад една кофа с боклук.
Водеща Гледайте утре. Точно затова ще си говорим, защото наистина има много неща.
Бойко Борисов: Надявам се народът да прогледне, надявам се да го види.
Водеща Бойко Борисов и експерта Мирослав Найденов, който даде фрапиращи примери за скандални замени от Националния фонд.
 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gerbsenior
Категория: Политика
Прочетен: 1821136
Постинги: 610
Коментари: 1666
Гласове: 3891
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930