Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2010 10:00 - БИВШИЯТ ГЛАВЕН ПРОКУРОР НИКОЛА ФИЛЧЕВ: - НАИСТИНА ли ТОЗИ ЧОВЕК е ЛУД?
Автор: gerbsenior Категория: Политика   
Прочетен: 4960 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 28.03.2010 11:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
28.03.2010 г.
  неделя
                Биографична справка
Никола Филчев е роден през 1948 г. в гр. Варна. Завършва Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски" през 1972 г., след което работи като съдия във Варненския районен съд. От 1977 г. е научен сътрудник в Института за правни науки при Българската академия на науките. През 1986 г. защитава докторска дисертация по наказателно право. Хабилитиран е през 1990 г. От януари 1991 г. е съдия във Върховния съд на Република България -наказателна колегия. През периода 1997-1999 г. е заместник-министър на правосъдието. От 1999 г. е Главен прокурор на Република България. Никола Филчев чете курса от лекции по наказателно право в Юридическия факултет на Университета за национално и световно стопанство - София. Специализирал е наказателно право в Русия и в Германия. Автор е на над шестдесет публикации (монографии, студии, статии), посветени на съучастието в престъплението, способа (формата) на извършване на престъпното деяние, криминализацията на деянията, диференциацията на наказателната отговорност и други.
                                          +

           Пред Кеворк Кеворкян Филчев коментира преди няколко години  слуховете за своята лудост.
          "Понеже чувам приказки, обръщам се с официално обръщение към ВСС, МС и към цялото ръководство на парламента от утре да започне медицинска проверка, изследване, изпитание, физически, спортни, на всички тези. Готов съм да се явя на всякакви изпитания при условие, че и другите се явят. Целият ВСС, целият МС и от ръководството с председателя и с председателите на ПГ. И нека да се публикува това.
             Както в Америка - да се знае кой от какво е болен... Готов съм на всякакви изследвания. Смятам, че съм функционално доста добре, макар че човек не знае какво носи в себе си", заяви той в студиото на арменеца...
                                            +
   
     ЕДИН ЗАДГРОБЕН ПРОКУРОРСКИ ГЛАС...
гласът на мъртвия прокурор НИКОЛАЙ КОЛЕВ...

Публикации в медиите против Никола Филчев са единственият мотив за прокурорските проверки, казва  
Николай Колев, бивш военен прокурор

5 Март 2001

 

- През последните дни център на вниманието стана събитие, което някак си като че ли излезе от рамките на обичайното- в петък едновременно бяха привикани за проверка и за разпит един народен представител, шеф на икономическата комисия в парламента, както и шефа на столичния общински съвет. Какъв е според вас мотивът за тази проверка, която е започнала?

- За мен тази проверка, този публично оповестен разпит трябваше да се извърши на 10 януари тази година, като конкретният повод беше една публикация на 9 януари 2001 г., ако не бъркам датите, във вестник "Новинар", който първи отпечата една кратка бележка за брата на Никола Филчев, Ангел Филчев Борисов, че е заловен с някакви контрабандни антики в Германия, и точно по повод на този материал се е взело решение от щаба на прокуратурата да бъдат извикани на разпит Антоан Николов, Стефан Софиянски, Любомир Павлов и други, за които се счита, че стоят зад публикацията, насочена срещу Филчев.

- В тази публикация дори не се говори за брата на Филчев, а за брат на "наш големец".

- Да, но там моментално бил разпознат за кого става дума и са планирани съответните действия. И аз бях повикан. Беше ми обяснено, че има една проверка отпреди доста време, извършена от административната прокуратура от Димова и от касационната прокуратура от Найденов, която ...послужи за повод да бъдат извикани Антоан Николов, Софиянски и други, като бъдат поканени журналисти, за да се упражни натиск срещу тях заради тази публикация. ....да бъдат поставени в зависимост.

- Казвате, че тази проверка е трябвало да се направи на 10 януари. Какво се случи, та не е била организирана тогава?

- Само мога да предполагам, но на 9 януари, когато бях извикан и аз да участвам, на мен беше отредена ролята да викам Антоан Николов, Софиянски, може би и друг имаше. Аз влязох в конфликт с Никола Филчев и му казах, че не си заслужава да привикваме хората и да ги окепазяваме публично, заради една глупава публикация, освен това аз бях предварително проверил и разбрах, че те нямат отношение към публикацията. Тя е резултат от действията на една журналистка от "Новинар", чийто съпруг работи в Археологическия институт към БАН и благодарение на своите професионални връзки е разбрал от колегите си в Германия за този случай, който се разследва в Берлинската прокуратура.

- Казахте, че сте казал на Филчев, че няма смисъл да се окепазяват хората заради една глупава публикация. Филчев каза ли ви открито, че трябва да се извърши заради публикацията?

- Естествено. Там цяла група от най- висши магистрати, включително и неговият заместник Манчев, който ръководи по принцип всички тези дейности, знаеха, че за това се върши. Статийката от вестник "Новинар" беше копирана в 20 - 30 екземпляра, търсеха се връзки, материали.

- Какво точно формулира г-н Филчев конкретно, когато ви каза, че е заради публикацията ?

- Трябва да бъдат притиснати издателите на вестника и лицата, които имат отношение към тях , за да не допускат други такива публикации и преди всичко, очевидно, с цел отмъщение.

- Той ви го каза на четири очи?

- Не, мисля, че имаше и други хора. Там работеше цял щаб, когато извикан и аз. В резултат от това мое възражение той рязко измени поведението си, побесня от гняв, каза, че съм враг, щом не искам да работя за него, и напуснах. На следващия ден около обяд, сряда, 10 януари, научих от журналисти по телефона, че съм бил пенсиониран по негово искане, въпреки че съм на 51 години и съм на цивилен щат.

- Да, но в публичното пространство поне се чуха, макар и анонимно, някакви твърдения, които не бяха отхвърлени официално от прокуратурата, за корупция, финансови афери, за проверка на приватизационни сделки свързани с Никола Николов и с Антон Николов.

- Абсолютно същият мотив е, защото "Дневник" е препечатал или е преповторил същия материал и тогава вече се знаеше, че "Дневник" ще бъде ежедневника на СДС, освен "Демокрация" и зад него ще стои Никола Николов, от Разград, който е шеф на икономическата комисия

- Откъде се знаеше това нещо?

- От ваши колеги. От журналисти. И тогава стана ясно- щом този вестник захваща същата тема, значи той воюва срещу личността на главния прокурор и трябва да се процедира и спрямо него по същия начин.

- А може ли да говорим, че има някаква тенденция и в други медии, които да са били притискани по подобен пункт?

- Естествено. Винаги всички медийни изяви срещу прокуратурата и срещу главния прокурор са следени най- внимателно, с остър интерес, изключително остър интерес, включително и предавания по радиото, телевизията, и на тях се реагира съответно, като ако се прецени, че са неблагоприятни за Филчев, моментално започват проверки, възможности за наказателно преследване, ако не срещу самите журналисти, то срещу издателите или собствениците на вестника.

- Има ли някакъв пример, който можете да посочите за подобна практика?

- В който и аз имам вина - това е образуването на делото срещу Димитър Иванов, собственика на "Дума" или на издателския комплекс. Дело, образувано по повод унищожаване архивите на Шести отдел на Шесто управление на ДС.

- Искате да кажете, че мотивът за образуване на това дело не е унищожаването на архивите, а ...

- Вижте, изобщо не е ясна съдбата на този оперативен архив, който е имал Шести отдел. Той не е бил официално регистриран, а даже и да е унищожен, отдавна е изтекла давността за носене на наказателна отговорност за този малък архив. Отделно от това се знаеше, че този архив всъщност е предаден на Главно следствено управление, но независимо от това, и с мое участие това дело беше образувано. Димитър Иванов аз лично го предупреждавах да не допуска повече публикации срещу Филчев и прокуратурата.

- Какво му казахте на Димитър Иванов?

- Че главният прокурор е много недоволен, че ще си навлече неприятности с тези публикации, че може да се образува дело срещу него. Той на дълго и на широко ми обясняваше, че всъщност архивът не е бил официален архив

- А каква е Вашата прогноза, до къде ще стигне с разследването срещу Никола Николов и Антоан Николов?

- До никъде. Целта е просто тези хора да бъдат притискани по повод на проверки. По някакви публикации, по информации, които има. Винаги могат да се извадят сделки от списъка на фирмата, в които участва някой, да бъде разпитван, разследван, проверяван. Т. е. в случая нямаме действителна необходимост от извършване на проверки. Няма го и законният повод. Всъщност формално законният повод може да бъде намерен, но мотивацията е абсолютно различна - отмъщение за тези публикации, които всъщност не касаят лично Филчев, а неговия брат, който се занимава с търговия с антики и периодично го хващат.

- В последната публикация на в."168 часа" миналата седмица беше обвързано освобождаването на Нестор Несторов отново с брата на г-н Филчев. Може ли да смятаме, че има такава връзка?

- За себе си съм убеден, че всъщност действителните мотиви за тази неприязън към Несторов се крият в това, че той на времето, преди 2 или 3 години разпореди да бъде прекратено дело по ....от Филчев.

- И за това той знае доста неща, има информация ?

- Не е кой знае колко тайна тази информация, че е хванат на някакво летище с контрабандно превозвани монети, това за него е постоянната му дейност. След като Несторов е направил нещо и знае някакви тайни за Филчев, тай се счита уязвим.

- Не е ли по- логично обаче човек, който знае тайни на Филчев, да бъде държан близо до главния прокурор, а не да бъде превръщан в негов противник?

- Това е нормалната логика на нещата. При нормални чувства, нормални отношения. Всъщност цялото поведение на Никола Филчев, особено в последно време, се диктува от неговите тежки психически проблеми, в които нормалната логика е заменена с парадоксална, с парадоксално мислене. В която най- близките му хора, тези, които са помагали най -много, се превръщат в подозрителни хора, във врагове, които трябва да бъдат отстранени на всяка цена.

-Това не е ли хиперболизирано твърдение?

- В смисъл?

- Когато казвате, че става дума за психически проблеми - какво трябва да разбираме - в буквален или преносен смисъл?

- В буквалния смисъл на думата, разбира се.

- Какво означава това?

- Това означава, че той има задълбочаващи се психични проблеми.

- Откъде правите този извод?

- От цялостното му поведение в продължение вече на две години.

- Това означава, че има задълбочаваща се тенденция на някакво поведение, което го кара ...

- Той има чувството, че около него има само врагове. Той се е обградил със железни врати, със строга охрана - 8, 10, 12 човека. Предполага, че ще бъде убит, на мен ми е казвал няколко пъти, че от НСО го предупреждават, че аз ще го убия.

- Че вие ще го убиете?

- Да,че аз ще го убия, което е абсолютно несериозно и налудно. Питах някои хора от НСО защо си правят такива шеги и те ми казаха, че няма такова нещо. Че напротив, той е обсъждал с охраната си дали аз нямам намерения да го убия някой ден.

- Защо точно вие?

- Не само аз. И за други се отнася. Всеки, който по някакъв начин е изразил несъгласие с него, искал е да коригира някакво развитие на нещата в служебни планове и други и в един момент се превръща във враг, подозрителен човек, който трябва да бъде отстранен. За Чирипов темата е друга, но е пак в този план. И той беше използван да свърши определена работа.

- Той коя работа свърши?

- Накара парламента да гласува поправките в насоките, които Филчев иска.

- Как го направи, как накара парламента?

- Вие по - добре можете да проследите хронологията на публикациите и да видите. Става въпрос за подслушванията. Неговите възможности да стига до законодателни промени, които да ползват лично него, в някакви лично негови разбирания, са огромни.

- На кого разчита той в парламента?

- На група депутати, които предлагат и прекарват през правната комисия негови идеи, които са продиктувани от конкретни случаи. Винаги за конкретен случай се променя закона.

- Тези хора от една парламентарна група ли са или са от различни парламентарни групи?

- Не мога да кажа, но мисля че са от СДС повечето, правистите... Например закона "Антикуцкова", в който пак аз имам някакъв дял. Нели Куцкова беше предложила да бъда наказан по дисциплинарен ред за това, че съм притискал Миков да се премести в Добрич и трябваше да дам някакви обяснения пред дисциплинарен състав на Висшия съдебен съвет или на Върховния съд, вече не си спомням процедурата тогава. Аз, естествено, тогава трябваше да кажа, че не по своя инициатива отивам да предложа на Миков да се премести в Добрич, а че това е предложение на главния прокурор, но той го преживя това нещо като някакъв ужасен момент, в който цялата ситуация ще бъде използвана срещу него, че той ще бъде разследван от Висшия съдебен съвет, ще се стигне до неговото сваляне, арестуване, затваряне и прочие. Неща, които очевидно не можеха да станат. И след като ми беше забранено няколко пъти от него да се явявам във Висшия съдебен съвет, в крайна сметка, когато трябваше вече да има и той дисциплинарен състав, той чрез Правната комисия успя да промени и да измени закона много бързо и той влезе вече в историята, тази поправка на Закона за съдебната власт, закона "АнтиКуцкова".

- Какъв е, според Вас, конкретният мотив?

- Застрашена е личната му сигурност.

- В момента се иска една поправка на закона за съдебната власт, за да се дадат още по- големи правомощия на прокуратурата.

- Ами именно това са за някакви конкретни случаи, които той не е успял да разреши по обичайния начин и се налага промяна в закона.

- Какво би означавало, ако сега се приема една такава поправка с даване на повече правомощия на прокуратурата?

- В момента прокуратурата има достатъчно власт, която не може да консумира. Но ако и следствието по съветски модел мине под прокуратурата, тогава вече главният прокурор наистина ще има една огромна практическа власт и аз без сянка на хиперболизиране мисля, че вече ще имаме една прокурорска диктатура, в която всеки неудобен ще бъде разследван, разпитван, в която медиите всеки ден ще бълват нови разкрития за нови корупции, афери, които ще бъдат тиражирани именно от главния прокурор. В случая съм абсолютно сигурен, знам метода на действие, че съобщението за извикването на Никола Николов, или Антоан Николов е било тиражирано доста преди те да бъдат уведомени, за да бъде подготвена обществеността,че се нанася удар срещу тях.

- Като има една особеност - това е едно противоречие с Наказателно - процесуалния кодекс - оповестяването на предварителна проверка.

- Казах ви, че в случая Наказателно - процесуалния кодекс, Наказателния кодекс, други закони, нямат никакъв приоритет, щом се води война за защита на личността. Казах ви, че неговите тежки психически проблеми го поставят в ситуация на неправилна преценка изобщо на нещата и при пълно отсъствие на критичност към неговите действия и към чуждите действия. Не чувство на критичност , а липса изобщо на критичност.

- Добре, вие за пореден път говорите за тежки психически проблеми. Това обаче е територия, с която се занимава друга наука, не юридическата, - медицината, и по- специално психиатрията. Има ли основания да насочим по- задълбочено вниманието си към израза "тежки психически проблеми"?

- Аз затова и го употребявам , а не конкретна медицинска терминология, в която не съм много уверен, тъй като от много години не се занимавам със съдебна психиатрия и съм загубил и терминологията на психиатрията. Но тези тежки психични проблеми мисля ,че имат конкретен израз и ако не е вече намерен този израз, то крайно време е да се достигне до него... Когато един човек на този пост не може да разграничи доброто от злото, когато няма критичност, това вече към употребата на таза терминология, която ви казах, че не съм толкова сигурен, в обстоятелството, че най- близките му са превърнати в подозрителни личности, врагове, които трябва да бъдат следени, ме насочва именно на тези мисли.

- Миналата година беше подпалена колата на един журналист от в. "Капитал", Момчил Милев. Отново става дума за този вестник, чийто издател е г-н Иво Прокопиев. Имате ли нещо да ни кажете по този въпрос?

- Имам огромната лична убеденост, че това е станало точно заради публикациите в "Капитал", срещу Филчев, включително и срещу мен. Аз също не бях пощаден, бях представен в някаква странна светлина - като негов душеприказчик. Става дума за подпалване на автомобил. Той изяви неудоволствие от това, което прави журналиста Момчил Милев ... и се е стигнало до подпалването. Как и защо е станало не мога да коментирам. Но на мен, например, са поставяни задачи да го пратя в казармата, защото той е роден 1974 г., още не е служил, което е доста странно.

- А кой ви е поставил задачи ?

- Филчев. Лично.

- А на друг е поставял задачата за подпалването?

- Не, не мога да кажа такива неща.

- А тогава от къде правите изводи, че това подпалване е във връзка с увредени интереси на Филчев?

- Имам основание да правя такива изводи.

- Какво се случи с г- н Джамбов? Имаше един трагичен инцидент, имаше и оставено писмо? Дали ще излезе истината?

- Не е никак трудно да излезе истината. Тя е ясна на всички, които са били по - близо до Джамбов, който беше подполковник, прокурор на въоръжение сили преди да ги разтурят. Той беше подложен на комбиниран натиск в личностния си кръг и на тежък служебен натиск. Остави една бележка, която вестниците напълно точно отпечатаха - "ако главният прокурор има съвест, трябва да си подаде оставката". Но всъщност ви казах, че тук не става въпрос за съвест, за съжаление, а за тежки проблеми, при които категориите "съвест", "съжаление" липсват.

- Добре, как се случи така, че след тази публикация, спомням си че беше във "Труд", този вестник спря да пише?

- Зная, че се образува някакво дело срещу "Труд" или срещу неговия издател, или срещу журналисти. В този период или съм бил в отпуска, или отсъствах. За това пък се намериха други вестници, които интерпретираха положително случая. Бяха извадени от следственото дело някои негови писма, писани както е известно на 2,3,4 .....Бяха предадени на журналистите, на професионален анализатор, доколкото си спомням.

- Случаят със задържането на Светлозар Спасов, заместник - директора на НСБОП, в какъв контекст трябва да го разглеждаме? Какво се е случило?

- Той също е преценен като опасен за личността на главния прокурор. И това че е бил горе - долу по едно и също време с него в Германия, а Филчев ходил тайно, тайно дори пътували в Германия с Манчев и по сведенията, които имам, е предприел някои действия за туширане на разследването, което берлинската прокуратура води във връзка с намирането на монетите, които брат му е изпратил до себе си.

- Кой е предприел действия?

- Главният прокурор и Манчев, но точно какви вече това е тайна.Но за сметка на това пък бяха направени някои реверанси към немските служби по отношение на български и немски граждани като тук бяха възобновявани дела. Отдавна приключени дела срещу български и немски граждани, по искане на немците бяха възобновявани. Става въпрос за делото "Петър Чаушев".

- А вярно ли е, както се говори във вашите среди, че г- н Филчев малтретира подчинените си, че от време на време има замеряни с пепелници?

- Може и да има такива неща, но аз не мога да ги коментирам. Все пак засяга достойнството и неговото, и на тези колеги, по отношение на които може да се случвали такива неща.

- Да си представяме ли, че масово се замерват там с пепелници?

- Представяйте си.

- И уцелват ли се понякога хората?

- Питайте ги.

- Вие казахте, че не искате да засегнете достойнството на г-н Филчев, нито на някой от неговите подчинени по въпроса за замерването с пепелници. Това, което го разказвате, засягали достойнството на Филчев или е ориентирано към принципно изясняване на проблемите?

- Става въпрос за това, че движещият мотив на неговото поведение, включително в случая, който коментираме с Никола Николов и Антоан Николов не е нормален, не е логичен. Подбудите са в неговата личност.

- Кои ще бъдат следващите според вас?

- Всеки, който направи някакво изявление .

- При предвижданата да се проведе през януари предварителна проверка срещу Антоан Николов, Стефан Софиянски, Любомир Павлов, официалните мотиви същите ли щяха да бъдат, каквито са сега официалните?

- Абсолютно същите.

- Какви?

- Приватизациите, някакви промени в конкурсите за закупуване на имоти, за Софиянски - за метрото, за акции.Но в следващите три дни - понеже ме пенсионира на 10 януари, - в следващите три дни той е бил абсолютно тих, човечен.

- Той ви е пенсионирал според вас само защото вие сте се противопоставил на идеята за такава проверка.

- Да, той и без това подозира, че аз съм изнасял информацията. А в действителност ви казах, че историк от БАН е предал информацията, която е получил от Германия. Те са ги търсили за справка.

- Вие тези неща, които сега тук ги говорим, бихте ли могъл да ги обясните да речем, пред Висшия съдебен съвет?

- Защо не, никаква пречка няма. Той ми беше забранявал например да изясня случая с Васил Миков във Висшия съдебен съвет .

- Преди избирането на г- н Филчев за главен прокурор имало ли е симптоми, че той има, както вие се изразявате, психически отклонения?

- Имал е странности е в характера си, но те са се проявявали повече именно като странности.

- Вие преди малко казахте, че тези странности сигурно имат и конкретен израз. Какво имахте пред вид?

- Да, те си имат конкретни изяви и прояви. Странности в характера, в поведението му преди всичко. Но те се задълбочиха напоследък изключително много.

- Има ли възможност, според вас, и предполагате ли че по някакъв начин те са удостоверени?

- Не мога да коментирам тази тема.

- Има ли с какво това да бъде удостоверено?

- Може би има удостоверяване.

- Какво бихте могъл да кажете пред официални институции, което да е повече от това, което казвате пред нас? Имате ли някакви по - качествени доказателства, за всичко, което говорите?

- Има неща, които не върви да стават достояние на широката публика, трябва да се грижим преди всичко за държавността.

- С какво е застрашена държавността?

- Именно с неговото поведение. ..Но тези неща се знаят от почти всички прокурори, на които се възлагат тези задачи. Всички тези военни прокурори. Защо той използва военни прокурори? Защото той може да приеме само поведение "Слушам!", "Ще бъде изпълнено!" Не може да търпи каквото и да е възражение или уточнение.

- Какво може да се предприеме?

- Той не може да реши сам психическите си проблеми. Това е характерно за тези състояния. Той не знае, че действа в резултат на именно тези свои проблеми.

- Вие продължавате разказа си почти до границите на определена диагноза.

- Не искам да се занимавам с терминология и да отнемам компетенциите на други специалисти.

- Кой може да спаси положението?

- Положението може да спаси ген. Владимиров, шефа на НСО, и вместо 12-15 души охрана, която всеки ден обезпечава Филчев, ги замени с двама санитари, които го следят.

- Институционално какво може да се направи?

- Не искам да давам идеи. Просто хората трябва да разберат, че няма нищо сериозно нито срещу Никола Николов, нито срещу другите, просто поводът са тези вестникарски бележки.

- Има ли политически мотиви в поведението на главния прокурор, в смисъл това, което се случи в прокуратурата с привикването на двама лидери на СДС може ли да бъде разглеждано като политическа услуга за други партии?

- Казах ви, че аз отдавам всичко това на , със стопроцентова за себе си сигурност , само на неговите проблеми, на неговата личностна характеристика. Може би има някъде в неговите представи, че по този начин той си гарантира едно бъдеще, в случай, че се смени политическата карта. Но той често обяснява поведението си именно с политически мотиви. Например когато бяха пенсионирани тримата военни прокурори - на Сливен, Варна, Пловдив, а два- три месеца преди това и на София, включително и моето преместване и уволнение, с това , че президентът иска на всяка цена да бъдат махнати военните, тъй като през месец март ще има гладни бунтове, ще има вълнения, с които полицията ще се разправя сурово и военните, които надзирават полицията и я разследват, не трябва да са на тези постове. Трябва да бъдат заменени с по - послушни хора, което аз не повярвах и позволих си да отида в президентството при ген. Тотомиров ,съветник на президента, и да го попитам чул ли нещо такова, вярно ли е че трябва да сме освободени всички военни. Той ми отговори, че не вярва да има такова нещо, не вярва изобщо президентът да знае за тези военни прокурори и едва ли президентът политически процедира по толкова безпардонен начин. Но факт е, че Филчев обяснява поведението с политически мотиви.

- Има ли свое лоби сред опозицията?

- Има известни връзки, професионални. Преди всичко професионални.

- С кои личности?

- Не бих желал да коментирам.

- Известни ли са?

- Известни, разбира се.

- Политически фигури ли са?

- Да.

- Ярки фигури?

- Ярки фигури.

- Да ви върна на въпроса- кой се занимава с тази проверка за лицето Ангел Филчев Борисов ? Тази проверка е поискана от страна на германските власти все пак?

- Е, никой не може да се занимава, защото главният прокурор е негов брат, никой не може да се занимава от прокуратурата. Нито един прокурор, или освен някой прокурор, на който е наредено да по кой начин да извърши проверката.

- Добре, какви отговори се изпращат в Германия?

- Нямам представа. И не бих желал да имам. Това е много тягостен момент.

- Софиянски знае ли, че му се е разминало?

- Не знае. Може би сега го викат. Или утре.

- Какви са вашите отношения с варненската групировка ТИМ?

- Това са измислици. Аз 1991 г. бях преместен в София, а ТИМ е създадена 1995 г или 1994г. Сега много от тези които, са били в ТИМ са бивши служители на специалните части, на спецназа. - СПЕЦНАЗ - "специално назначение" - на морския спецназ, които или съм разследвал, или съм работил с тях нещо във връзка със службата ми. Служители на МВР, които също са в ТИМ, които познавам във връзка със службата си. Всъщност и самият Филчев много добре ги познава като варненец, същите тези популярни личности.

- Откога работите с г- н Филчев?

- Откакто стана главен прокурор. Аз го заварих в прокуратурата.

- Защо смятате че сега е дошло времето да говорите?

- Защото по-нататък ще бъде късно.




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gerbsenior
Категория: Политика
Прочетен: 1806727
Постинги: 610
Коментари: 1666
Гласове: 3891
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031