Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2009 18:48 - КАКВО КАЗВА ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ?
Автор: gerbsenior Категория: Политика   
Прочетен: 1054 Коментари: 0 Гласове:
0



     
image
image Цветан Цветанов: Интерпретират думите на Бойко Борисов партии, които няма как да обяснят слабото управление
image
05 февруари 2009 | 15:44 | Агенция "Фокус"
image
image
image
София. Интерпретират думите на г-н Бойко Борисов с цел дебат от тези партии, които днес няма как да обяснят на своите избиратели слабото управление. Това заяви за Агенция „Фокус” Цветан Цветанов, председател на ПП ГЕРБ, помолен да коментира реакциите на политическите сили на публикациите за изказването на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов пред българи в Чикаго.
„Аз изслушах целия запис. Там не се говори за човешки материал. Това, което е, че има двучасова среща с българи емигранти, които милеят за родината си, носталгията е огромна и това е, че искат да се върнат в страната ни, но поради всички тези констатации, очакват някаква реална промяна да се случи. В промяна на политиката на държавата и прозрачността. В тази посока г-н Бойко Борисов е казал, кои са най-активни в гласуването и кои са хората, които реално определят бъдещото правителство и формирането на бъдещия парламент”, коментира Цветанов. Той допълни, че не смята, че от това изказване трябва да се правят някакви изводи, от контекста на тази двучасова среща на г-н Бойко Борисов с българските емигранти.
„Позицията на ПП ГЕРБ е, че ние сме национално отговорна партия, която има своите членове, които са български турци, българо-мохамедани, български роми. Те имат представителност и в местната власт от Политическа партия ГЕРБ. Не бих искал да изброявам всички, които са част от местното управление в смесените райони. Ако по някакъв начин са разбрали по този начин думите, това е само и единствено да могат да провокират говорене, отклоняване на общественото мнение и бягане от отговорност на нерешените проблеми на всички тези слоеве на обществото в България”, допълни той. Цветан Цветанов, заяви още, че категорично и ясно са заявявали и в програмата, която беше за социална политика преди една седмица.
„Работим изключително прозрачно, открито и те са част от проекта ГЕРБ. Аз съм убеден, че в едно бъдещо управление ще има представители на всички, независимо от коя етническа група е и каква религия изповядва. Ние в ГЕРБ даваме равен старт на всички знаещи и можещи, независимо от тяхната етническа принадлежност и независимо от техния пол. Смятам, че това е в тази възможност да интерпретираме думите на г-н Бойко Борисов, за да се провокира цялостен дебат от тези партии, които днес няма как да обяснят на избирателите си за слабото управление, което се случва. Защото това отклонява общественото мнение от българските тютюнопроизводители в Гоцеделчевско – 200 семейства са лишени да получат парите си за произведения от тях тютюн. Това, което има в момента това правителство за невъзможност да се направи реален интегритет на всички ромски общности, които има в България, защото те са част от България и винаги ще бъдат част от страната ни. В тази посока смятам, че всички български граждани са равнопоставени и всички български граждани могат да се възползват от правото си да гласуват. Затова нашият призив е да мобилизираме и да мотивираме колкото е повече български граждани да отидат до урните да гласуват на предстоящите избори. Дори и тези, които живеят извън страната – дори в Чикаго, Европа, Америка. Защото според мен това са български граждани, които са напуснали страната си, български граждани, които милеят за родината си, желаят промяна на ситуацията в държавата. Моите извинения, ако някой иска да прави спекулативно поведение, спекулативни анонси, аз искам да се извиня към всички, които са се почувствали засегнати от ромския етност и от българските турци. Защото има изключително свестни, качествени хора, които работят ис част на проекта ГЕРБ. Трябва да се прави разлика от обикновените хора и политическите централи”, коментира още Цветанов.
На въпрос как коментира реакцията на ДСБ, че двете партии са противници и ще се явят самостоятелно на избори, Цветанов отговори: „Аз смятам, че позицията на ГЕРБ е ясна и категорично е заявявана многократно. И с решение на Изпълнителната комисия и с изказване на г-н Бойко Борисов, ГЕРБ ще участва самостоятелно на предстоящите избори. И ако спечелим пълно мнозинство ние ще понесем цялата политическа отговорност за бъдещото управление на страната със съставяне на кабинета. Това, което не бихме получили, като пълна подкрепа за съставянето на самостоятелен кабинет, наши потенциални коалиционни партньори са партиите от Европейската народна партия. Но смятам, че гласоподавателите са тези, които ще определят дали ще се прибегне до такъв вариант за такова коалиране. Също така сме заявявали категорично с кого не бихме участвали в бъдещо управление, защото след като страната се намира в това тежко икономическо състояние, и с корупцията, и с нереформираната съдебна система. И критиките към Европейския съюз за прозрачността при усвояването на еврофондовете. България е страна-член на Европейския съюз, но е най-бедната, най-корумпираната. Естествено е, че с БСП и ДПС няма как да имаме съответно бъдещо управление”.
Александър ШАБОВ


Тагове:   казва,   Какво,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gerbsenior
Категория: Политика
Прочетен: 1821107
Постинги: 610
Коментари: 1666
Гласове: 3891
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930